X570 anakartta ek CPU 4 pininin boş kalması sorun olur mu?

Dinopapaz

Hectopat
Aldığım X570 ASUS TUF Gaming anakartta 8+4 pin girişi var. Ancak benim PSU'mda sadece 1 adet 4+4 CPU mevcut. Haliyle 4 adet pin boş kalacak. Bu bir sorun teşkil eder mi? 8 pin yeterli yazıldığını gördüm ancak bazıları da stabil çalışması için bütün pinlerin takılı olması gerek demiş. Hangisi doğru bilemedim. PSU'mu değiştirmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim 3700x. Watt olarak yeterli olduğunu okudum evet ancak bazıları da x570de boş bırakırsanız stabil çalışmaz gene de takın vs demişler. Bunun doğruluğu nedir?

İşlemcim 3700x. Watt olarak yeterli olduğunu okudum evet ancak bazıları da x570de boş bırakırsanız stabil çalışmaz gene de takın vs demişler. Bunun doğruluğu nedir?
65W bir işlemci zaten, O.C yapmadığınız sürece stabilitesi bozulmaz. Recep Baltaş, Levon Turaç gibi birçok bu işin bilirleri bile "O.C yapmadığınız sürece +4 pin takmanıza gerek yok" diyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı