X79 Sistem Toplanır mı?

SoqukCay

Centipat
Arkadaşlar Kllisre'nin X79 anakartı var 400 TL'lik sağlam mosfetli ve 300 TL'lik ucuz olanı. E5 2620 işlemciyle iyi bir performans verir mi? Yani toplanır mı?

Yanlış hatırlmıyorsam 2011 lga soketi olması lazım değl mi ?

Elinde işlemci varsa alınabilir -tartışılır- ama o fiyata x79 anakart bulabileceğini sanmıyorum.

Bunu ben de düşündüm bir ara fakat sonra ryzen 2000 serisi işlemcili sistem topladım. Daha ucuza geldi, daha performanslı ve daha güncel olması da cabası, ayrıca aldığım anakart ve işlemci de garantili. Garantisiz eski parçalara fazla para vermek bence gereksiz.

Hatta şu an 12nm R5 1600 alırsanız çok daha ucuza gelir.

İlk bakışta mantıklı geliyor insana ama fiyat karşılaştırması yaptığınızda AM4 sistem toplamanın hem güncellik hem de garanti durumu açısından daha mantıklı olduğunu görebilirsiniz. Aşağı yukarı aynı fiyata hatta belki daha ucuza bile toplayabilirsiniz.

Z anakartlarla karıştırıldı herhalde. X79 LGA 2011 soket en güçsüz işlemcisi 1600'e denktir.
Anakartı 400 liraya bulduysa 400 liraya da 3930K alabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3930k nın güçlü bir işlemci olduğunu biliyorum hatta o yüzden bende bir süre düşündüm fakat ucuz x79 anakartların dezavantajları oldukça fazla. Yetersiz SATA3 sayısı, USB3 azlığı veya yokluğu.
Ucuz olanların küçük yapıda olmasından yetersiz genişleme yuvasi ve az bellek yuvası olması.

Anakartta kullanılan çipsetin hurda anakartlardan sökülmüş olması eski bellek teknolojisi kullanması genel yapı kalitesinin düşük olması son olarak alınacak işlemcinin yaşı ve yorgunluğu.

Bu saydıklarımın hepsi bir dezavantaj.
Mesela kaliteli kabul edilebilir bir markanın X79 anakartı yukarıdaki dezavantajların çoğuna sahip değil fakat onların fiyatları ise afedersiniz biraz fazla tuzlu.

İ7 5.nesil işlemcileri ve xeon işlemcileri efsane bir şey sistemi.sadece xeon üzerinden bile sistem kurulabilir.

Mesela 1100 liraya böyle bir sistem var. Zorlansa 1000 liraya alınır bence. 4 tane 2.0 2 tane 3.0 ve M2 girişide var. 4 tane de kasa önü USB olsa bence gayet güzel. Ama marka faktörüne bir şey diyemem. 600 700 liraya Asus türevleri anakart olsa daha iyi olurdu.
İ7 3930k & X79 Anakart & 8GB Ram Set - Masaüstü Bilgisayar Donanımları Alışverişte İlk Adres sahibinden.com'da - 723417393

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…