X4 860K sistem toplama

AhmetTürkoğlu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.
Yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Bazı hususlarda kararsız kaldım. Sizin engin bilgilerinizden faydalanmak istedim. Öncelikle dizdiğim sistem şu şekilde;

• İşlemci: AMD Athlon X4 860K
  • Anakart: Asus A68HM-K AMD A68 soket FM2+ DDR3 2400 MHz(OC) dvi&vga
  • RAM: GSKILL 8GB(2×4GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V dual kit RAM
  • Ekran kartı: MSI RX460 2 GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12
  • Hard disk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
  • Kasa: Frisby FC-8925G
  • Güç kaynağı: Aerocool VX Serisi 400W

Pek profesyonel sayılmam sistem toplamada eksiğim hatalarım veya onerebileceğiniz şeyler varsa belirtirseniz sevinirim. Özellikle Anakart ve RAM uyumu RAM anakarta MHz olarak yetişebilir mi yoksa yerinde mi sayar? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar.
Yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Bazı hususlarda kararsız kaldım. Sizin engin bilgilerinizden faydalanmak istedim. Öncelikle dizdiğim sistem şu şekilde;

• İşlemci: AMD Athlon X4 860K
  • Anakart: Asus A68HM-K AMD A68 soket FM2+ DDR3 2400 MHz(OC) dvi&vga
  • RAM: GSKILL 8GB(2×4GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V dual kit RAM

Pek profesyonel sayılmam sistem toplamada eksiğim hatalarım veya onerebileceğiniz şeyler varsa belirtirseniz sevinirim. Özellikle Anakart ve RAM uyumu RAM anakarta MHz olarak yetişebilir mi yoksa yerinde mi sayar? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Sıfır alma niyetindeyseniz FM2+ gibi ölü bir sokete yatırım yapmanızı tavsiye etmem. Şu anki piyasada bu işlemcinin ederi 150-180 TL. Benzer fiyattan G4560 sistem toplamak çok daha makul olacaktır.

İşlemci, Anakart ve RAM dışında mükemmel bir sistem olmuş.

Anakartı Asrock H110M alın.
İşlemciyi de G4560 yapın.
RAM de Crucial 8GB 2133MHz DDR4 olsun.

Çok ama çok daha iyi olacaktır. Diğer parçalar kalsın gayet iyiler.

Topladığım siteler Nanokatolog ve N11.

Sonuç olarak sisteminiz şöyle olsun:
  • İşlemci: İntel Pentium G4560
  • Anakart: Asrock H110M Anakart
  • RAM: Crucial 8GB 2133MHz DDR4
Screenshot_2017-03-20-12-43-53-1.png
Screenshot_2017-03-20-11-15-03-1.png
Screenshot_2017-03-20-11-08-15-1.png

Burası böyle 1150 TL yapıyor. 450TL ye de RX 460 2GB 128Bit alın. 1600TL olur toplam. Gayet kalitlei bir sistem.

Ölü sisteme yatırım yapmayın. Daha güncel G4560 ile ileride upgrade edilebilir Kaby Lake bir sistem toplamanız yararınıza. Bu arada Frisby, Everest gibi kasa ve benzeri ürünleri forum olarak tavsiye etmiyoruz.

Ölü sisteme yatırım yapmayın. Daha güncel G4560 ile ileride upgrade edilebilir Kaby Lake bir sistem toplamanız yararınıza. Bu arada Frisby, Everest gibi kasa ve benzeri ürünleri forum olarak tavsiye etmiyoruz.

Frsiby'nin PSU ları kötü. ama bazı kasaları gayet kaliteli.

Frisby FC-8925G yi bizzat kendim inceledim yanıma alıp. Gayet kaliteli bir kasa. ATX olmasına rağmen diğer ATX lerden bir parmak küçük. Üstte SD Card okuma yeri, Reset tuşu ve Power tuşu mevcut.

İçinde iki tane 12CM mavi ledli fan var. Bir adet USB 3.0 ve 2.0 a sahip.

Ön panelde bildirim ışığı var kırmızı. Çok hoş ve tatlı bir kasa ayrıca yanında cam ı bile var. 130 TL ye alınabilecek en iyilerden.

Frsiby ve Everestin PSU ları kötü kasaları değil. Gayet kaliteli kasaları var.

Frisby FC-8925G yi bizzat kendim inceledim yanıma alıp. Gayet kaliteli bir kasa.
Güzel olabilir. Fakat ben Corsair vb markaların yanına koyunca kalitesiz duruyor. Kusura bakma malesef çoğu ürünleri kalitesiz olan markalar.

Kaliteli dersen, Corsair ile Everest'i karşılaştırmak Corsair'e ayıp olur.

Güzel olabilir. Fakat ben Corsair vb markaların yanına koyunca kalitesiz duruyor. Kusura bakma malesef çoğu ürünleri kalitesiz olan markalar.

Evet onların fiyatları da belli ama tamam PSU ları dandik olabilir ama bazı kasaları gerçekten kaliteli.

FC-8925G ise onlardan birisi.

Başka ürünleri kötü diye kaliteli olanlarına da diğer markalar yüzünden kalitesiz diyemem. Kesinlikle kaliteli.

Aslında Everest i bilmiyorum. Frisby için konuşuyorum. Bu kasası için.

Frisby nin ürünleri dandik olabilir ama Bu kasası gerçekten kaliteli bizzat inceledim ve onayladım.

Ayrıca Türkiyedeki en iyi kasalardan birini üretmiş olduğunu da unutmayalım Frisby nin:

Frisby Gamemax Serisi FC-9200G Alüminyum Gaming Kasa Fiyatı

Bu kasayı da şahsen inceledim ve gerçekten çok güzel.

Evet onların fiyatları da belli ama tamam PSU ları dandik olabilir ama bazı kasaları gerçekten kaliteli.

FC-8925G ise onlardan birisi.

Başka ürünleri kötü diye kaliteli olanlarına da diğer markalar yüzünden kalitesiz diyemem. Kesinlikle kaliteli.

Aslında Everest i bilmiyorum. Frisby için konuşuyorum. Bu kasası için.

Frisby nin ürünleri dandik olabilir ama Bu kasası gerçekten kaliteli bizzat inceledim ve onayladım.

Ayrıca Türkiyedeki en iyi kasalardan birini üretmiş olduğunu da unutmayalım Frisby nin:

Frisby Gamemax Serisi FC-9200G Alüminyum Gaming Kasa Fiyatı

Bu kasayı da şahsen inceledim ve gerçekten çok güzel.
Daha iyi kasa için, Cooler Master Mastercase Pro 6'ya bakmanı şiddetle öneririm. Diğer Mastercase modellerine bakmalısın.

Bu arada 2000 TL'ye sistem toplanıyor. O kasaya 2000 TL vermem. Belki kalitelidir, fakat fiyatını hak etmiyor.

Daha iyi kasa için, Cooler Master Mastercase Pro 6'ya bakmanı şiddetle öneririm. Diğer Mastercase modellerine bakmalısın.

Bu arada 2000 TL'ye sistem toplanıyor. O kasaya 2000 TL vermem. Belki kalitelidir, fakat fiyatını hak etmiyor.

Neyse konuyu yükseklere çekmeyelim hadi :D

Sonuç olarak 130 TL ye ledli yanı camlı ve USB 3.0 Bulunduran en iyi ve en kaliteli kasalardan biridir FC-8925G

Peki fiyatını hak etmediğini nerden biliyorsunuz incelediniz mi hiç :)

Neyse konuyu yükseklere çekmeyelim hadi :D

Sonuç olarak 130 TL ye ledli yanı camlı ve USB 3.0 Bulunduran en iyi ve en kaliteli kasalardan biridir FC-8925G

Peki fiyatını hak etmediğini nerden biliyorsunuz incelediniz mi hiç :)
Neyse konuyu uzatmayalım. Kasa hoş incelemediğim için fikirlerimi yansıtıyorum. Eminim ki incelersen içimde olumlu bir his oluşacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı