X4860K A68HM-K OC yapmak

ylmazzfratt

Femtopat
Daha fazla  
@Creeptomani öncelikle merhaba, özelden yazılmadığı için buradan yazdım. zamanında X4860KYA OC yapmışsınız ve en detaylı da sizinki yardımcı olabilir misiniz bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminin tamamını yazarsan neler yapıp yapamayacağın konusunda ve buna değer mi bir fikir verebilirim.
Sisteminin tamamını yazarsan neler yapıp yapamayacağın konusunda ve buna değer mi bir fikir verebilirim.
Tesekkürler öncelikle
X4860K
A68HM-k
Kingston 1333 mhz ddr3
1050ti
Aerocool vx plus 400w
Tesekkürler öncelikle
X4860K
A68HM-k
Kingston 1333 mhz ddr3
1050ti
Aerocool vx plus 400w
@Creeptomani

Son düzenleme:
Benim anakartım ASUS olmadığı için tam olarak tarif edemem ama Advanced kısmında CPU Core Ratio şeklinde bir ifade olması gerek. Çarpanı bu kısımdan değiştirerek 4.2-4.3 GHz gibi değerlere çekebilirsin. CPU voltaj ayarı eğer yoksa otomatik ayarlayacaktır. Bu durumda stress testi yapmadan önce sistemin voltaj değerlerini kontrol etmen gerekli. Genelde bu değer otomatik olduğunda voltajı olması gerekenden daha yüksek veriyor. BIOS editlemek çok riskli bir iş ben sistemi biraz gözden çıkardığım için bu voltaj ayarını açmak adına BIOS editledim. Açtığım konulardan bakabilirsin. Bu da riskli bir iş. Voltaj ayarını değiştirebiliyorsan benim açtığım konudaki gibi değerleri deneyip stres testi yapabilirsin.

Yalnız elde edeceğin performans artışı aldığın riske değmeyecektir. Şu an eski sistemimi kardeşime verdim. 4.3 Ghz OC'lu kullanıyor. Ama bunu sadece Apex Legends oynamak için ayarladık. Çünkü oyun değerleri alt eşiğin üstüne tam da bu ayarla çıkıyor. Yani takılma varken oynanabilir hale geliyor. Eğer bunun gibi sınırda bir durumun yoksa OC yapmanı tavsiye etmem. 1333 MHz belleklerini 2400 MHz çift kanal belleklerle değiştirsen daha iyi bir geliştirme olur senin için.

çarpan apu multiplier olan yerden değişiyor evet 4.3 ve diğer ayarlar otoda ben de bi performans artışı göremedim ama 4.5 da en azında birz kurtarıyor 1050tiyi voltaj yeri de bios da monitör bölümünde var ordan mı deneyeyim
çarpan apu multiplier olan yerden değişiyor evet 4.3 ve diğer ayarlar otoda ben de bi performans artışı göremedim ama 4.5 da en azında birz kurtarıyor 1050tiyi voltaj yeri de bios da monitör bölümünde var ordan mı deneyeyim
@Creeptomani menü böyle

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    209,3 KB · Görüntüleme: 39
  • image.jpg
    image.jpg
    204,8 KB · Görüntüleme: 34
  • image.jpg
    image.jpg
    212,9 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
1.35 V yanlış hatırlamıyorsam ideal değerdi OC için. 1,375'e kadar çıkılabilir. 4.5 GHz ayarlanabilir belki ancak bu sefer de anakart kuzey köprüsü sıcaklığı sorun yaratabilir. Giriş seviye bir anakart olduğu için OC yapıldığında bu değerleri kontrol etmek gerekiyor. 1.35 V değerle adım adım çarpan arttırıp test yapmayı deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı