Çözüldü X4 750K ve RX550 açılırken donup reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rauxey

Hectopat
Bilgisayarım uzun zamandır durduk yere reset atıyor. Başlarda oyun oynarken 1 2 saat oynatıyordu sonra reset atıyordu ama artık ASUS logosundan sonra hemen donuyor resetliyor. İşlemcinin macununu da değiştirdim ama nafile. İlk başlarda PSU'dandır diye düşünüp internetten 500W PSU satın aldım. Bugün geldi kargodan taktım çalıştırdım bir saat kadar çalıştı ardından tekrar reset attı.
RAM'leri tek tek çıkarıp denedim sorun RAM'lerde mi diye fakat yine aynı şekilde devam etti sorun. Ekran kartını çıkarıp onboard bağlamaya çalıştım fakat bu sefer de PC onboardda çalışmıyor, bir iki soruşturdum ekran kartıyla kullandığın zaman onboard giriş devre dışı kalıyormuş galiba. Yeni HDD satın aldım internetten yakın zamanda daha denemedim Windows kurulu olmadığı için o cihaza. Yakın zamanda USB bellek alıp Win8 yüklemek istiyorum o diske eskisini de kullanmam bir daha galiba.
Windows 10.

MSI RX550.
X4 750K.
8 GB 4x2 DDR3 RAM.
Concord 500W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 8 yüklemek istiyorum yazmışsınız ona istinaden.

Anladım dostum pardon. Sorunu çözdüm bu arada kasanın metal olmasından dolayı anakartla temas ettiği zaman bir sorun oluyormuş kısa devre gibi bir şey herhalde tam olarak anlamadım. Yaklaşık 2 saattir uzay sistem halinde çalışır durumda bilgisayar.
Dün geceden beri tekrar kapanıp açılmaya başlıyor. Nedenini bilmiyorum.
Kimse yok mudur nedenini bilen? Yarım saat veya bir saat oyun oynuyorum oyunun ortasında kapanıyor bilgisayar. Aşırı ısınıyor olabilir. Uzay montaj olduğu için kasa fanı da koyamıyorum bir işlemci fanı bir de PSU fanı dönüyor. Nasıl bu ısınmanın önüne geçebilirim?
Windows 8 yüklemek istiyorum yazmışsınız ona istinaden

Windows 8 yüklemek istiyorum yazmışsınız ona istinaden.

Anladım dostum pardon. Sorunu çözdüm bu arada kasanın metal olmasından dolayı anakartla temas ettiği zaman bir sorun oluyormuş kısa devre gibi bir şey herhalde tam olarak anlamadım. Yaklaşık 2 saattir uzay sistem halinde çalışır durumda bilgisayar.
Dün geceden beri tekrar kapanıp açılmaya başlıyor. Nedenini bilmiyorum.
Kimse yok mudur nedenini bilen? Yarım saat veya bir saat oyun oynuyorum oyunun ortasında kapanıyor bilgisayar. Aşırı ısınıyor olabilir. Uzay montaj olduğu için kasa fanı da koyamıyorum bir işlemci fanı bir de PSU fanı dönüyor. Nasıl bu ısınmanın önüne geçebilirim?

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…