XAMPP üzerinde HTML dosyası ile "htdocs" dışındaki görsel dosyasını çekme

Makaleler
12
XAMPP kullanıyorum. PHP ile "htdocs" yani web dizini dışında yer alan bir dosyayı çekebiliyorum. Buna görsel de dahil. Bazı durumlarda HTML kullanmam gerekiyor. Bunun için "htdocs" dizininin dışına çıkarak görsel eklemek mümkün mü?

örnek
Web dizini -> C:/Xampp/htdocs
Görsel dizini -> C:/Xampp/Images/Test.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu test etmiştim. Bu şekilde yapınca kaynağa erişim sağlayamıyor. PHP ile oluyor. Belki bunun bir modülü vardır. Dışarıya erişim sağlaması lazım fakat nasıl?
Zaten mantıken erişim vereceğin dosyaları htdocs içerisine alman lazım. Neden böyle bir ihtiyacın var ki?

Bunu test etmiştim. Bu şekilde yapınca kaynağa erişim sağlayamıyor. PHP ile oluyor. Belki bunun bir modülü vardır. Dışarıya erişim sağlaması lazım fakat nasıl?
Maalesef düz HTML ile yapamazsınız çünkü dosya serve edilmiyor. PHP ile dosya okuyan bir ara katman yazıp okutabilirsiniz.

Örneğin:
Kod:
src="ReadFile.php?path=../Images/image.jpg"

Maalesef düz HTML ile yapamazsınız çünkü dosya serve edilmiyor. PHP ile dosya okuyan bir ara katman yazıp okutabilirsiniz.

Örneğin:
Kod:
src="ReadFile.php?path=../Images/image.jpg"
Teşekkürler. Bu belki işime yarayabilir. Deneyince bilgi sunacağım.
Zaten mantıken erişim vereceğin dosyaları htdocs içerisine alman lazım. Neden böyle bir ihtiyacın var ki?
Çünkü güvenlik amaçlı yapıyorum. Kötü amaçlı yazılımcılar siteye kod enjekte edip sisteme erişiyor. Ben de dosya yüklemeyi yasaklama kararı aldım. Medya içeriklerini dışarıdan çekiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı