X670E-A R7 9800x3D sistem için RAM önerisi

SirSakurai

Megapat
Merhaba, şu an Patriot Viper 32 GB RAM kullanmaktayım. Anakartım X670E-A sizce en stabil olarak hangi RAM'leri almalıyım? Ayrıca 32 GB RAM yerine 64 veya 96 olduğu zaman çok fark hissedilir mi? @285091

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu an Patriot Viper 32 GB RAM kullanmaktayım. Anakartım X670E-A sizce en stabil olarak hangi RAM'leri almalıyım? Ayrıca 32 GB RAM yerine 64 veya 96 olduğu zaman çok fark hissedilir mi? @285091

Selamlar,

Kart bu mu hocam?
İşlemci nedir?

"Patriot Viper 32 GB RAM" Kullanıyorsunuz şuan acaba RAM ihtiyacınız nedir size AMD platformu için TAM uyumlu stabil bellek önerebilirim 2x16/24/32/48

Dosya Ekleri

• 1735140965349.png
    3,2 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
X670 e e gaming anakart 7800x3d islemci ile kingston fury beast 32gb expo ram kullanıyorum şuan için oldukça iyi çalışıyor daha bi falsosunu görmedim

Selam hocam aslında şu an asıl sormak istediğim tam uyumlu bir bellekte olabilir. Benim merak ettiğim daha fazla RAM olunca fark eder mi? Normal bir kullanıcıyım. Bazı testlerde oyunlarda vs. FPS arttığını görmüştüm. O yüzden bir sormak istedim.

X670'e e Gaming anakart 7800x3D islemci ile Kingston Fury Beast 32 GB EXPO RAM kullanıyorum şu an için oldukça iyi çalışıyor daha bir falsosunu görmedim

Hocam EXPO 1 ayarını mı kullanıyorsunuz? Ben daha yeni topladım sistemi EXPO 1'e aldım. Yapmam gereken başka bir ayar var mı acaba? Memory context restore ayarını enable yaptım dün ekrana görüntü gelmedi. Sistem çalışıyor ama görüntü yok. Ardından post safe vs. bir hata verdi BIOS'ta. Güvenli modda açıldı sistem sürekli. Bende kapattım enable ayarını "Auto" yaptım düzeldi.

Son düzenleme:

Selamlar,

1. Soru: ( FPS arttığını görmüştüm. )

FPS artışı gözle görülebilir şekilde artabilir lakin bu stabil olduğu anlamına gelmez örnek görsel bırakacağım bu görselde işlemci bellek kontrolcüsünün 7800x3d bellek kontrolcüsünün 5200 MT/s hızlarında kullanırsanız DROP vb. yaşamazsınız ayrıcı EXPO Profillerini seçerek çalıştırabilirsiniz.

2. Soru: ( Memory context restore. )

Memory context restore:

Bu ayar RAM TIMING CAS LATENCY gibi süreleri hafızaya alıyor ve sistem daha hızlı başlıyor hocam açık ENABLE olarak kalması iyidir.

Dosya Ekleri

• 1735148563945.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Hocam ben sistemi kendim topladım hiç biseyini değiştirmedim tuşa bastım açtım hersey fabrikadan nasil geldiyse öyle çalışıyor

Hocam ben sistemi kendim topladım hiç biseyini değiştirmedim tuşa bastım açtım hersey fabrikadan nasil geldiyse öyle çalışıyor

CPU-Z Bilgilerini paylaşın hocam bakalım, SPD SLOT 1/2 > MEMORY kısmını yükleyebilirsiniz.

Anladım hocam peki benim ekranın gelmemesinin sebebi nedir acaba? Post safe moduna giriyordu, ekrana hiç görüntü gelmeden sistem çalışıyordu. BIOS'ta kaldım çıkamadım. Memory context restore ayarını enable yapınca. Hatta geçen BIOS güncelledim orada da hata aldım. Fanlar ile alakalı onu monitor kısmindan ignore seçeneği ile halletim. Şu an Power tuşuna bastıktan sonra sistemin açılma hızı 15 saniye kadar. Ne dersiniz Memory context ile daha da hızlanır mı?

Hocam ben sistemi kendim topladım hiçbir şeyini değiştirmedim tuşa bastım açtım her şey fabrikadan nasıl geldiyse öyle çalışıyor

Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanın. Bende daha yeni topladım daha 1 ay olacak. Bilgisayar tarafında yıllardır uzağım ama iyi ki @285091 gibi hem bilgili hem de yardımcı olmayı seven, paylaşmayı seven hocalarımız var. Onlar sayesinde öğreniyoruz bir şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…