SirSakurai
Megapat
Merhaba, şu an Patriot Viper 32 GB RAM kullanmaktayım. Anakartım X670E-A sizce en stabil olarak hangi RAM'leri almalıyım? Ayrıca 32 GB RAM yerine 64 veya 96 olduğu zaman çok fark hissedilir mi? @285091
Selamlar,
Kart bu mu hocam?
İşlemci nedir?
Eki Görüntüle 2381578
"Patriot Viper 32 GB RAM" Kullanıyorsunuz şu an acaba RAM ihtiyacınız nedir size AMD platformu için TAM uyumlu stabil bellek önerebilirim 2x16/24/32/48
X670'e e Gaming anakart 7800x3D islemci ile Kingston Fury Beast 32 GB EXPO RAM kullanıyorum şu an için oldukça iyi çalışıyor daha bir falsosunu görmedim
Selam hocam aslında şu an asıl sormak istediğim tam uyumlu bir bellekte olabilir. Benim merak ettiğim daha fazla RAM olunca fark eder mi? Normal bir kullanıcıyım. Bazı testlerde oyunlarda vs. FPS arttığını görmüştüm. O yüzden bir sormak istedim.
Hocam EXPO 1 ayarını mı kullanıyorsunuz? Ben daha yeni topladım sistemi EXPO 1'e aldım. Yapmam gereken başka bir ayar var mı acaba? Memory context restore ayarını enable yaptım dün ekrana görüntü gelmedi. Sistem çalışıyor ama görüntü yok. Ardından post safe vs. bir hata verdi BIOS'ta. Güvenli modda açıldı sistem sürekli. Bende kapattım enable ayarını "Auto" yaptım düzeldi.![]()
Hocam ben sistemi kendim topladım hiç biseyini değiştirmedim tuşa bastım açtımSelam hocam aslında şu an asıl sormak istediğim tam uyumlu bir bellekte olabilir. Benim merak ettiğim daha fazla RAM olunca fark eder mi? Normal bir kullanıcıyım. Bazı testlerde oyunlarda vs. FPS arttığını görmüştüm. O yüzden bir sormak istedim.
Hocam EXPO 1 ayarını mı kullanıyorsunuz? Ben daha yeni topladım sistemi EXPO 1'e aldım. Yapmam gereken başka bir ayar var mı acaba? Memory context restore ayarını enable yaptım dün ekrana görüntü gelmedi. Sistem çalışıyor ama görüntü yok. Ardından post safe vs. bir hata verdi BIOS'ta. Güvenli modda açıldı sistem sürekli. Bende kapattım enable ayarını "Auto" yaptım düzeldi.![]()
Hocam ben sistemi kendim topladım hiç biseyini değiştirmedim tuşa bastım açtımhersey fabrikadan nasil geldiyse öyle çalışıyor
Nerden bakacam Hocam eve geçince bakayim senin için işine yaricaksaCPU-Z Bilgilerini paylaşın hocam bakalım, SPD SLOT 1/2 > MEMORY kısmını yükleyebilirsiniz.
CPU-Z Tıklayın indirin, kurduktan sonra MEMORY ve SPD 1 SPD 2 slotlarını seçip görsel yükleyin bakalım yinede.Nerden bakacam Hocam eve geçince bakayim senin için işine yaricaksa
Selamlar,
1. Soru: ( FPS arttığını görmüştüm. )
FPS artışı gözle görülebilir şekilde artabilir lakin bu stabil olduğu anlamına gelmez örnek görsel bırakacağım bu görselde işlemci bellek kontrolcüsünün 7800x3D bellek kontrolcüsünün 5200 MT/s hızlarında kullanırsanız DROP vb. yaşamazsınız ayrıcı EXPO Profillerini seçerek çalıştırabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2381708
Eki Görüntüle 2381705
2. Soru: ( Memory context restore. )
Memory context restore:
Bu ayar RAM TIMING CAS LATENCY gibi süreleri hafızaya alıyor ve sistem daha hızlı başlıyor hocam açık ENABLE olarak kalması iyidir.
Hocam ben sistemi kendim topladım hiçbir şeyini değiştirmedim tuşa bastım açtımher şey fabrikadan nasıl geldiyse öyle çalışıyor
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.