Arkadaşlar İstanbul'da X4 860K bulamadım, FM soket anakartım oldugu icin A10 7890'a yöneldim, fakat bir sorum olacak. APU işlemcilerde 2400MHz RAM şart mıdır? Bir yerden okudum, benim RAM'im 1600MHz. Bana, önerebileceginiz FM soketten başka islemci var mıdır? Ya da A10 7890 alırsam 2400 MHz RAM şart mıdır? İyi günler, teşekkür ederim.
Eğer dahili ekran kartını kullanmayacaksanız çok da önemli değil, pek performans farkı oluşturmayacaktır. Şart değil. Bulabilirseniz X4 880K almanızı öneririm.
Anakartın modeli ne? İşlemci seçimi tamamen kullanım amacınıza göre değişir. Söylediğiniz işlemcilerden biri APU yani içinde kendi grafik işlemcisi de var, diğerinde ise tümleşik grafik birimi yok. X4 serisi bir işlemci alırsanız ekran kartına da ihtiyacınız olacak.
Amd a10 apu incelemesinde recep bey RAM hiznin onemine deginmisti. Bunun sebebi icindeki dahili grafik birimi. Arkadasinda bahsettigi gibi eger A10'un dahili grafik birimini kullanicaksaniz RAM hizi grafik performansiniz icin onemli. Ama yok ben sadece CPU birimini kullanicam harici ekran kartim mevcut diyorsaniz RAM hizini arttirmaya ihtiyac yok.
Düşük bütçelere uygun yakın zamanda Ryzen APU'lar çıkacak iken artık eski DDR3 mimari sistemler alınmamalı. İmkanın varsa anakartı ve RAM'i elden çıkar dediğim gibi güncel mimariye geçiş yap derim.