GTX1050 ve AMD x4 860K performans sorunu

BaranTRTR

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistemin tam özelliklerini yazayım;
  • İşlemci: AMD Athlon x4 860K 3.70 ghz
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 1050 O2G
  • Anakart: MSI A68HM-E33 V2 FM2+ DDR3
  • RAM: 8 GB
  • Monitör: Samsung s19e310 HD Monitor
  • Güç Kaynağı: 400W
Ekran sürücülerim güncel ancak CS: GO gibi bir oyunda bile 20 kişiden fazla bir servera girince FPS 40-45'e falan düşüyor. GTAV Standard-High arası bir ayarda yine 35 FPS falan alıyorum ortalama. ARMA3'de de tüm ayarları standarta indirince bile 40-45 ancak alıyorum ama şehir ortamında olunca yine 20 FPS'lere düşüyor. Kıyas olarak evde 950M ve 4200H işlemcili bir laptop var. Tüm bu söylenen oyunları aynı ayarlarda bu PC'den daha yüksek FPS'lerde oynatıyor. Anormal bir durum var ancak çözemedim. İşlemciden midir, nedir bilemiyorum. Bir şey engelliyor tam kapasite çalışmasını. Fikri olan var mı?

GPU kullanımı %32'de hocam. Ayarları artırmayı deneyin. Düşük fps olması normal gibi.
Hocam tüm ayarları ultraya aldım, fps 25 e falan düştü GPU kullanımı da %45-55 den yukarı çıkmadı yine.

Ve bu arada hiç bir seçenek güç tasarrufu modunda değil, ne Nvidia denetim masası ne de windows güç seçenekleri. Hepsi yüksek performansa ayarlı.

Hocam tüm ayarları ultraya aldım, fps 25 e falan düştü GPU kullanımı da %45-55 den yukarı çıkmadı yine.

Ve bu arada hiç bir seçenek güç tasarrufu modunda değil, ne Nvidia denetim masası ne de windows güç seçenekleri. Hepsi yüksek performansa ayarlı.

Hocam eğer ekran kartı kullanımı %50 nin üstüne çıkmıyorsa ve aksine CPU kullanımı ekran kartı kullanımından fazlaysa ortada bir darboğaz var demektir. Bunu ben söylemesem bile ortadaki değerler söyler. CPU kullanımına bakın ayarlar ultradayken. Eğer 70-80-90 gibi civarlardaysa darboğaz var demektir.

Hocam eğer ekran kartı kullanımı %50 nin üstüne çıkmıyorsa ve aksine CPU kullanımı ekran kartı kullanımından fazlaysa ortada bir darboğaz var demektir. Bunu ben söylemesem bile ortadaki değerler söyler. CPU kullanımına bakın ayarlar ultradayken. Eğer 70-80-90 gibi civarlardaysa darboğaz var demektir.

Hocam CPU'yu da gözlemledim, 4 çekirdek de %50 gibi çalışıyor. Bazen biri %65 oluyor diğeri %30 falan ama ortalama %50 yani. Bilemedim... :(
asdasd.jpg

Hocam CPU'yu da gözlemledim, 4 çekirdek de %50 gibi çalışıyor. Bazen biri %65 oluyor diğeri %30 falan ama ortalama %50 yani. Bilemedim... :(
Eki Görüntüle 243183

Çok ilginç ya. Herhangi AAA bir oyunun "Singleplayer" modunda işlemciyi az çalıştıracak şekilde ultraya alırsanız o zaman daha rahat gözlemleyebilirsiniz dediğimi. Bir de öyle deneyin isterseniz.

AMD Athlon X4 860K'nın termal eşiği 72.40° C olduğu için ısı yükseldikçe frekans azalır, frekans azaldıkça işlemci darboğaz olur. Ne hikmetse %100 olmuyor, işlemci kullanımı normalde %100'e ulaşması gerekir. Isı sorununun yanında başka bir sorunda olabilir ama asıl sorun ısı. İşlemciyi termal eşiğin üzerinde kullanmak, işlemciye fiziksel hasar verebilir ve emin değilim ama termal eşiğin üzerinde bozulursa garanti kapsamına girmiyor sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı