X570 Tomahawk Wi-Fi vs X570s Tomahawk Max Wi-Fi

Bütçe
4100TL

Hexasty

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x Corsair 4600mhz CL18 CMN32GX4M2Z4600C18
İşlemci
5900x
Dostlar merhaba; 5900X 3080 Ti sistem topluyorum, X570 Tomahawk Wi-Fi ile X570s Tomahawk Max Wi-Fi arasında kaldım. Karşılaştırmalarda X570 Tomahawk, ASUS Crosshair VIII Hero modeliyle kapışıyordu, ondan dolayı hem ucuz hem de inanılmaz performansı sebebiyle onu seçecektim. Sonra X570s Tomahawk Max modelini gördüm ama hiçbir yerde karşılaştırma göremedim. Aralarındaki 1, 5K fiyat farkına değer mi? Rica etsem, nedenleri ile birlikte yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

X570s'teki "s" takısı "silent"ı temsil ediyor.
X570 Tomahawk alın geçin, X570s Tomahawk ile arasındaki farka değmez.

X570 yerine B550 de iş görür bu sistemde.

P
X570s'teki "s" takısı "silent"ı temsil ediyor.
X570 Tomahawk alın geçin, X570s Tomahawk ile arasındaki farka değmez.

daha yüksek hangi b550 tavsiye edersiniz?

Daha yüksek hangi B550 tavsiye edersiniz?

B550 Tomahawk var, ama aradaki fiyat farkını verecek bir durum yok. TUF B550-Plus var Thunderbolt kart destekli, ama B550-A Pro'dan onun harici dişe dokunur bir farkı yok.

O karşılaştırma sadece VRM soğutma karşılaştırması. Ek özellikler vs. işin içine girince Dark Hero içinden geçer.

X570 Tomahawk, X570 serisinin F/P anakartıdır; üst seviyesi değildir. Ama şu an bulunduğu fiyat için direkt tek geçilebilecek bir modeldir.
B550 Tomahawk var, ama aradaki fiyat farkını verecek bir durum yok. TUF B550-Plus var Thunderbolt kart destekli, ama B550-A Pro'dan onun harici dişe dokunur bir farkı yok.

B550 A PRO bundan daha iyi çoğu alanda. Thunderbolt dediğimiz şeyi 10 kişiden 1 tanesi bile kullanmıyor.

Hocam RAM'lerimi desteklemiyor bu, sanırım dediğiniz gibi X570 Tomahawk'ı seçeceğim. Ben yük altında mosfet veya PCB nin sıcaklık değerini düşürür sanıyordum. Anakarttan gelecek olan ekstra sessizliğe gerek yok bence. Teşekkür ederim.
O karşılaştırma sadece VRM soğutma karşılaştırması. Ek özellikler vs. işin içine girince Dark Hero içinden geçer.
Hocam biliyorum onu da inceledim. Ama onun Özellikleri benim için aşırı fazla. çoğu özelliği gereksiz, kullanamam (ama kart aşırı şık ya bayıldım).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı