X670E-A R7 9800x3D sistem için RAM önerisi

Hocam Memory context ve Power down enable yaptım, EXPO olmadan sorunsuz çalıştı ama hız fark etmedi. Sonra BIOS'tan EXPO 1 seçiliyken 5600MHz seçtim, sistem çalışıyor ama görüntü gelmedi. Ardından post safe in mode diye bir ekran geldi hata ekranı, sonra BIOS'a yönlendiriyor. EXPO 1 ayarı ile kullanmaya devam edeyim olmazsa.

Hocam Memory context ve Power down enable yaptım, EXPO olmadan sorunsuz çalıştı ama hız fark etmedi. Sonra BIOS'tan EXPO 1 seçiliyken 5600MHz seçtim, sistem çalışıyor ama görüntü gelmedi. Ardından post safe in mode diye bir ekran geldi hata ekranı, sonra BIOS'a yönlendiriyor. EXPO 1 ayarı ile kullanmaya devam edeyim olmazsa.

POSTed SAFE MODE Frekans kaldırmağı için bu ekranı gördünüz hocam çok önemli değil siz görsel yükleyecektiniz?

Hocam bahsettiğim ayar Power down ayarıydı. Bana RAM'lerin model numarasını, BIOS sürümünü ve RAM'leri kaçıncı yuvalara taktığını yazar mısın?

RAM'ler bu şekilde hocam. Az önce mavi ekran yedim EXPO 1 yaptığım halde 4800MHz de çalışıyordu, sonra tekrar BIOS'a girdim bu sefer Auto seçeneği ile 6000MHz gösterdi ardından mavi ekran aldım. BIOS sürümü 2604 güncel hocam. @Blonde_Wolf Ram'ler 2. ve 4. slotta.

Yediğim mavi ekran da bu hocam. Olmazsa çok karıştırmayayım artık, sistemi zaten yeni topladım, sıkıntı çıkmasın.

Dosya Ekleri

• Ramler.png
    Ramler.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 40
  • 20241228_052725.jpg
    20241228_052725.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Selamlar,

EXPO ayarları stabil çalışmıyor hocam BIOS güncel değilse güncelleyin tekrar deneyin EXPO profillerini.

Yukarıdaki adımları yaptık dan sonra yine mavi ekran alırsanız:
  • DRAM Voltaj 1,5 olarak ayarlayın tekrar bakın mavi ekran alacak mısınız? eğer ki hala mavi ekran alıyorsanız DEFAULT olarak kullanın bellekleri.

Selamlar,

EXPO ayarları stabil çalışmıyor hocam BIOS güncel değilse güncelleyin tekrar deneyin EXPO profillerini.

Yukarıdaki adımları yaptıkdan sonra yine mavi ekran alırsanız:
  • DRAM Voltaj 1,5 olarak ayarlayın tekrar bakın mavi ekran alacak mısınız? Eğer ki hala mavi ekran alıyorsanız DEFAULT olarak kullanın bellekleri.

Selam hocam aslında 1 haftadır EXPO olarak kullanıyordum. 6000MHz'de yalnız üst üste deneyince bu hatayı aldığımı düşünüyorum. Bakalım yarın tekrar denerim olmazsa ama mavi ekran biraz canımı sıktı açıkçası. Attığım ekran görüntüsü de mavi ekranı aldıktan sonra ondan önce 2999MHz olarak stabil çalışıyordu. :)

Selam hocam aslında 1 haftadır EXPO olarak kullanıyordum. 6000MHz'de yalnız üst üste deneyince bu hatayı aldığımı düşünüyorum. Bakalım yarın tekrar denerim olmazsa ama mavi ekran biraz canımı sıktı açıkçası. Attığım ekran görüntüsü de mavi ekranı aldıktan sonra ondan önce 2999MHz olarak stabil çalışıyordu. :)

Deneyin hocam sürekli zarar gelmez :)

Hocam selam Ram'ler EXPO 1'de şu an 6000MHz olarak kullanıyorum bu şekilde.

Hocam selam RAM'ler EXPO 1'de şu an 6000MHz olarak kullanıyorum bu şekilde.

Şu şekilde hocam. :) @285091

Hocam selam, şu an 6000MHz de çalışıyor, yapmam gereken bir şey var mı? BIOS güncel ve bios süresi 10 saniye. Bana gayet iyi geldi sizce nasıl?

Dosya Ekleri

• Expo açık ramler.png
    Expo açık ramler.png
    39,2 KB · Görüntüleme: 39
  • Ramler Görev yöneticisi.png
    Ramler Görev yöneticisi.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Selamlar, @SirSakurai

Eğer ki stabil çalışıyorsa hocam gayet iyidir lakin OCCT / CİNEBECH24 / PRIME95 bunların hepsini açın aynı anda teste sokun işkence testi herhangi bir kapanma olacak mı bakalım 1 saat falan gözlemleyin.

Daha öncesinde OCCT testine sokmuştum hocam bir problem olmamıştı. Açıkçası bayağı kısa süre aslında benim pimpirikli olmamdan biraz bence. :D Şu an için sorun yok. Teşekkür ederim baya ilgilendin, cansın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı