X99A Intel i7 6950X GTX 1080 Sistem Önerisi

Sadece oyun oynayacaksan i7 6700K al. 6950X alırsan parana yazık olur. Bana biraz hayali sistem gibi geliyor ama neyse.

Bir de GTX 1080 alacaksan MSI'ın Sea Hawk serileri var ondan al.
Arkadaş belirttiği gibi sadece oyun oynamayacak, stream'da yapacak. Tabi bu işlere render giriyor. Ayrıca arkadaşın madem bütçesi var, alabilir, hiçbir şey israf değildir. Bu sistemi alırsa ve kullanmaz ise o zaman israf olur. Misal, adamın biri Bugatti aldı, o para israf mıdır?

6950x için pişman olursun diyen arkadaşlar hergün sistem toplamıyorum sonuçta bunu topladıktan sonra uzun bir süre upgrade yapmayı düşünmüyorum çok fazla ikilemde kaldım 6700K,6900K ve 6950X arasında takıldım 6700K yetersiz kalır diye düşünüyorum fakat 6900K ve 6950X güzel işlemciler ve SLI yapmak için Sıvı Soğutmalı ekran kartımı seçmeliyim ve bu arada 2 adet monitor alacağım birisi oyun oynadığım diğeride oyundayken yan tarafta facebook stream yaparken chat'i vs. okumak için olucak 2. monitor'un iyi bir monitor olmasına gerek varmı yoksa daha ucuz yollu olsa sıkıntı olurmu sizce ?
Bu arada yardımlarınız için teşekkürler.

6950x için pişman olursun diyen arkadaşlar hergün sistem toplamıyorum sonuçta bunu topladıktan sonra uzun bir süre upgrade yapmayı düşünmüyorum çok fazla ikilemde kaldım 6700K,6900K ve 6950X arasında takıldım 6700K yetersiz kalır diye düşünüyorum fakat 6900K ve 6950X güzel işlemciler ve SLI yapmak için Sıvı Soğutmalı ekran kartımı seçmeliyim ve bu arada 2 adet monitor alacağım birisi oyun oynadığım diğeride oyundayken yan tarafta facebook stream yaparken chat'i vs. okumak için olucak 2. monitor'un iyi bir monitor olmasına gerek varmı yoksa daha ucuz yollu olsa sıkıntı olurmu sizce ?
Bu arada yardımlarınız için teşekkürler.
6900K çok iyidir. 6950X aşırı pahalı, onu alma derim. SLI yapmak için sıvı soğutmalı gerekmez. Hava soğutmalı gayet iyidir. 2. monitörün öyle aman aman bir şeyi olmak zorunda değil. Sadece yorumlar ya da o tür şeyler bakacaksan 400 TL monitörde işini görür. Ayrıca rica ederim, ve mümkünse teşekkür etmek yerine mesajı beğenirseniz daha iyi olacaktır :).

Efendim her mesajımı beğenmenize gerek yok :). Hangi mesajımı daha güzel ya da daha yararlı gördüyseniz sadece o mesajımı beğenmeniz yeterlidir :).

Hocam teşekkür ederim ozaman şöyle birşey yapayım ekipmanlarımı değiştirmeye param kalır belki

Anakart = MSI X99A Godlike Gaming Carbon 3400MHZ
İşlemci = Intel Core i7-6900K
Ekran Kartı = MSI GeForce GTX1080 GAMING X 8G (2 Adet)
RAM = Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3200
Depolama = Sandisk Ultra II 960GB - WD 2TB Black 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM 64MB Cache
SSD = Samsung 950 Pro 512GB
İşlemci Soğutma = Corsair Hydro Serisi H115i Extreme Performance
Bilgisayar Kasası = Deep Cool Genome Custom Sıvı Soğutmalı Kasa - Thermaltake Core V71 Full Tower (İkisi arasında kaldım)
PSU = Thermaltake Toughpower Grand 1050W 80+
Monitor = Monitör: Acer Predator XB281HKBMIPRZ 28 inç 4K G-Sync
Kamera: Logitech C920

İdeal bir sistem olurmu düzgün çalışırmı darboğaz vs. sıkıntısı olurmu son kararım bu gibi şuanda kasa konusunda biraz tereddütte kaldım şuanda başka bi sıkıntı yok gibi.

Son düzenleme:
Hocam teşekkür ederim ozaman şöyle birşey yapayım ekipmanlarımı değiştirmeye param kalır belki

Anakart = MSI X99A Godlike Gaming Carbon 3400MHZ
İşlemci = Intel Core i7-6900K
Ekran Kartı = MSI GeForce GTX1080 GAMING X 8G (2 Adet)
Depolama = Sandisk Ultra II 960GB - WD 2TB Black 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM 64MB Cache
SSD = Samsung 950 Pro 512GB
İşlemci Soğutma = Corsair Hydro Serisi H115i Extreme Performance
Bilgisayar Kasası = Deep Cool Genome Custom Sıvı Soğutmalı Kasa - Thermaltake Core V71 Full Tower (İkisi arasında kaldım)
PSU = Thermaltake Toughpower Grand 1050W 80+
Monitor = Monitör: Acer Predator XB281HKBMIPRZ 28 inç 4K G-Sync
Kamera: Logitech C920

İdeal bir sistem olurmu düzgün çalışırmı darboğaz vs. sıkıntısı olurmu son kararım bu gibi şuanda kasa konusunda biraz tereddütte kaldım şuanda başka bi sıkıntı yok gibi.
İ7 6900K gibi bir işlemci ile darboğaz düşünülemez bile :D. 4 Titan X'i bile idare eder.

Kasada zaten sıvı soğutma mevcut olduğu için ayriyeten başka bir işlemci soğutucu almanıza gerek yok, o nedenle listeden Corsair H115i'yi çıkartın.

Tamamdır hocam ozaman böyle bir sistemi toplamaya başlıyorum yarın siparişlerini vereyim bakalım.
Topladıktan sonra burdan bilgi vereceğim yardımlarınız için tekrardan teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı