Madem ki çizim ve modelleme için kullanacaksınız. Kendi görüşümü söyliyeyim. Adım adım yazayım buraya. Bu kadar para verip bir workstation yaratacağız GTX 970 hiç mi hiç olmamış.
1- Anakart seçimi yerinde.
2-İşlemci seçimi yerinde.
3-GTX 970 yerine Quadro K4000 öneriyorum fiyat artıyor tabiki haliyle seçim size kalmış.
4-Ram seçimi yerinde. Zaten bizlerde Gskill ve Corsair öneriyoruz.
5-SSD seçimi isabetli olmuş.
6-HDD tercihide yerinde.
7-O sisteme o güç kaynağı hiç mi hiç olmamış. Bana kalırsa böyle bir sistem için en güzel ve isabetli seçim 750W bir güç kaynağı olacaktır. Tabiki 80+ sertifikalı olanlardan. İsterseniz marka model önerebiliriz.
8-Ses kartı sizin tercihiniz olan bir şey bu konuda birşey diyemem ama maliyeti biraz kısmak bakımından, seçtiğiniz anakartın üzerindeki OB ses yongası sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır görüşündeyim.
9-Sıvı soğutma kullanmak hiç nasip olmadı bana. Bu konuda yeterli bir deneyimim, bilgim olmadığı için seçim size kalmış.
10-Monitör seçiminide size bırakıyorum. Sonuçta hiç kullanmadığım, test etme imkanı bulmadığım bir monitör.
11-Kasadan biraz daha kısıp başka Full Tower kasalara yönelebilirsiniz. Fiyatı düşürmek adına.
Ben sadece fikirlerimi söyledim. Seçimler size kalmıştır. İyi sosyaller.