X4 950 ve GTX1050 Sisteminin Darboğaz Sorunu

ensglmzz

Hectopat
Daha fazla  
Ben sistemi yaklaşık 6-7 ay önce İtopya'dan topladım ve kullanıyorum fakat istediğim verimi alamadım diyebilirim. Sistemin upgrade olduğunu bilerek aldım. Yakın bir zamanda da işlemciyi değiştireceğim sanırım böyle giderse. Peki bu darboğazın sebebi nedir sıkıntı işlemciden mi kaynaklanıyor R3-R5 olarak değiştirebilir miyim ? Sisteme işlemci öneriniz nedir. Aynı sistemi kullanan olabilir tavsiyeleri nelerdir? Yardım olursanız sevinirim.
Sistem özellikleri:
  • MOBO: MSI A320M PRO-VH PLUS
  • CPU: AMD Athlon X4 950
  • RAM: CORSAIR 8GB Value DDR4 2133MHz
  • GPU: MSI GeForce GTX 1050 OC 2GB
  • Hard Drive: Seagate 3.5" 1TB Barracuda
  • PSU: 500W 80+ Gold

1539203148990.png

pc yi henüz yeni açtım CS:GO ya girdim ve işlemcinin %90lara çıktığını dahi gördüm. Sanırım sistemi zorlayan işlemci olmalı. Ekran kartlık bir sıkıntı göremiyorum. Ayarlar en yüksekte iken ss aldım ve drop yiyorum. Ortalama 50-60 fps oluyor o yüzden oyunu düşük veya orta ayarlarda oynamak zorunda kalıyorum.
1539203148990.png

pc yi henüz yeni açtım CS:GO ya girdim ve işlemcinin %90lara çıktığını dahi gördüm. Sanırım sistemi zorlayan işlemci olmalı. Ekran kartlık bir sıkıntı göremiyorum. Ayarlar en yüksekte iken ss aldım ve drop yiyorum. Ortalama 50-60 fps oluyor o yüzden oyunu düşük veya orta ayarlarda oynamak zorunda kalıyorum.
ki düşükte bile akıcı oyun oynayamıyorum ort:80 yüksek olarak 120 falan
Sanırım işlemciyi 1 ay içinde değişeceğim ryzen5 1600 veya 1400 almayı düşünüyorum ileriye dönük olarak
RAM isteyen bir oyunsa, ondan dolayı olabilir.
oyun biraz işlemci öncelikli ve benim sistemde de işlemci darboğaz yapıyor sanırsam :)

Bir konunuzda csgoda olan düşük fps sorununuzu çözüp 150 civarı fps aldığınızı yazmışsınız bununla ilgili bilgi verebilir misiniz? Ben aynı sistemde 1080p çözünürlükte 50-60 fps alıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı