X4 965 sistemde oyun oynarken monitör ekranı gidiyor

Bengisevi

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Gümüşyaka
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RTX 3050
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600H
RAM: 16 GB
İşletim Sistemi: Windows 11
Meslek
Öğrenci
Bugün bir değişiklik olsun diye bilgisayarıma Windows 10 yükledim. Sonra Minecraft oynamaya çalıştım. Oynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra monitör ekranı gitti. Ama bilgisayar hala çalışıyordu onu belirteyim. Bilgisayarı düğmesinden yeniden başlattıktan sonra sorunsuz şekilde çalışıyor ve bu olay sadece oyun oynadığımda meydana geliyor. İlginç olan şey düne kadar bu bilgisayarda Windows 7 yüklüydü ve hiçbir zaman böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Sistem özelliklerim: 4 GB RAM, AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor 3.40 GHz, NVIDIA GT 430 2 GB.

Öncelikle merhabalar, sorunsuz bir şekilde temiz kurulum yaptığınızı varsayarak:
  • Sürücüler güncel mi?
  • Başka bir oyunda denendi mi?
  • Pencereli modda denendi mi?
Sisteminizdeki parçalar eski olduğu için bu oyunu oynarken; donanımlarınız ve işletim sistemi arasında bir uyum sorunu olabilir mi?​

Evet temiz kurulum yaptım.
1. Evet güncel.
2. Evet denendi ve monitör ekranı yine gidiyor.
3. Evet denendi. Aynı sorunu yaşıyorum.
Windows 7 kullanırken bu sorunu yaşamıyordum belirttiğim gibi. Ayrıca bir ekran görüntüsü bırakmak istiyorum buraya:
Ekran Alıntısı.PNG

Çok araştırdım bunu ve bulduğum şeyleri denedim. Hiçbiri olmadı. Son çare olarak Windows 7'ye geri dönmeye karar verdim.
Sorunu tespit etmeyi başardım. Ekran kartının fanı dönmüyormuş, bu yüzden de sıcaklık artıyor ve bilgisayar kendini kapatıyormuş. Geçici Çözüm: Bilgisayarı oyun için açacağım zaman fanı parmağımla bir kere döndürüyorum sonra kapanana kadar dönüyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı