X570 Carbon sistemin BIOS açılış süresi normal mi?

Minsnicterb

Megapat
BIOS sürem 38 saniye gibi bir sürede açılıyor. Bazen bu süre değişebiliyor.
BIOS ayarlarını sıfırlayıp da denedim süre değişmedi.
Ayrıca Windows üzerinden hızlı başlatmayı da seçtim. Anakart içinde hızlı başlat ayarı göremedim.

MSI ile servisi ile konuştum. Çok girişten böyle olabilir dedi. Gerçekten bu yüzden bu kadar gecikebilir mi?

Tüm USB girişleri, 1 ekran kartı, anakartla gelen Wi-Fi bağlantısı, LAN kablosu, ses girişi, 2 RAM, 4 fan, 1 pompa, 1 sıvı soğutma fanı, Audio, SATA, 2 USB 3.0 anakart girişi, 2 LED çıkışı, Power SW, reset SW, Power LED ve bunlardan bir tanesini kullanıyorum. BIOS 38 saniye normal bir süre mi?

• MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon Wi-Fi
  • Ryzen 3700X.
  • G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (2x16 GB) 3600MHz DDR4.
  • Samsung 980Pro ve 970 EVO Plus NVMe 500GB.
  • MSI GeForce RTX 2080 sea hawk X 8 GB 256bit GDDR6.
  • ASUS ROG Thor 1200W 80+ Platinum RGB.

Ayrıca ekran kartına bağlı 2 ekran (çıkıp süreyi test ettim yine aynı)

Dosya Ekleri

• Hızlı başlat.png
    Hızlı başlat.png
    8,8 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden boot kısmına geldiğinizde FAST BOOT seçeneğini Enable yaparak deneyin. 38 Saniye bu sistem için çok uzun bir süre. Girişlerin çok olması bir şeyi değiştirmez. Aralarında arızalı bir parça varsa bunu okuması uzun sürüyor olabilir tabii ki ama onun dışında bütün parçaların sağlam ise ne kadar giriş/çıkış olsada 38 saniye çok uzun bir süre.

BIOS üzerinden boot kısmına geldiğinizde FAST BOOT seçeneğini Enable yaparak deneyin. 38 Saniye bu sistem için çok uzun bir süre. Girişlerin çok olması bir şeyi değiştirmez. Aralarında arızalı bir parça varsa bunu okuması uzun sürüyor olabilir tabii ki ama onun dışında bütün parçaların sağlam ise ne kadar giriş/çıkış olsada 38 saniye çok uzun bir süre.
Yazıcı bi süre sonra kapanıyor ve USB girişi takılı olduğundan arızalı diyor. Windows uyarısını veriyodu zaten. Yazıcıyı açınca veya kablosunu çekince süre düştü. 15.7 - 16.7 saniye oldu.

Ayrıca ön portları kullanınca süre uzuyor neden anlayamadım. Zaten ön portları beraber kullanmaya çalışıncada yavaşıyor.

Ayrıca boot menüsünde fast bios diye birşey göremedim.

Son düzenleme:
Yazıcı bi süre sonra kapanıyor ve USB girişi takılı olduğundan arızalı diyor. Windows uyarısını veriyodu zaten. Yazıcıyı açınca veya kablosunu çekince süre düştü. 15.7 - 16.7 saniye oldu.

Ayrıca ön portları kullanınca süre uzuyor neden anlayamadım. Zaten ön portları beraber kullanmaya çalışıncada yavaşıyor.

Ayrıca boot menüsünde fast bios diye birşey göremedim.
Biraz araştırdım ve anakartın BIOS'unda Fast Boot yokmuş. Aynı anakart ile bir çok farklı (yerli/yabancı) forumda açılış süresinin uzun olduğu ile alakalı konular mevcut.
Kronik bir sorun olabilir belki.

BIOS sürümünü güncelleyip deneyebilirsin.

Biraz araştırdım ve anakartın BIOS'unda Fast Boot yokmuş. Aynı anakart ile bir çok farklı (yerli/yabancı) forumda açılış süresinin uzun olduğu ile alakalı konular mevcut.
Kronik bir sorun olabilir belki.

BIOS sürümünü güncelleyip deneyebilirsin.
38 saniye sorunu çözesemde 15-20 saniye fazla. 10 yıllık bilgisayarlar SSD ile 10-11 saniyede açılılıyor bende ise 15 - 20 çok üzücü bi durum, arkadaşlarım gülüyor bana. 😖 Çok düşünmeyin açılın işte!

İncelediğiniz yerede geri bildirimde ben bıraktım. Ayrıca Reddit'tede durumu paylaştım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı