X570 sisteme SSD ve HDD önerisi

Curnalı

Kilopat
AMD Ryzen 5 3600X 3, 8GHz 35MB cache soket AM4 işlemci.
MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi AM4 DDR4 4400 MHz (OC) 2X M.2 USB 3.2 HDMI RGB ATX anakart.
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB GDDR6 256bit.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3000MHz CL15 DDR4 Dual kit RAM
Cooler Master Masterbox MB520 RGB tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa.

Sistemim budur arkadaşlar bütçe olarak 1000 TL düşündüm SSD için. 500 liraya 2 tane 500 GB'de düşünüyorum ya da 1 SSD 1 harddisk şeklinde.
M.2 SSD olarak bunu buldum eğer iyiyse bunu almayı düşünüyorum. sistem uygunluk konusunda bir problem çıkar mı diye sorayım dedim.

Bahsettiğiniz modeli kesinlikle almayın. Aşağıdaki ürünler işinizi görecektir.
NVMe:

M.2 (SATA):

SATA:

Özellikle 3 farklı türde önerdim. Hangisi sizin için uygunsa onu alın.

Bahsettiğiniz modeli kesinlikle almayın. Aşağıdaki ürünler işinizi görecektir.
NVMe:

M.2 (SATA):

SATA:

Özellikle 3 farklı türde önerdim. Hangisi sizin için uygunsa onu alın.

Nedenini sorabilir miyim çok anlamıyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:
JD SSD'lerin içindeki bileşenlerin üreticileri belli değil, sürücü güncellemek isteseniz desteği yok. Bütün JD ürünleri için geçerli bu, güvenilmez ürünler. Özellikle SSD'lerinde sağlık düşmesi çok hızlı yaşanacaktır.

MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi AM4 DDR4 4400 MHz (OC) 2X M.2 USB 3.2 HDMI RGB ATX anakart.
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB GDDR6 256bit.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3000MHz CL15 DDR4 Dual kit RAM
Cooler Master Masterbox MB520 RGB tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa.

Sistemim budur arkadaşlar bütçe olarak 1000 TL düşündüm SSD için. 500 liraya 2 tane 500 GB'de düşünüyorum ya da 1 SSD 1 harddisk şeklinde.
M.2 SSD olarak bunu buldum eğer iyiyse bunu almayı düşünüyorum. sistem uygunluk konusunda bir problem çıkar mı diye sorayım dedim.
Alıp da memnun olan onca insan var, hala da millet alınmaz diyor yani pes. Bütçeniz en fazla ona el veriyorsa alın kullanın hocam sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum.

Oyun için SATA işinizi görecektir. Aşağıdaki iki parça çok güzel ikili olur.

MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB GDDR6 256Bit.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3000MHz CL15 DDR4 Dual kit RAM.
Cooler Master Masterbox MB520 RGB
Tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa.

M.2 SSD olarak bunu buldum eğer iyiyse bunu almayı düşünüyorum. Sistem uygunluk konusunda bir problem çıkar mı diye sorayım dedim.

Gayet güzel bir M.2 SSD 3 yıl garantisi de varmış gönül rahatlığı ile tervih ediniz.

JD SSD'lerin içindeki bileşenlerin üreticileri belli değil, sürücü güncellemek isteseniz desteği yok. Bütün JD ürünleri için geçerli bu, güvenilmez ürünler. Özellikle SSD'lerinde sağlık düşmesi çok hızlı yaşanacaktır.

Hocam o konuda size katılmıyorum SSD kontrolcüsü slicon Motion ve nan yongaları ise mikron Technology markasıdır bu iki markada gayet köklü ve işinde başarılı amerikan meseili firmalardır.
Şu anda kullandığınız SSD kontrolcusu çoğu slicon Motion firması tarafından üretilmektedir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı