X570 anakarta 3200G işlemci nasıl olur?

Kızılsakal34

Hectopat
Selam arkadaşlar,

Yakın zamanda elime biraz para geçecek ve bir bilgisayar toplamak istiyorum. Toplayacağım bilgisayar 8000TL bandından olacak ama elime geçecek para 3500TL civarında.

Ben de şöyle bir mantık yürüttüm.

Anakart olarak MSI Gaming Plus ve MSI x570-A Pro modelleri,
RAM olarak 3200 CL 16 2X8 GB
İşlemci olarak Ryzen 3200G
Kasa olarak Kasa+Psu olarak düşünüyorum.

İşe girdikten sonra ise işlemcisi 3700X, ekran kartı olarak da 2060 Super veya 2070 düşünüyorum.

Sizce nasıl olur? Bu işlemciye ankartın sınırları doğrultusunda ne kadar overclock yapabilirim diye düşünüyorum sizce performansı ne kadar artar?

Her türlü tavsiye ve yoruma açığım.

Teşekkürler.

Not: Şu anki bilgisayarımda HD Radeon 3850 1 GB 256 Bit ekran kartım var ama 3200G'den daha iyi performans vermez diye tahmin ediyorum bu yüzden yeni bilgisayara takmamyacağım. Sizlerin görüşü nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani para israfı bence. 3700x alıp x470 veya b450 anakart alıp 1 tane de ram ekeyerek eski ekran kartı ile idare ediniz.sonra da rx 5700 xt veya rtx 2070 alırsın bütçe yeterse 2070s. Hem de 600 700 lira boşa harcamazsın.

Aceleniz yoksa bekleyin, paranız denkleşirse toplarsınız. 3200G'yi aldıktan sonra satacakken yok fiyatına satar zarar edersiniz ve verdiğiniz paraya değmez. Siz alacakken değişen pek çok şey olabilir. Sağlam kafayla güncel zamanda almak en iyisi.

Yani para israfı bence. 3700x alıp x470 veya b450 anakart alıp 1 tane de ram ekeyerek eski ekran kartı ile idare ediniz.sonra da rx 5700 xt veya rtx 2070 alırsın bütçe yeterse 2070s. Hem de 600 700 lira boşa harcamazsın.
Dediğiniz gibi yaparsam bütçemi aşıyor malesef. Toplam 3500 gibi bir bütcem var.
Aceleniz yoksa bekleyin, paranız denkleşirse toplarsınız. 3200G'yi aldıktan sonra satacakken yok fiyatına satar zarar edersiniz ve verdiğiniz paraya değmez. Siz alacakken değişen pek çok şey olabilir. Sağlam kafayla güncel zamanda almak en iyisi.
Haklısınız ama almam lazım. Şu anda kullandığım bilgisayar ölü gibi. Cs:Go da bile 30-40 fps alıyorum. Ayrıca yeni sistemi biraz WorkStation gibi kullanacağım. Sistem Adminliği eğitimi alıyorum ve iyi bir bilgisayara ihtiyacım var.

Dediğiniz gibi yaparsam bütçemi aşıyor malesef. Toplam 3500 gibi bir bütcem var.

Haklısınız ama almam lazım. Şu anda kullandığım bilgisayar ölü gibi. Cs:Go da bile 30-40 fps alıyorum. Ayrıca yeni sistemi biraz WorkStation gibi kullanacağım. Sistem Adminliği eğitimi alıyorum ve iyi bir bilgisayara ihtiyacım var.

Workstation gibi kullanacaksanız o işlemci yetmeyecek zaten. İlla lazımsa @55superx 'in dediği gibi 2.el alabilirsiniz.

Bence işlemciden en az zararla çıkmak için 2. El satın alın. 2200g veya 2400g işlemcilerini 2. Elde ucuza bulursanız satarken de çok zarar etmessiniz.
Workstation gibi kullanacaksanız o işlemci yetmeyecek zaten. İlla lazımsa @55superx 'in dediği gibi 2.el alabilirsiniz.
2. Elden hep korkmuşumdur. Şanssız bir insanım aldığım işlemci düzgün çalışmayabilir daha kötüsü anakarta zarar verebilir gibime geliyor. 600 gibi bir fiyata alıp 400'e satabilirmiyim 0 3200G yi?
İşlemciyi idaretenlik alacaksan 2. El Athlon 200GE alabilirsin.
Oyun performansı sanırım 3200G nin çok altında kalır. Alacağım işlemciyi en az 6-7 ay kullanacağım. Azda olsa iyi bir şey istiyorum.

2. Elden hep korkmuşumdur. Şanssız bir insanım aldığım işlemci düzgün çalışmayabilir daha kötüsü anakarta zarar verebilir gibime geliyor. 600 gibi bir fiyata alıp 400'e satabilirmiyim 0 3200G yi?

Zaten 300TL gibi bir para verip kısa dönem kullanacaksınız, yine benzer bir fiyata satıp pek zarar etmeyeceksiniz. Risk almış da olsanız 600TL verip zarar ederek satmaktan iyidir ama yine de siz bilirsiniz. Evet satabilirsiniz o fiyata bu arada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı