X99 Deluxe Mimari çizim ve modelleme için sistem

EK.

Hectopat
Yer
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Daha fazla  
Meslek
Mimar
ASUS X99-DELUXE Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart 1.244,0TL
CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 780T FULL TOWER SARI PENCERELİ KASA 653,83 TL
Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci 1.188,09 TL
Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı 1.406,03 TL
GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 Kırmızı DDR4 2666MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram 985,57 TL
Corsair 240GB Neutron GTX Serisi SATA 3.0 SSD(550MB Okuma/470MB Yazma) 507,32 TL
WD 3.5" 3TB Purple Sata 3.0 64MB Cache Güvenlik Harddisk 376,10 TL
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 550W GÜÇ KAYNAĞI 173,58 TL
Asus Xonar DSX 7.1 PCI Express Ses Kartı 167,80 TL
Hydro Serisi™ H80i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ 279,66 TL
ASUS 27" MX279H GENİŞ EKRAN AH-IPS LED MONİTÖR 1.218,94 TL
LOGITECH Z-200 1+1 SPEAKER (WHITE) 113,79 TL
ASUS BW-16D1HT 16X DAHİLİ BLU-RAY / DVD / CD YAZICI 239,00 TL
++++ APPLE SAYISAL TAKIMLI TÜRKÇE Q KLAVYE 129 TL
MOUSE 50 TL

TOPLAM : 8730 TL
Arkadaşlar tamamen mimari çizim ve modelleme için (AutoCAD, Max, Rhino, Revit, Photoshop, Her türlü render) kullanacağım şu şekilde bir sistem oluşturdum. Yarın sipariş vermeden önce son bir görüş alıyım burdan dedim. 2 haftadır baya araştırma yaptım ama artık fazla zamanım yok. haftasonu en geç elimde olması lazım.
1- Ram seçerken sisteme uygun Corsair Ram bulamadım. GSKILL için ne diyorsunuz?
2- SSD için benim seçtiğim mi yoksa Samsung mu daha ideal?
3- Güç kaynağı kesinlikle gerekli mi? Gerekliyse yaptığım seçim sisteme yeterli mi?
4- Sıvı soğutma şu aşamada kesinlikle şart mı yoksa fanlar da iş görür mü?

Bu soruların dışında da sistemle ilgili öneri ve eleştirilerinizi öğrenmek isterim. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- GSKILL de iyi bir markadır.
2- SSD'ler arasında en performanslı seri Samsung EVO serisidir.
3- Güç kaynağı kesinlikle gerekli. Seçtiğiniz güç kaynağı yetecektir ama Cooler Master RS-600B ile değiştirebilirsiniz.
4- Seçtiğiniz sıvı soğutma iyi, hava soğutma da iş görür ancak işlemcinizi yoğun yük altında kullanacağınız için bu soğutucuda kara kılabilirsiniz.

@EK. kasa anakart ve diger bileşenlere ayrılan gereksiz bütçe yerine işinizin tamamı olucak işlemci ve ekran kartına yönlendirin bütçeyi 5960x 780ti gibi ayrıca o monitör 1.200 etmez ,hoperlörü direk çöpe atarsınız ses kartına ihtiyacınız yok.

Madem ki çizim ve modelleme için kullanacaksınız. Kendi görüşümü söyliyeyim. Adım adım yazayım buraya. Bu kadar para verip bir workstation yaratacağız GTX 970 hiç mi hiç olmamış.

1- Anakart seçimi yerinde.
2-İşlemci seçimi yerinde.
3-GTX 970 yerine Quadro K4000 öneriyorum fiyat artıyor tabiki haliyle seçim size kalmış.
4-Ram seçimi yerinde. Zaten bizlerde Gskill ve Corsair öneriyoruz.
5-SSD seçimi isabetli olmuş.
6-HDD tercihide yerinde.
7-O sisteme o güç kaynağı hiç mi hiç olmamış. Bana kalırsa böyle bir sistem için en güzel ve isabetli seçim 750W bir güç kaynağı olacaktır. Tabiki 80+ sertifikalı olanlardan. İsterseniz marka model önerebiliriz.
8-Ses kartı sizin tercihiniz olan bir şey bu konuda birşey diyemem ama maliyeti biraz kısmak bakımından, seçtiğiniz anakartın üzerindeki OB ses yongası sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır görüşündeyim.
9-Sıvı soğutma kullanmak hiç nasip olmadı bana. Bu konuda yeterli bir deneyimim, bilgim olmadığı için seçim size kalmış.
10-Monitör seçiminide size bırakıyorum. Sonuçta hiç kullanmadığım, test etme imkanı bulmadığım bir monitör.
11-Kasadan biraz daha kısıp başka Full Tower kasalara yönelebilirsiniz. Fiyatı düşürmek adına.

Ben sadece fikirlerimi söyledim. Seçimler size kalmıştır. İyi sosyaller.

@Silinen üye ezbere konuşma be kardeşim. Cuda için söyledik onu oyun oynamıcak iş yapacak 1500 'e bile bulabilir. 780ti hatta ikinci elde bin tl 'ye kadar geldi gibi yazmışım. Zaten bütçeye 5960x sıgdırmak için .

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı