X4 950-GTX 950 sistem düşük GPU ve CPU kullanımı

Makaleler
10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şimdilik 4 oyunda deneyebildim: AC2, Witcher 3, Overwatch ve R6:Siege. Hiç biri korsan değil.

Witcher 3 ve R6 de olması gerektiği gibi GPU kullanımı %100, CPU %80-100 arası ve FPS normal fakat Overwatch ve AC2'de hem CPU hemde GPU kullanımı düşük buna bağlı olarak FPS'de düşük. AC2'de en fazla %52 GPU kullanımı gördüm, CPU kullanımı ise %50-80 arası. Overwatch'da tam olarak kontrol edemedim çünkü MSI Afterburner GPU kullanımını sürekli %0 gösteriyor. AC2'ye nereden baktın diyecekler için: HW Monitor'de 1 saatlik oynanış sonrasi maks GPU kullanımı %52 diyordu.

Sistem:
  • AMD X4 950 O.C. ile stabil 4.0 GHz, gene HW Monitor'e göre oyun sırasında en fazla 64 derece
  • MSI B350M Pro-VDH anakart
  • Asus GTX 950 Strix ekran kartı
  • 4 GB 2400 MHz RAM

NOT: Overwatch, Witcher ve R6 gibi oyunları denerken arkadaşımın 8 GB RAM'ini ekledim, toplam 12 GB RAM ile denedim.

Merhaba, bahsettiğiniz oyunlarda cpu'nun tek coreu boğuluyor olabilir. Ortalama cpu kullanımı düşük görülebilir ama ana core kullanımı yüzde 100e yakın olabilir. Tek tek core kullanımını(eğer seçili değilse) MSI Afterburner'dan seçip bakın.

Merhaba, bahsettiğiniz oyunlarda cpu'nun tek coreu boğuluyor olabilir. Ortalama cpu kullanımı düşük görülebilir ama ana core kullanımı yüzde 100e yakın olabilir. Tek tek core kullanımını(eğer seçili değilse) MSI Afterburner'dan seçip bakın.
Fazlasıyla mantıklı geldi:kıkırda: Diğer RAM'im geldiği anda girip deneyeceğim. Maalesef 4 GB RAM yetersiz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı