X570 anakartta 8+8 CPU girişi var ancak PSU'da sadece 8 pin var

Ya mesele aynı PCI-e kablosundaki gibiyse en mantıklısı o. Neticede PCI-e kablosu da tek kafa olarak PSU üzerine bağlanıyor lakin 8+6 - 8+8 pin bağlantılarında aynı kablodan gelen iki kafa kullanıldığında her iki grubu da besliyor. Bence olur gibi :)

Sende al o zaman benim işlemci 3900X anakart MSI X570 Ace ama şu an para yok, sonra alacağım.

Ya mesele aynı PCI-e kablosundaki gibiyse en mantıklısı o. Neticede PCI-e kablosu da tek kafa olarak PSU üzerine bağlanıyor lakin 8+6 - 8+8 pin bağlantılarında aynı kablodan gelen iki kafa kullanıldığında her iki grubu da besliyor. Bence olur gibi :)

Bence de oyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sende al o zaman benim işlemci 3900x anakart msı x570 ace ama şuan para yok
Sonra alcam

Bence de oyle

msi X570 Ace için henüz karar vermedim ama gönlümde yatan aslan o :) Kullandığım PSU da 1000 küsür tl olmuş, haliyle yok pahasına satıpta bir de tekrardan PSU almak istemiyorum. Mevcut anakartımda da problemler olduğundan mütevellit anakart geldiğinde direkt bunu da garantisine gönderip döndüğünde satışa koymayı düşünüyorum.

Merhabalar daha önce bu sorunu PCEI-e 6 Pin kablosunu keserek çözdüm, taktıktan sonra anakartın çalışma ısısını 40-50 dereceden 25-30'a indirdi ve daha düzgün hız aşırtabildim. Ryzen 3. Nesil kullanmıyorsanız gerek yok böyle bir şeye baştan söyleyeyim.

Afedersin yanlış hatırlıyormuşum ekran kartı güç kablosu 6+2, ekran kartına 4+4'ler girmiyor/oturmuyor 6+2'ler de CPU'ya. Ağızları yuvaya uymuyor.
Ekran kartı için 6 pin kablonun pinlerin altında 1 ve 2 yazan tarafları kısmi olarak oturuyordu bende fazla kalan kısmını makasla kesip taktım bu sefer PC hiç açılmadı, taktığım kabloyu sökünce açıldı ☹

Eki Görüntüle 468674Eki Görüntüle 468675
Neden açılmadığını anladım, 12V sarı kabloların üstte GND siyah kabloların altta olması gerekiyormuş... ben para harcamicam ya kafaya taktım ya bi kere!!!
Eki Görüntüle 468728
PCI-e 6 pinlerinin 3 ve 4. stünundakileri kestim ve kargı ağız yardımıyla kabloları söküp doğru şekilde taktım ve çalıştırdım düzgün şekilde boot ekranına geldi ve çarpanı 42 yaptım oldu 🤓
Eki Görüntüle 468729

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı