Xatab hayatını kaybetti

Xatab hiç bir zaman crack yapmadı. Repacker kendisi. tıpkı Fitgirl veya Dodi gibi. Crack bambaşka bir iş, repack bambaşka bir iştir. Yeni çıkan AAA oyunların, asgari ücretin neredeyse 4te birine denk geldiği bir ekonomide gayet makuldur crackli kullanmak. Oyun oynamak lüks olmaktan çıkmalı. Gelir endişesinde olan firmalar güncel DRM'lere ücret vererek, gelirini birkaç aylığına garanti altına alabilir. Keza herkesin artık az çok duyduğu gibi, oyun gelirlerinin ana bölümü lansmandan hemen sonra elde edilir.
Bunun yanı sıra, ve hatta belki de en önemlisi, dijital ürün piyasasında MAL ADEDİNE GÖRE MALİYET ÇIKMAZ! Dolayısıyla bunu araba çalmakla aynı kefeye koymayınız.

Hala daha korsanın emek hırsızlığı olduğu, ve oyun firmalarının gelirlerini ciddi kötü etkilediğini düşünüyorsanız size bir adet de örnek vereceğim;

CD Projekt Red hiçbir oyununda DRM kullanmamıştır. Keza çok ciddi bütçeler ayırdığı Cyberpunk DRM free çıkmıştır. Ne demektir DRM free ? Oyunu GOG'dan satın alırsam, dosyaları sana gönderebilirim, sen de rahat rahat oynayabilirsin demek. Sen de başkasına gönderebilirsin demek.
Witcher 3 ve Cyberpunk gelirlerine bakarsanız, para kazanmak ile korsan oyun arasında çok az bir bağlantı olduğunu göreceksiniz.

Keza bölgesel fiyat uygulamaya tenezzül etmeyen bir firmanın oyununu crackli oynamamam için bir sebep gösterin ? Ekonominin kötü olduğu ülkelerde KOPYALANMASI ÜCRETSİZ bir oyunu, 60 dolar, dalgalı kurdan satmanın mantığı nedir ? Yerel fiyatlandırma politikası olmadığı sürece korsan oyun, ekonomisi düşük ülkeler için çok değerli bir varlıktır. Keza "GAMING" isminin yayılmasına, yeni oyuncu nesiller yetişmesine devasa katkılar sunmaktadır.

Hadi Türkiye'yi geç, Zambiya'daki internet kafedeki çocuklar ne yapacak ? Oynamayacak mı ?

Sadede gelirsek, repacker ve cracker arasındaki farkı ayırt etmek gerek. Halihazırda "korsanlanmış" bir malı, daha ulaşılabilir hale getirmekte hiçbir sakınca görmüyorum. Keza korsanlamakta da sakınca görmüyorum.


EDİT: Alttaki mesaj bana aittir, yanlışlıkla duplike olmuştur. Mod'lardan silmelerini rica ederim. Teşekkürler,
 
Xatab hiçbir zaman crack yapmadı. Repacker kendisi. Tıpkı FitGirl veya Dodi gibi. Crack bambaşka bir iş, repack bambaşka bir iştir. Keza korsana karşıyız elbette ki, fakat yeni çıkan AAA oyunların, asgari ücretin neredeyse 4'te birine denk geldiği bir ekonomide gayet makuldur crackli kullanmak. Oyun oynamak lüks olmaktan çıkmalı. Gelir endişesinde olan firmalar güncel DRM'lere ücret vererek, gelirini birkaç aylığına garanti altına alabilir. Keza herkesin artık az çok duyduğu gibi, oyun gelirlerinin ana bölümü lansmandan hemen sonra elde edilir.
Bunun yanı sıra, ve hatta belki de en önemlisi, dijital ürün piyasasında mal adedine göre maliyet çıkmaz! Dolayısıyla bunu araba çalmakla aynı kefeye koymayınız.

Hala daha korsanın emek hırsızlığı olduğu ve oyun firmalarının gelirlerini ciddi kötü etkilediğini düşünüyorsanız size bir adet de örnek vereceğim;

CD PROJEKT RED hiçbir oyununda DRM kullanmamıştır. Keza çok ciddi bütçeler ayırdığı Cyberpunk DRM Free çıkmıştır. Ne demektir DRM Free? Oyunu GOG'dan satın alırsam, dosyaları sana gönderebilirim, sen de rahat rahat oynayabilirsin demek. Sen de başkasına gönderebilirsin demek.
Witcher 3 ve Cyberpunk gelirlerine bakarsanız, para kazanmak ile korsan oyun arasında çok az bir fark olduğunu göreceksiniz.

Keza bölgesel fiyat uygulamaya tenezzül etmeyen bir firmanın oyununu crackli oynamamam için bir sebep gösterin. Ekonominin kötü olduğu ülkelerde kopyalanması ücretsiz bir oyunu, 60 dolar, dalgalı kurdan satmanın mantığı nedir? Yerel fiyatlandırma politikası olmadığı sürece korsan ekonomisi düşük ülkeler için çok değerli bir varlıktır. Keza "Gaming" isminin yayılmasına, yeni oyuncu nesiller yetişmesine devasa katkılar sunmaktadır.

Hadi Türkiye'yi geç, Zambiya'daki internet kafedeki çocuklar ne yapacak? Oynamayacak mı?

Sadede gelirsek, repacker ve cracker arasındaki farkı ayırt etmek gerek. Halihazırda "korsanlanmış" bir Mali, daha ulaşılabilir hale getirmekte hiçbir sakınca görmüyorum. Keza korsanlamakta da sakınca görmüyorum.
 
Yaptığın her şey için teşekkürler o7.
1615308796635.png
 
Arkadaşlar ünlü Rus repacker Xatab hayatını kaybetti. Bugüne kadar crack oyun camiasının önemli isimlerinden olan Xatab maalesef artık aramızda değil, bundan sonraki günlerde de torrent sitelerinde adına yapılan paylaşımları dikkate almayınız, aksi takdirde PC'nize virüs bulaşabilir.

Ayrıca bugüne kadar bize sunduğu güvenilir ve depolama dostu repackleri için kendisine teşekkürlerimizi iletiyorum.
Eki Görüntüle 910190
Rahmetli iyi cracklerdi.
 
Arkadaşlar ünlü Rus repacker Xatab hayatını kaybetti. Bugüne kadar crack oyun camiasının önemli isimlerinden olan Xatab maalesef artık aramızda değil, bundan sonraki günlerde de torrent sitelerinde adına yapılan paylaşımları dikkate almayınız, aksi takdirde PC'nize virüs bulaşabilir.

Ayrıca bugüne kadar bize sunduğu güvenilir ve depolama dostu repackleri için kendisine teşekkürlerimizi iletiyorum.
Eki Görüntüle 910190
Allah razı olsun senden, az crack yapmadık seninle.
 
Vay be az önce Reddit'te gezerken gördüm. 60 yaşında olmasına rağmen repack yapıyordu adam huzur içinde uyusun ne diyelim. Bir de arkadaşlar yazmış ama xatab cracker değil repackerdı çıkan oyunları repack yapıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı