MetehanKocaağa
Hectopat
Daha fazla
Merhaba Technopat ailesi, iyi forumlar. Arkadaşlar yakın bir süre içerisinde bi düşük bütceli oyuncu sistemi topladım. Sistemi özetleyecek olursak, AMD X4 860K + RX 460 ile oluşmaktadır. Bu sistem normalde idare edilebilecek bir şey arkadaşlar, fakat ben bu sistemi topladığımda yaşamadığım sorun kalmadı. Arkadaşlar öncelikle oyunlar üzerinden gidelim, GTA V'den bahsedecek olursak normalde 40-50 FPS almam lazım yüksek ayarlarda. Fakat arkadaşlar 30-20 FPS alıyorum ve FPS Drop yani oyun içi donmalar anlık FPS düşüşlerine çok sık rastlıyorum. Bu sistemi Youtube'da 'Donanım Arşivi' adlı bir kanalda gördüm ve topladım. Sistemi benimle birlikte toplayan arkadaşlarım sorun yaşamadılar fakat, benim sistemimde böyle performans falan vermiyor. Hatta ara sıra Google'da bile donmalar yapıyor diyebilirim. Sistem Parçaları; Asus A68HM - K Amd Athlon X4 860K KİNGSTON 8GB DDR3 1600Mhz Gigabyte RX 460 Windforce OC 2GB Toshiba 1TB 7200RPM Aerocool VX Serisi 500W Dark Dragon Kasa Özetleyecek olursak sistemim bu arkadaşlar, ilk öncelikle ısıdan kaynaklandığını düşünerek, stock fanı kaldırarak yeni bir Cooler Master S200 fan aldım fakat buda fayda etmedi. Overclock yapmamıza rağmen, sistem aynı olarak performans vermiyor. Arkadaşlarım AİDA 64 proğramı ile sistemimi test etmemi istedi bende testlerim sonucu ekran kartının yani RX 460'ın 100 dereceye çıktığını gördüm. Arkadaşlarım bunu görünce, hemen garantiye vermemi istediler. Ben GIGABYTE RX 460'ı garantiye yolladım, 15 gün sonra tekrar yollanarak bi sıkıntısı olmadığını belirttiler. Sistemde sıkıntı nerede bilmiyoruz, driver vb her şey güncel. Windows 10 kullanıyorum, dediğim gibi arkadaşlar sistemimde bir yerde veya benim bilmediğim bir yerinde sıkıntı var bunun için sizlerden yardım istiyorum, neleri kontrol etmeliyim? Sistemde arızalı parça varsa, bunu nasıl tespit edebilirim? Sorularımın cevabını yorum olarak belirtirseniz, çok sevinirim. İyi geceler.
Son düzenleyen: Moderatör: