Emirhan54
Megapat
Daha fazla
1151p geçmek için araştırma yapmaya başladım. Ga-Z270x-Gaming8 anakartı gözüme kestirdim ve temin için çalışmalara başladım. Lakin hiçbir yerde bulamadım. Bir kaç firma ile yaptığım görüşmeler sonunda bu kartı getirtmeye karar verdim. Siparişi geçeceğimiz gün nasıl olduğunu hiç anlamadan kendimi 2011'de buldum. Bu sisteme yabancıyım ve birkaç sorum mevcut. Cevaplandırıp sistem için öneride bulunursanız çok sevinirim.
Sistem :
[TBODY]
[/TBODY]
Soru 1 : Ga-Z97x-Gaming 5 kartımda 2x SSD RAID0 test ile X99 da 4x SSD raid0 testi arasında neredeyse hiç fark yok. Bunun sebebi nedir?
Soru 2 : Bilgisayarı açmak için düğmesine bastığımda BIOS bölümünü göstermesi yaklaşık olarak 3-4 dakika almakta. BIOS bölümü geldikten sonra Windows'a girmesinde sorun yok. Bunun sebebi nedir? (Yapılan işlemler: Kasa komple sökülüp tekrar montajlandı. / Parçalar teker teker montajlanıp her defasında açılış kontrol edildi. / BIOS güncellendi. / BIOS sıfırlandı.)
Soru 3 : MSI Gaming App RGB LED kontrolünü yapamadan çalışmayı durduruyor. Sonrasında ise komple kaldırıp tekrar kurmadan LED kontrole girildiğinde sürekli çalışmayı durduruyor. Tek renkte sabit kalıyor. Mevcut serit LED 1mt. (Yapılan işlemler : Program kaldırılıp tekrar kuruldu/ RGB LED kontrol edildi. /Ara bağlantılar değiştirildi. / RGB LED farklı uzunluklarda denendi. 30cm, 50cm , 1mt )
Sistem :
| Anakart | MSI-X99A-XPOWER-TE | |
| İşlemci | E5 2683 V3 | |
| RAM | Kingston Hyperx Predator 4x4gb 2800mhz | 2x |
| Ekran Kartı | Asus RX480 8gb Strix | 1x |
| SSD-Raid0 | Kingston Hyperx 3k 120gb | 4x |
| HDD | WD Blue Cavier 1tb 64mb | 1x |
| PSU | Seasonic X-1050 80+ Gold | |
| CPU Soğutucu | Noctua NH-D15 | |
| Kasa | Zalman H1 | |
| Kasa Fanları | 200mm Zalman 140mm Noctua NF-A14 pwm 120mm Dark 120mm Cooler Master Excalibur | 1x 1x 4x 1x |
| Monitör | Samsung 55-Ku7500 AOC E2470Swda | 1x 1x |
Soru 1 : Ga-Z97x-Gaming 5 kartımda 2x SSD RAID0 test ile X99 da 4x SSD raid0 testi arasında neredeyse hiç fark yok. Bunun sebebi nedir?
Soru 2 : Bilgisayarı açmak için düğmesine bastığımda BIOS bölümünü göstermesi yaklaşık olarak 3-4 dakika almakta. BIOS bölümü geldikten sonra Windows'a girmesinde sorun yok. Bunun sebebi nedir? (Yapılan işlemler: Kasa komple sökülüp tekrar montajlandı. / Parçalar teker teker montajlanıp her defasında açılış kontrol edildi. / BIOS güncellendi. / BIOS sıfırlandı.)
Soru 3 : MSI Gaming App RGB LED kontrolünü yapamadan çalışmayı durduruyor. Sonrasında ise komple kaldırıp tekrar kurmadan LED kontrole girildiğinde sürekli çalışmayı durduruyor. Tek renkte sabit kalıyor. Mevcut serit LED 1mt. (Yapılan işlemler : Program kaldırılıp tekrar kuruldu/ RGB LED kontrol edildi. /Ara bağlantılar değiştirildi. / RGB LED farklı uzunluklarda denendi. 30cm, 50cm , 1mt )
Son düzenleyen: Moderatör: