X670E-A R7 9800x3D sistem için RAM önerisi


PC başında değilim geçince söylerim. Benim o ayarı yapmadan önce son BIOS zamanı 40 saniyelerden 9 saniyeye indi.
 
PC başında değilim geçince söylerim. Benim o ayarı yapmadan önce son BIOS zamanı 40 saniyelerden 9 saniyeye indi.

Tamam hocam hangi ayar söylersen bakayım bende. Memory context ayarını enable yapınca ekrana görüntü gelmiyor ve post safe diye bir Mod'a girdi sistem. BIOS'ta kaldım o yüzden tekrardan Auto'ya almak zorunda kaldım.

Hocam 5200 MHz olarak dediniz ya yine EXPO açık kalacak değil mi o zaman?
 

EXPO olarak 5200 MHz açabilirsiniz hocam sorun yoktur.
 
Peki fark olmaz mı 6000 MHz'ye göre? Ayrıca hocam BIOS zamanı 10 saniye genelde bu ayarı yapınca Sistem daha hızlı mı açlır yoksa BIOS süresi mi düşer? @285091

Sorunuz: ( Peki fark olmaz mı 6000 MHz'ye göre? )
  • 5200 MHz 6000 MHz 5/10 FPS fark olabilir ama bu stabil olduğu anlamına gelmez 6000 MHz ile her ne kadar XMP / EXPO yazsa bile orada elbet bir şeyler ters gider.
Sorunuz : ( Ayrıca hocam BIOS zamanı 10 saniye genelde bu ayarı yapınca Sistem daha hızlı mı açlır yoksa BIOS süresi mi düşer? )
  • XMP / EXPO 6000 MHz veya 5200 MHz olarak fark etmezsin hocam onu MEMORY CONTEXT açıksa fark olur açılış hızlarında.
En güveniliri işlemci bellek denetleyicisi ne veriyorsa onu kullanmak önemli.
 
İşlemci bellek denetleyicisi ne oluyor hocam? Bende R7 9800X3D var. Yani kaç MHz hızında kullanmam lazım?
 
İşlemci bellek denetleyicisi ne oluyor hocam? Bende R7 9800X3D var. Yani kaç MHz hızında kullanmam lazım?

Hocam,

kısa bir makale bırakacağım aşağıya:

Bellek denetleyicisi nedir?
  • İşlemci Bellek Denetleyicisi (Memory Controller), işlemcinin (CPU) sistem belleği (RAM) ile doğrudan iletişim kurmasını sağlayan bir bileşendir. Bu denetleyici, bellek üzerindeki veri okuma ve yazma işlemlerini yönetir, belleğin işlemci ile senkronize çalışmasını sağlar.
(belleğin işlemci ile senkronize çalışmasını sağlar.) Burada diyor ki hocam bunu geçersen patinaj çekerim

9800X3D için en sağlıklısı 5600 MT/s olarak kullanmak olur hocam tabi ki JEDEC olarak yani fabrikasyon olarak ayarlanmış %100 güvenilir çalışabilen bellek.

Örnek görsel:



CPU-Z aracılığı ile görebilirsiniz bunu indirin bakın hocam.
 

Anladım hocam peki ben Memory Context ayarını enable yaptıktan sonra Power down ayarı da var onu da Enable yapmam lazım mı acaba? Ayrıca mavi ekran yer miyim? Bazıları bunları yaptıktan sonra mavi ekran yediğini söylemiş.

CPU-Z indirdim hocam bu arada. Tam olarak nereden bakacağım? JEDEC kısmını bulamadım.
 
Son düzenleme:
Power Down ellemenize gerek yok hocam. CPU-Z SPD kısmında sol taraf da slot 1 ve slot 2 var tıklayın az aşağıda JEDEC göreceksiniz görsel yükleyin bakalım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…