X99 Sistem Kendi Kendine Reset Atma Sorunu

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, uzun bir süredir sorunsuzca kullandığım bilgisayarım bugün kendi kendine reset atmaya başladı. Aslında reset de denemez tam olarak. Kapanıyor gibi oluyor görüntü gidiyor Windows yükleme yeri bile gelmeden kilit ekranı açılıyor. Bu durumu ilk yaşadığımda bilgisayar boştaydı, ikincisinde internet tarayıcım açıktı sonuncusunda da film izliyordum. Yani bilgisayar aşırı yükte değildi hiçbirinde ve zaten Corsair H110i GTX sıvı soğutma kullanıyorum, odada klima da çalışıyor yani sıcaklık sorunum yok. Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar? Sistem özelliklerim şöyle:
  • İntel i7 5820K işlemci
  • Asus Rampage V Extreme Anakart (Birkaç gün önce bios güncellemesi yaptım)
  • Asus GTX 980Ti Strix Ekran Kartı (Son sürücüler kurulu)
  • Seasonic X 1050W PSU
  • Orijinal Windows 10 Pro İşletim Sistemi

Olay Görüntüleyicisi'ni kontrol edebilir misiniz? Sıradışı bir olay varsa ne olduğunu bilelim.

"Önemli" başlığı altında son 24 saatte 3 kez yaşanan Kernel-Power kaynaklı bir olay var. Bu mudur acaba sorun?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    198,4 KB · Görüntüleme: 274
Termal macun değişimi yapmadım henüz ama soğutucuyu takalı 9-10 ay anca oluyor. Zaten okul vakti olduğu için anca haftasonları geçebildiğim bir sistemdi bu yüzden termal macun daha kurumamıştır diye tahmin ediyorum.
Peki OC yaptınız mı ? Ayrıca termal macununuz kaç k/W ısı iletkenliğine sahip ? Biliyorsunuz kaliteli 5-10 TL fiyat etiketine sahip olan termal macunlar hemen kuruyabiliyor ve de fazla ısı iletkenliğine sahip olmuyorlar.

Belki biraz saçma olacak ama en son termal macun değişimini ne zaman yaptınız ?
Termal macun değişimi yapmadım henüz ama soğutucuyu takalı 9-10 ay anca oluyor. Zaten okul vakti olduğu için anca haftasonları geçebildiğim bir sistemdi bu yüzden termal macun daha kurumamıştır diye tahmin ediyorum.

Windows Günlükleri>Sistem'e bakarsanız liste halinde görebilirsiniz. Olayı yaşadığınız saatlerle oradaki hataları karşılaştırın, eğer aynı dakikada yaşanmış ise sorunla bağlantısı vardır.
Saatlere çok dikkat etmedim sanırım tam denk gelmiyor ama google'da kernel-power 41 diye aratınca kapanıp açılan bilgisayarlardan söz edilmiş. Sanırım sorun bu. Bir kez daha olacak mı diye bekleyeyim en iyisi.

Peki OC yaptınız mı ? Ayrıca termal macununuz kaç k/W ısı iletkenliğine sahip ? Biliyorsunuz kaliteli 5-10 TL fiyat etiketine sahip olan termal macunlar hemen kuruyabiliyor ve de fazla ısı iletkenliğine sahip olmuyorlar.
Termal macun Corsair'in Soğutmayla gelen kendi macunuydu bir değişiklik yapmadım, 4.4 GHz'e OC yaptım 1.27v ile ama 7/24 kullandığım bir değer değil profil olarak duruyor sadece. Son birkaç haftadır OC yapmadım hiç.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı