Sadece voltajı arttırınca "Overclock" yapmış olmazsınız. FSB ve çarpanı arttırmanız gerekir. Anakart O.C yapılıyor mu bilgim yok, tek söyleyebileceğim bu olur.
Bu işlemi FPS için yapıyorsanız riske girmeye gerek yok. FPS en fazla 1-2 artar. Overclock genelde artı performans gerekli olduğu zamanlar yapılır. Bu konuda bilginiz yoksa bu ayarlarla oynamamanızı tavsiye ediyorum özellikle voltaj ayarları ile yoksa donanımsal arıza çıkarsa sisteminizden olabilirsiniz.
Bu işlemi FPS için yapıyorsanız riske girmeye gerek yok. FPS en fazla 1-2 artar. Overclock genelde artı performans gerekli olduğu zamanlar yapılır. Bu konuda bilginiz yoksa bu ayarlarla oynamamanızı tavsiye ediyorum özellikle voltaj ayarları ile yoksa donanımsal arıza çıkarsa sisteminizden olabilirsiniz.
Voltaj verme olayı yüksek hızlarda overclock yapılacak ise işlemcinin stabilitesini arttırmak için kullanılır. Voltajın performans ile bir alakası yoktur.