X550JK BİOS SSD'yi Görmüyor

Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Arkadaşlar kaç gündür bununla uğraşıyorum SSD aldığıma pişman oldum bir ton masrafa girdim. SSD'yi DVD bölümüne taktım kızak ile. Fakat BİOS bir türlü görmüyor 1. kısımda HDD var sürekli. Normal olarak Windows 8.1 kurdum fakat 2 işletim sistemi olduğu için hata veriyor. SSD ye kurulu işletim sistemine giriş yaptığımda restart attıktan sonra tekrar giremiyorum mavi ekranda hata veriyor.

BİOS güncel sürümü kuruludur.

rsz_1rsz_20150517_114200.jpg
rsz_20150517_114223.jpg
rsz_20150517_114910.jpg
rsz_20150517_114948.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuduğum bütün konularda SSD'yi HDD'nin yerine, HDD'yi de DVD yerine takıyorlardı. Sorunsuz çalışıyordu. Çözerseniz buraya da yazarsanız sevinirim, çünkü yakın zamanda bende SSD almayı düşünüyorum aynı sorunlar belirebilir. İnşallah çözersiniz :)

Kalmasını istediğin dosyaları D'ye at. Formatlarken D'ye dokunma, biçimlendirme yani. Diğerlerini biçimlendir kurarken SSD'ye kur. Böyle olur sanırım.

Yeterli alan olsa D yapacağım da o da yoktu artık oynamadığım oyunları sileceğim. :(

SSD 120 GB fakat 111 GB olarak görünüyor 9 GB nereye gitti?

Sonunda yaptım ama yanlışlıkla GTA 5'i sildim ağlamak üzereyim Allah kahretsin ya. 2 bölüme ayırdım diski birleştirmek isterken disk dinamik diske döndü bende biçimlendirmek isteyince meğer her iki kısımda biçimlendiriliyor muş gitti güzelim 60 GB. :( Şu SSD gözümde artık beş para etmez zaten 540 MB okuma yazma da yok en fazla 260 MB oluyor.

En başta geçmiş olsun GtaV'i silmişsin ben de üzüldüm şahsen. HDD ve SSD yerini değiştirmen gerek diye biliyorum (ya da en azından daha sağlıklı olur.) .Kızakta problem de olabilir çünkü CD üzerinden kurulum yapılabiliyor, tam takamamış olabilirsin SSD' yi. Eğer içini açmaktan korkuyorsan en yakın bilgisayarcı veya bilgisayardan anlayan birine götürmeni öneririm.
İyi akşamlar...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı