Çözüldü X4 860K ve F2A68HM-DS2 Sistem Ekrana Görüntü Gelmeme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, sistemin tüm parçalarını bugün teslim aldım ve montajını bugün yaptık.

Bileşenler ;
İşlemci : Amd Athlon II X4 860K
Anakart : Gigabyte F2A68HM-DS2
Ram : Kingston HyperX Fury 8Gb 1600mhz
Kasa : Aerocool GT Black Edition 500W
E. Kartı : Asus R7 360

Montaj bitti. Kasaya monitör, fare ve klavye bağlayıp ilk açılışını yaptım fakat ne taktığım ekipmanların ışığı yandı ne de ekrana görüntü geldi. Sebebini anlamadığım için farklı parçalar takarak test ettim fakat herhangi bir değişim olmadı. İlgimi çeken başka bir durum ise kasadan gelen kablolarda sadece Power Sw ve Reset Sw olmasıydı. Hdd Led ve Power Led bulunmuyordu.
Denediğim çözümler ;
  • Üç adet farklı HDD takıldı.
  • İki adet farklı RAM denendi.
  • İki RAM'de beraber takıldı.
  • Pw Sw ve Rs Sw ters takıldı.
  • Sata kablosu değiştirildi.
Konunu ciddi aciliyeti bulunmaktadır. Yardımınızı beklemekteyim. @samet67671 @Recep Baltaş @Ali Güngör

@JaroxJamaica

Kasa içi hangi kablonun nereye bağlandığını net şekilde görebileceğimiz bir resim atar mısınız?
1 saat içinde atarım fakat klasik montajını yaptım, zaten sürekli yapıyorum. Dediğim gibi ilgimi çeken olay HDD LED ve POWER LED kabloların bulunmamasıydı. Bu kablolar olmadan sistem sorunsuz olarak çalışır mı sizce ?

O kabloları ben takmıyorum Zalman Z11 Plus ile. Psikolojik olarak kıl oluyorum yanıp sönmelerine. Sorun olayacaktır takmaman.
Şimdi şöyle bir bakarsak sorun HDD, RAM'de olamaz diye düşünüyorum. Sonuçta farklı parçalar ile de denedim. Birde ilginç bir şey keşfettim. Ekran kartının fanları 2sn dönüyor, duruyor. Bu şey durmadan sürekli olarak devam ediyor sisteme güç verdiğimde.
Sorun çıkma olasılığı olan parçalar ;
  • İşlemci ( Takılan işlemciyi tanımadığında takılan USB ekipmanlar herhangi bir tepki vermiyor. )
  • Güç kaynağı ( Kablosunda olan sorun sebebiyle işlemciye güç verememe. )
  • Ön slot kablolarında sorun olması.

PSU kaynaklı bir sorun olabilir. Onun haricinde bir kısa devre varsa, her iki durumda da anakart kendini güvenlik moduna alıp kapatacaktır. Bir resim atmanızda fayda var. Aksi halde varsayımlar ile sabaha kadar muhabbet ederiz.

20160311_162635 (3000 x 1687).jpg 20160311_162726 (3000 x 1687).jpg
@JaroxJamaica

Sorunu çözdüm. Sorun ise tamamen benden kaynaklanan bir hata imiş. Kullandığım termal macun biraz fazla güçlü olduğu için soğutucu tabanı ile işlemci yapışmış, bu sebeple de işlemci pinleri anakarttaki yuvaya temas etmiyordu. Uğraştırdığım için kusura bakmayın, teşekkürler. Konu kilitlenebilir. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı