X58 anakarta SSD veya işlemci önerisi

benkimimbilmem

Kilopat
Asus P6X58D-E anakartım var ve SSD almak istiyorum fakat tam performans alabilir miyim bilmiyorum. Anakartıma baktığımda SATA 6 portu var. En azından tam verim değilde 7200RPM bir HDD'den performanslı olsa yeter. Fakat kasam da biraz eski bir kasa yani SSD takacak yerim yok, direk kasa zeminine bantlasam olur mu, ya da bir yere vidalasam ? Başka bir sorum ise, SSD mi almak yoksa işlemcimi i7 950'den X5660-X5670'e mi yükseltmeliyim ? Maks. bütçe 170-200 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ne yapmak istediğinize karar verelim. Sisteminizin daha hızlı veri yazmasını, windowsun hızlı olmasını istiyorsanız. SSD alabilirsiniz. Anakart nedeniyle tam performansınızı alamasanız dahi Sabit diskinizden performanslı olacağını düşünüyorum. Eğer sisteminizin ofis programları veya oyun performansından şikayetçiyseniz ekran kartı yenilemekte çözüm olabilir.

Öncelikle ne yapmak istediğinize karar verelim. Sisteminizin daha hızlı veri yazmasını, windowsun hızlı olmasını istiyorsanız. SSD alabilirsiniz. Anakart nedeniyle tam performansınızı alamasanız dahi Sabit diskinizden performanslı olacağını düşünüyorum. Eğer sisteminizin ofis programları veya oyun performansından şikayetçiyseniz ekran kartı yenilemekte çözüm olabilir.
Ekran kartımdan memnunum, RX 470 kullanıyorum fakat işlemcim darboğaz yapıyor büyük ihtimalle. Bu yüzden öncelikli olarak işlemcimi değiştirmeye karar verdim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı