Xbox 360 S açılmıyor

Akik

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Kendi işinin patronu
Yaklaşık 50 gün önce aniden gelen bir kararla Xbox 360 aldım, sebebi de kutulu oyun kütüphanesi oluşturmak. Adana'daki bir arkadaştan videolu bir wp mesajından sonra sahibinden üzerinden kart ile satın aldım; ürün sorunsuz geldi j-tagli cihazmış ama o gelmeden CD'leri almıştım bile :) neyse konuya gelecek olursam, aradan geçen 50 günün sonunda dün gece GTA V CD'sini taktım oynarken pat kapandı, adaptörü çektim taktım ses soluk yok, 10-15 dk bekledim yine ses soluk yok en son HDD'yi çıkartıp denedim yok yine olmadı, adaptörde turuncu ışık yanıyor; normalde de turuncu ışık yanıyordu ama konsola takıp çalıştırınca yeşil oluyordu. İnternetten araştırdım kimisi anakart yanınca böyle oluyor yazmış, kimiside adaptör değişince düzeliyor yazmış. Cihazımdan ses gelmiyor ışık da yanmıyor. Bu yüzden lütfen "git biraz araştır" yazmayınız bilen arkadaşlar ya da önerisi olan arkadaşlar yazarsa müteşekkir kalırım.

Not: Şu anki yaşadığım yer Ağrı. Tamirci, 2.el ilan ve aksesuar mağazası yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptörünü bir elektronikçiye ölçtür.

Götürdüm, sağ olsun her şeyine baktı "lehimleri yeniledi, fanı temizledi ve ölçümlerini yaptı" ama sonuç hüsran :( GTA V'te içinde kaldı :) .

Büyük ihtimalle kart arızası olabilir. Rech bilişim'e gönderebilirsiniz. Ülkenin her tarafından cihazlar gelir.

Öneriniz için teşekkür ederim; iletişime geçmeye çalışacağım.
Galiba yeni bir konsola bakacağım :( rech bilişimin yorumları iyi, iyi olduklarına da inanıyorum ama anakart değişiminde bir konsolun ücreti ile aynı fiyata gelebileceğini söylediler :(. Son bir umut ben bakayım, gelişme olursa bilgilendirme amaçlı yazarım.

Moderatörlere teşekkür ederim. Bildirimleri ve yazıları telefon üzerinden takip ediyorum, yazılar düzensiz oluyor düzeltmeler için teşekkürler.
Arkadaşlar cihazı Konya Smart Game Shop'a gönderdim, 1 hafta içerisinde tamir edip gönderdiler.

Bu sorunu araştırdım, TR de 2.el ilanlarda 3 cihaz daha benimki gibi bozulmuş ve satılıyordu onlarda da birebir aynı şikayet var; boşuna şarj adaptörünü değiştirmeyin. Servis sorunun kaynağının işlemci olduğunu söyledi, cihazı tamir edip temizleyip geri gönderdiler (tamir ücreti 170₺+25₺ kargo toplam 195₺).

İsmi a ile başlayan ve JTAG işlemiyle ünlü firma 300₺ istedi ve 2 kargo ücreti de bana ait olacak şekilde, r ile başlayan başka bir firma ise fiyat söylemedi ama minimum konsolun fiyatı ile aynı olacağını söylediler :), (konsolu 650₺ ye aldım) kargo ücretleri de bana ait olacak şekilde tabii :).

Şu an her şey yolunda cihaz sıkıntısız çalışıyor tek problem cihazı göndermeden önce içinde bulunan GTA V CD'sini çıkartmak için CD bölümünü zorlayarak açmıştım, şu an çalışmıyor, koleksiyonda ki CD'ler maalesef işlevsiz oldular zaten bir şeye hevesle başlayınca hayat sağ olsun hemen çomak sokuyor :). Acaba USB ile harici DVD ROM alsam çalışır mı yoksa Xbox One S alıp CD'leri onda mı oynasam? Birçok Xbox 360 CD'sini destekliyor diye biliyorum. (Xbox 360'ın CD-ROM'u farklı galiba satan bir yer bulamadım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Götürdüm, sağ olsun her şeyine baktı "lehimleri yeniledi, fanı temizledi ve ölçümlerini yaptı" ama sonuç hüsran :( GTA V'te içinde kaldı :) .

Öneriniz için teşekkür ederim; iletişime geçmeye çalışacağım.
Galiba yeni bir konsola bakacağım :( rech bilişimin yorumları iyi, iyi olduklarına da inanıyorum ama anakart değişiminde bir konsolun ücreti ile aynı fiyata gelebileceğini söylediler :(. Son bir umut ben bakayım, gelişme olursa bilgilendirme amaçlı yazarım.

Moderatörlere teşekkür ederim. Bildirimleri ve yazıları telefon üzerinden takip ediyorum, yazılar düzensiz oluyor düzeltmeler için teşekkürler.
Arkadaşlar cihazı Konya Smart Game Shop'a gönderdim, 1 hafta içerisinde tamir edip gönderdiler.

Bu sorunu araştırdım, TR de 2.el ilanlarda 3 cihaz daha benimki gibi bozulmuş ve satılıyordu onlarda da birebir aynı şikayet var; boşuna şarj adaptörünü değiştirmeyin. Servis sorunun kaynağının işlemci olduğunu söyledi, cihazı tamir edip temizleyip geri gönderdiler (tamir ücreti 170₺+25₺ kargo toplam 195₺).

İsmi a ile başlayan ve JTAG işlemiyle ünlü firma 300₺ istedi ve 2 kargo ücreti de bana ait olacak şekilde, r ile başlayan başka bir firma ise fiyat söylemedi ama minimum konsolun fiyatı ile aynı olacağını söylediler :), (konsolu 650₺ ye aldım) kargo ücretleri de bana ait olacak şekilde tabii :).

Şu an her şey yolunda cihaz sıkıntısız çalışıyor tek problem cihazı göndermeden önce içinde bulunan GTA V CD'sini çıkartmak için CD bölümünü zorlayarak açmıştım, şu an çalışmıyor, koleksiyonda ki CD'ler maalesef işlevsiz oldular zaten bir şeye hevesle başlayınca hayat sağ olsun hemen çomak sokuyor :). Acaba USB ile harici DVD ROM alsam çalışır mı yoksa Xbox One S alıp CD'leri onda mı oynasam? Birçok Xbox 360 CD'sini destekliyor diye biliyorum. (Xbox 360'ın CD-ROM'u farklı galiba satan bir yer bulamadım)
Harici DVD sürücü çalışmaz. Xbox CD sürücüsü farklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı