X670-E Tomahawk CPU ve DRAM LED'i bir süre yanıyor

caner534

Femtopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• ANAKART : MSI MAG X670E Tomahawk WiFi 6600mhz(OC) RGB M.2 AM5 ATX Anakart
• İŞLEMCİ : AMD Ryzen 7 7700X 4.5 GHz 8 Çekirdek 40MB Cache AM5 Soket 5nm İşlemci
• EKRAN KARTI : PNY GeForce RTX 4080 16GB XLR8 VERTO EPIC-X
• BELLEK: GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 Siyah DDR5 6000MHz CL32 1.35V PC Ram
• DEPOLAMA : Samsung 970 Evo Plus NVMe 2TB 3500MB/s-3300MB/s M.2 SSD
• GÜÇ KAYNAĞI : POWER BOOST WARRIOR 850W 80 PLUS GOLD FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Meslek
Elektrik Teknik Ressamı
RAM
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws S5 DDR5 6000MHz CL32 1.35v
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus NVMe 2TB M.2 SSD
Ekran kartı
PNY GeForce RTX 4080 16 GB XLR8 oyun verto Epic-X
Anakart
MSI MAG X670-E Tomahawk Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7700X
Merhaba,

Bilgisayarımın güç tuşuna bastığımda anakartımın CPU ve DRAM ışığı yanıyor, 30-40 saniye sonra sönüyor ve ekrana anakart logosu geliyor. 5sn içinde açılıyor. Windows açıldıktan sonra herhangi bir anormallik yaşamıyorum. Bilgisayarımı yeni topladım güncel bir sistem olduğu için geç açılması biraz moralimi bozdu sizce sorun nedir?

Forumda benzer başlıkta açılmış konuları inceledim fakat CPU ve DRAM LED yanma durumunda kimsenin bilgisayarı açılmamış. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Geç açılma sorunu bütün AM5 sistemlerde var. Işık yanma sebebi sistem açılmadan önce kontrolden geçiriyor. Bir sorun olursa, o ışıklardan birisi sabit bir şekilde yanar zaten.

Beta'da olsa bios sürümünü güncel tutun.
BIOS ayarlarından memory context restore seçeneğini aktif ederseniz, boot süresi biraz daha kısalacaktır.

Öncelikle değerli yanıtınız için teşekkürler.
AM5 sistemlerde istisnasız mı böyle midir süre açısından? Yoksa sistem içi bir uyumsuzluk olabilir mi?
BIOS güncellemelerimi yaptım RAM frekanslarımı ayarladım sürücülerimin hepsi güncel ve kurulu.
Memory context restore seçeneğini bilmiyordum bunu deneyip yazacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı