X670E-A R7 9800x3D sistem için RAM önerisi

Hocam,

Sırasıyla yapar mısınız?
  • BIOS girelim DEFAULT olarak ayarlayalım kayıt edip çıkalım.
sanırım bellek frekansları yüksek olduğu için oluyor bu.

Hocam,

Sırasıyla yapar mısınız?
  • BIOS girelim DEFAULT olarak ayarlayalım kayıt edip çıkalım.
sanırım bellek frekansları yüksek olduğu için oluyor bu.
Evet hocam expo açıktı bunu yaptığımda. Galiba bu ayarı yaparsam expo kullanmayacağım değil mi? Ayrıca kusura bakma hocam, bildirim gelmiyor onu geçtim siteye girerken hata verdi sürekli, giremedim bile.

Benim merak ettiğim daha fazla RAM olunca fark eder mi?

Evet hocam EXPO açıktı bunu yaptığımda. Galiba bu ayarı yaparsam EXPO kullanmayacağım değil mi?

Selamlar,

Sorunuz: ( Benim merak ettiğim daha fazla RAM olunca fark eder mi? )

Cevap:
  • 4x RAM Kullanmak oyun için şuan gerek yok hocam 4x RAM büyük bellek boyutları sunucu ve iş istasyonlarında daha çok gözüken bir şey lakin OYUN için 2x16/32GB yeterlidir ve 4K RENDER işlerimizde veya ADOBE vb. tarzı programlarla uğraşanlar için 2x24/32/48GB bellek kullanmak daha iyi olur, ihtiyacımız hangi ise onu kullanmamız lazım burada.
Sorunuz: ( Evet hocam EXPO açıktı bunu yaptığımda. Galiba bu ayarı yaparsam EXPO kullanmayacağım değil mi? )

Cevap:
  • EXPO Kullanabilirsiniz hocam 5600 MT/s seçip sorunsuz çalışacaktır.
Öneri:

Sorduğunuz soruyu çok iyi anladım tüm slotları doldurmak istiyorsunuz lakin tüm slotları doldurursanız şöyle bir senaryo karşımıza gelecek:

RAM GECİKME ŞEMASI
  • Burada bulunan görselde bizim ilk olarak A2 sonra B2 slotuna RAM takmamız gerekli eğer diğer kanalları doldurursak CPU A2'den A1'e / B2'den B1'e geçmesi gerekir buda bize GECİKME olarak yansıyor her zaman 2x RAM kullanmamız OYUN ADOBE vb. programlar için daha iyi olacaktır.
Umarım açıklayıcı olmuştur hocam.

NOT: ( Görünüm gösteriş RGB ışık bunlar boş işler önemli olan STABİL bir sistem ve 7/24 performanslı çalışmasıdır. )

Son düzenleme:

Anladım hocam zaten RGB falan çok önemli değil benim için. Yani 32 GB çok rahat yeterli benim için. Ayrıca Memory context ayarını enable yapınca neden görüntü gelmedi biliyor musunuz hocam? RAM hızı 6000MHz olduğu için mi acaba?

Hocam siz bilgili birine benziyorsunuz bende x670e e anakart 7800x3d ve 4080 gaming oc var 32 gb kingston fury beast cl36 6000 mhz ramlar var mfs24 de ram kullanimi 25 29 gb arası ramler sizce yetmiyor mu yoksa bi güncelleme yapmalimiyim

Memory context ayarını enable yapınca bir ayar daha açılıyor onu da enable yaptınız mı?
Aynı anakarttan bende de var bende bir sorun yaşanmadı.
RAM: Trident Z5 6000MHz CL30

Hocam siz bilgili birine benziyorsunuz bende x670e e anakart 7800x3d ve 4080 gaming oc var 32 gb kingston fury beast cl36 6000 mhz ramlar var mfs24 de ram kullanimi 25 29 gb arası ramler sizce yetmiyor mu yoksa bi güncelleme yapmalimiyim

Selamlar,
  • Uygulama açıkken siz hangi programı kullanıyorsanız Görev Yöneticisi > Performans > Bellek / GPU - Buranın görselini alabilir miyim?
Sistem PAGE FILE durumuna düşüyor mu bakmam gerekiyor bunun için size net konuşabilirim ve ihtiyacınız kaç GB RAM ise 7/24 tam stabil çalışabilen bellek önerebilirim tabi 2x16/24/32/48 olarak.

NOT: Bellek kodunu tam iletin hocam eğer ki bilmiyorsanız CPU-Z ile SPD 1 SLOT / 2 SLOT tüm belleklerin görselini yükleyin.

5200 MHz olarak ayarlayıp deneyin hocam tutarsız olarak çalışabilir bir şey diyemem çünkü RAM EXPO olarak kullanıyorsunuz.

Memory context ayarını enable yapınca bir ayar daha açılıyor onu da enable yaptınız mı?
Aynı anakarttan bende de var bende bir sorun yaşanmadı.
RAM: Trident Z5 6000MHz CL30

Hangi ayar hocam tam ismini söyler misin? Bir bakayım. Ayrıca o Memory context ayarını yapınca çok fark etti mi hocam? Şu an 15 saniye de Windows hazır oluyor açıkçası. Sanki bir yandan da diyorum sanki gerek yok gibi.

Selamlar, @mazda 3

Farklı bir konu açıp beni etiketleyin daha iyi olur hocam.

Msi afterburner kullanıyorum hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…