X570 sistem üzerine güncelleme önerisi

Ben de öyle düşünüp bu kanala odaklandım fakat orada da boyuta takıldım. RX 7900 XTX için kullanılan soğutucu bloklar çok büyük olduğundan, nispeten uygun fiyatlı olanlar birkaç milim ile kasama uymadı. Şimdi b planı üzerinden yürüyor ve alternatiflere bakıyorum. Fikir beyanınız için tekrar teşekkürler.

Sapphire Pulse 7900XTX'in 313mm olduğu yazıyor, sizin kasanız ise 330mm ye kadar ekran kartı destekliyor.

Sapphire Pulse 7900XTX'in 313mm olduğu yazıyor, sizin kasanız ise 330mm ye kadar ekran kartı destekliyor.
Şu anda pcde açık sekmelerden birisi o. Sinerji'de 36bine satışta. Fiyat olarak muadillerine çok iyi ama kartta mı sorun var, teşhir ürün falan mı bir türlü anlayamadım. Öte yandan, bu kadar masrafa girmeden 25bin civarına 4070Super alıp geçeyim, değişim zamanı geldiğinde de komple kasayı sıfırlayım düşüncesi de kafamı kurcalamaya başladı. Ben pcyi toplarken bütün ekipmanlar 12-13 bin civarındaydı ve millete söylemeye utanıyordum. Lan bilgisayara bu kadar para verilir mi diye boş muhabbet yapmalarından ötürü. Şimdi de bir ekran kartına 45-50bin vermek, maddiyattan ziyade zoruma gidiyor arkadaş! Taksitle alsan aylık 8,5 civarı yapar ki bu da beni etkilemez. Ama hakkaten elin oğlunun 800-900 birime aldığı şey bizde nasıl 50.000 birime gelir!?

Şu anda PC'de açık sekmelerden birisi o. Sinerji'de 36bine satışta. Fiyat olarak muadillerine çok iyi ama kartta mı sorun var, teşhir ürün falan mı bir türlü anlayamadım. Öte yandan, bu kadar masrafa girmeden 25bin civarına RTX 4070 Super alıp geçeyim, değişim zamanı geldiğinde de komple kasayı sıfırlayım düşüncesi de kafamı kurcalamaya başladı. Ben PC'yi toplarken bütün ekipmanlar 12-13 bin civarındaydı ve millete söylemeye utanıyordum. Lan bilgisayara bu kadar para verilir mi diye boş muhabbet yapmalarından ötürü. Şimdi de bir ekran kartına 45-50bin vermek, maddiyattan ziyade zoruma gidiyor arkadaş! Taksitle alsan aylık 8,5 civarı yapar ki bu da beni etkilemez. Ama hakikaten elin oğlunun 800-900 birime aldığı şey bizde nasıl 50.000 birime gelir?

Sorunlu olduğundan değil de daha çok başka bir 7900 XTX yok, mesela diğer kartlarına bakarsanız AMD'nin en uygun fiyata gelenler Sapphire ve PowerColor olanlar ve çok benzer fiyattalar hep, 7800XT, 7900GRE, 7900XT, ama ülkemizde PowerColor'un 7900 XTX'si olmadığı için, bir tek Sapphire kalıyor o da normalde zaten pahalı olan ASUS, MSI gibi markalara kıyasla anormal bir şekilde ucuzmuş gibi gözüküyor, 36bin fiyatına göre şu an en iyi performans veren kartlardan biridir 7900XTX, daha ucuza 7900GRE, 4070 Super, 7900XT gibi kartlarda var ama XTX onlara kıyasla ayrı bir seviyede, çok daha uzun kullanırsınız.

Sorunlu olduğundan değil de daha çok başka bir 7900 XTX yok, mesela diğer kartlarına bakarsanız AMD'nin en uygun fiyata gelenler Sapphire ve PowerColor olanlar ve çok benzer fiyattalar hep, 7800XT, 7900GRE, 7900XT, ama ülkemizde PowerColor'un 7900 XTX'si olmadığı için, bir tek Sapphire kalıyor o da normalde zaten pahalı olan ASUS, MSI gibi markalara kıyasla anormal bir şekilde ucuzmuş gibi gözüküyor, 36bin fiyatına göre şu an en iyi performans veren kartlardan biridir 7900XTX, daha ucuza 7900GRE, 4070 Super, 7900XT gibi kartlarda var ama XTX onlara kıyasla ayrı bir seviyede, çok daha uzun kullanırsınız.
İlk sistemi kurarken de aynı şeyi düşünmüştüm ve bu yüzden AMD'nin o zamanki en iyi ekran kartı olan 5700XT almıştım. 4 sene civarında rahat iş çıkardı benim için. Ha, indirimden ötürü MSI mech modeli aldım ki o da yanlış bir seçimmiş. Zorlandığında fan sesi rahatsız ediyor. Sapphire, ezelden beridir AMD ile kolkolalar. Bu yüzden üzeceğini sanmıyorum. Biraz daha araştırayım, bugün yarın koparırım ben bu işi. Neyse, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Konuyu hortlatmış olcam belki ama en azından sonucunu yazayım istedim..

İşelmciyi Ryzen 7 5700X3D aldığımı zaten söylemiştim. Ekran kartı içinse Sapphire 7900 XTX aldım arkadaşlar. Hatta bi de kampanya denk getirdim, 2bin lira geri aldım, kart bana 34bin liraya gelmiş oldu. Yetmedi, 4bin gibi bir fiyat yakalayınca sığutucuyu da değiştirdim, Arctic freezer III 360 mm aldım. O da yetmedi, kasayı da değiştridim, MSI Gungnir 300R modelini aldım. Battı balık yan gider dedim, FSP Hydro PTM PRO 1200W Platinum da powersupply ekledim sisteme. Bu kadar para verdim madem dedim, akım korumalı priz bile ekledim, o kadar yani. Maliyet olarak bana fazla geldi biraz ama bunu yazdığım ay bazılarının son taksitini ödedim, bazılarınınki devam ediyor. Çok uçar kaçar oyunlarda test etmedim ama stres testi altında herhangi bir sorun çıkarmadan dengeli çalışıyor. Elimde sadece anakart ve RAMler önceki sistemden devam ediyorlar. Anakart çok sağlam olduğundan (MSI X570 Gaming Pro Carbon WiFi) değiştirme ihtiyacım yok. RAMler de 4x8=32GB 3200mhz olduğundan onlar da şu an için sorunsuz. Hakı bokunu geçti belki ama ilerde değişikliğe gitmem gerektiğinde, anakart, işlemci ve ram takviyesi ile yine elimde sağlam bir sistem olmuş olacak. An itibarıyla benim güncelleme maratonum bitmiş durumda. Önümüzdeki maçlara bakcaz. Kendinize iyi bakın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı