X99 ve 7 5690X Sistem Toplama

Technoholic

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar. Herseyden once belirtmem gereken birsey var. Ben yurt disinda yasiyorum sistem biraz abarti olabilir ama karsilayabilecek durumdayim daha once baska bir forumda danismistim ama dalga geciyorum diye forumdaki konum silindi umarim ayni durumla karsilasmayiz. Tekrar belirmekte fayda var henuz cok acemiyim. Daha once Turkiyede yasadigim zamanlarda gucum yoktu dusunmuyordum ama suan durumum varken bir sistem toplamak istedim ancak bi yerde cok fena takildim yardimci olursaniz sevinirim.

Lafi uzatmadan sorularima geceyim. Aklimdaki sistem X99 tabanli 5960X'idi ancak yabanci birkac kisiye sordugumda oyun icin yapacaksan 4790K yeterli olur dedi buda beni kararsizliga surukledi.

Sistemler:

Sistem-1
Corsair Obsidian 750D Full Tower Case
Asus Rampage V Extreme Motherboard
Intel i7 5960X CPU
Corsair Hydro Series H110 280mm Water CPU Cooler
Kingston HyperX 3K 240 GB SSD
Seagate Barracuda 2TB
2x SLI EVGA GeForce GTX 980 KINGPIN ACX 2.0+ 4GB
2x toplamda 32 Corsair Dominator Platinum 16 GB (4x4) DDR4 Memory
Corsair AX1200i Digital ATX Modular PSU

Sistem fiyati $6976.00 (Australian Dollar'i)

Sistem-2
NZXT H440 Mid Tower Case
MSI Z97 Gaming 9 ACK Motherboard
Intel i7 4790K CPU
Corsair Hydro Series H110 280mm Water CPU Cooler
Kingston HyperX 3K 240 GB SSD
Seagate Barracuda 2TB
2x SLI EVGA GeForce GTX 980 KINGPIN ACX 2.0+ 4GB
Corsair Vengeance Pro 32gb (4x8) DDR3 Memory
Corsair AX1200i Digital ATX Modular PSU

Sistem fiyati $4568 (Yine Australian Dollar'i)

Simdi soru su. Adamin biri dediki 5960x alicagina 5820k alsan daha mantikli olur para acisindan. Baska bir adam "Oyunlarin cogu 4 cekirdek ile calisiyor 8 cekirdekli bir islemci alman gereksiz" dedi. E simdi arada bariz belli bir fiyat farki var. Ancak, benim durumum su ki ben yarin oburgun tekrar bilgisayar toplama ile ugrasmak istemiyorum biraz daha bu islerin icine girip atiyorum bundan bi 5 sene sonra islemci eskir gibi olursa overclock ile biraz daha gotursun mantigiyla ekran kartlarini dahil sistem-1 de overclock yapilmaya uygun sectim ki asus'un anakarti baya elverisli. Ama diyorumki asla isime yaramayacaksa eger yinede daha fazladan para verip hemde tekrardan overclock ile ugrasmak istemem. Bana bir tavsiye lazim bu durumda sizce aklimdaki sistem-1 ile bi 10 seneye kadar sorunsuz oyun oynayabilirmiyim?

PS: Sistem 4k gaming icin coklu monitor gibi bi durum soz konusu degil.

Sistem 1 veya 2'yi kuracak olsam, en az 2k veya 4k monitör alırım zaten çünkü 2 sistemde gayet güçlü.X99'lu sistem kurmak bana pek mantıklı gelmiyor.İ7 4790K ve GTX 980 SLI olan sistem zaten her şekilde canavardır.Tabi diğer parçalarda önemli.Ama şimdi değil, bundan 3 sene sonra kuracağım sistemin temelleri X99 olur,hemde fiyat olarak baya düşer zaten.Gidip DDR4 ramlere, GTX 970 parası vermek saçmalık,X99 sistem kurmak için.

5820k ile en fazla 2 ekran kartını birleştirebilirsin ve ikincisi yarım verimle çalışır.
5960x ile ise 3 ekran kartını kullanabilirsin 2 si tam verimle biri yarım verimle çalışır. ilerde SLI veya crossfire yapmayı düşünüyorsan 5960 x düşünmelisin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı