Yahu bildiğim tek fark impulse trigger dedim. O da zaten donanım olmadan çalışmıyor. Yani adam tutup neden çalışmayacak sürücüyü kullanan gamepad'in tetiklerine titreşim koysun dedim. Bana başka özellikler sayabilir misiniz? Bir emoji koydum diye neler söylediniz yahu. Hafif gülüş emojisi o. Diğerleri gibi laubali bir anlam yükleyerek koymadım onu. Bak sıfır emoji.Şimdi şöyle, ben ilk mesajımı size yazmadım ki üzerinize alındınız. Yani siz en başta beni hedef aldınız ben size hala iki kontrolcü arasındaki farkları gerek teknikle gerekse de his bakımından anlattım zaten. Ki anlatmaya da bilirdim, daha ilk mesajda laubali şekilde "neymiş o fark ehühehe" tarzda yazdığınız için ciddiyet göremiyorum. Zaten farkları siz biliyor muşsunuz, ama "benim için önemli değil ki ehehühe" yazıyorsunuz. Her neyse hayırlı akşamlar.
Xbox kontrolcülerinin tek alametifarikası ergonomisiydi. Diğer firmalar da bunu yıllar önce kopyaladı veya daha ileri taşıdı zaten.
Çağdışı çünkü sektör standardı olan hiçbir unsuru yok. Daha kötü gecikme, daha kötü bağlantı, bozulmaya teşne, hassasiyeti düşük analoglar, daha kötü titreşim, başka kontrolcülerin zaten barındırdığı özellikler için ayrıca aparat satın alınması gerekmesi, yetmiyormuş gibi daha yüksek fiyat... Bunlar objektif olarak geri kalmış, zamana ayak uyduramamış şeyler.
Mesela DualSense'in bile oyuncu deneyimini geliştirmeye yönelik hamleleri var. Titreşimleri, trigger tuşlarının geri tepkileri vs.
Bunda hiçbir şey yok.
Ben neden kullanıcı dostu hiçbir hamlesi olmayan bir firmanın kontrolcüsüne para vereyim daha uygun ve/veya iyi alternatifler mevcutken?
Bakın, zaten elinizde bu kontrolcü vardır ve kendi deneyiminiz içinde memnunsunuzdur. Bu başka bir şey. Güzel günlerde kullanmaya devam edersiniz dilerim.
Ama bu yeni bir ürün almak konusunda bir öneriye gelince maalesef sizin deneyiminiz, güncel incelemeler ve bilgiler düşünüldüğünde konunun bağlamından uzakta kalıyor.
Bu ürüne para verince diyoruz ki "Kardeşim siz kullanıcı için hiçbir şey yapmasanız, hatta en ufak fırsatta cüzdanıma göz dikseniz de ben size para vereceğim." E neden peki?
Daha iyi, parasını hak eden kontrolcü yapsınlar. Kâr etmeyi hak etsinler. O zaman Xbox alalım, Xbox önerelim.
Dostum zaten problem orada. Bu kontrolcü sinyali XInput ile aldığı için donanımsal olarak olsa bile kullanamazsın. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Ve eğer sen trigger titreşimi gibi özellikler istiyorsan bu özellikler sadece ve sadece lisanslı kontrolcülerde var, çünkü bunlar sinyali DInput olarak alırlar. Üçüncü parti kontrolcülerde maalesef bu sinyal özelliği yok, bu titreşimi nasıl aldığını, gecikmeyi bile değiştirir ama bunları çoğu üçüncü parti kontrolcüler ek yazılımlarla telafi ettiği için bahsetmedim. Şu an en önemli sıkıntı benim için trigger titreşimi olmaması çünkü xbox'ı sadece Forza'da kullanıyorum ve haliyle hissiyatı önemsiyorum.Yahu bildiğim tek fark impulse trigger dedim. O da zaten donanım olmadan çalışmıyor. Yani adam tutup neden çalışmayacak sürücüyü kullanan gamepad'in tetiklerine titreşim koysun dedim. Bana başka özellikler sayabilir misiniz? Bir emoji koydum diye neler söylediniz yahu. Hafif gülüş emojisi o. Diğerleri gibi laubali bir anlam yükleyerek koymadım onu. Bak sıfır emoji.
Impulse trigger olayını donanımsal olarak kabul ediyorum dedim. Varsayalım ki sürücü kaynaklı. Lisanstan/sürücüden doğan diğer farklar nedir?
Ben yine karıştırdım(bak yine hafif gülen emoji koyuyurdum. Yok sana emoji). Bütün kontrolcüler zaten Xinput kullanıyor. Direkt oyunlar tanıyor ve kullanıyorsunuz. Sadece bazıları x360 bazıları xbox one kontrolcü olarak görünüyor(diye biliyorum). Ben bu zamana kadar trigger titreşimi denen nane dışında bir fark görmedim ki onu da donanımsal sayıyorum ki diyelim sürücü tabanlı ama başka var mı diye soruyorum.Dostum zaten problem orada. Bu kontrolcü sinyali XInput ile aldığı için donanımsal olarak olsa bile kullanamazsın. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Ve eğer sen trigger titreşimi gibi özellikler istiyorsan bu özellikler sadece ve sadece lisanslı kontrolcülerde var, çünkü bunlar sinyali DInput olarak alırlar. Üçüncü parti kontrolcülerde maalesef bu sinyal özelliği yok, bu titreşimi nasıl aldığını, gecikmeyi bile değiştirir ama bunları çoğu üçüncü parti kontrolcüler ek yazılımlarla telafi ettiği için bahsetmedim. Şu an en önemli sıkıntı benim için trigger titreşimi olmaması çünkü xbox'ı sadece Forza'da kullanıyorum ve haliyle hissiyatı önemsiyorum.
Dolayısıyla lisans/sürücü farkı diyorsun, sorunun cevabı içinde zaten. XInput.
Mesela şu da lisanslı. İlla git Xbox orijinalini al demiyorum. Ama erişebildiğin çok az kontrolcü var eğer tetik titreşimi istersen.
8BitDo Ultimate 3-mode Controller for Xbox | 8BitDo
Designed to play cross platform. Officially licensed by Xbox. Available in Jade, Black, and White editions.www.8bitdo.com
Veya donanımsal olarak var olduğunu hatırladığım Vader 4 Pro var, o bile fiyatına rağmen 360 sürücüsü kullanıyor. Fiyatına bir bak, demek ki neymiş? tetik titreşimi sandığından daha önemliymiş ve bu özelliğe sahip üçüncü parti kontrolcüler pahalıymış. O fiyatlara Elite Controller varmış. Anlatılmak istenen bu, yoksa kimsenin hall effect'e falan çamur attığı yok.
Ek program vasıtasıyla kullanılıyor sanırım Vader 4 Pro'da. Yani yazılımsal bir engel söz konusu. Genel olarak dediğin gibi hepsi XInput gözükür ama bunların içinde sürümler var, çoğu üçüncü parti kontrolcü yada en azından lisanssızların tamamı diyelim, XInput'un 360 kontrolcüsündeki sürücüleri kullanır. One kontrolcüleri ise DirectInput'a eş değer bir sürücü kullanır, yada direkt DInput da diyebilirsin. İşte bu aradaki ufak farklar tetik titreşimini, gecikmeyi, nereden titreşimin geldiğini net olarak sinyale döken sürücüdür. Yani donanımsal olarak çok iyi bir kontrolcüye bile sahip olsan Vader 4 Pro gibi yine yazılımsal engelin bulunuyor.Ben yine karıştırdım(bak yine hafif gülen emoji koyuyurdum. Yok sana emoji). Bütün kontrolcüler zaten Xinput kullanıyor. Direkt oyunlar tanıyor ve kullanıyorsunuz. Sadece bazıları x360 bazıları xbox one kontrolcü olarak görünüyor(diye biliyorum). Ben bu zamana kadar trigger titreşimi denen nane dışında bir fark görmedim ki onu da donanımsal sayıyorum ki diyelim sürücü tabanlı ama başka var mı diye soruyorum.
Vader 4 pro'nun olayı farklı. Ondaki özellikler Elite kontrolcüde de yok. Ön mekanik tuşlar, hall effect tetik ve çubuklar, 1000hz yoklama hızı falan sürer yani.
Bizde satanlar kazık satıyor. Mesela guilikit gamepad'leri daha önceden ismini vermek istemediğim bir satıcı 6 bin küsüre satıyordu. Gaming.gen resmi olarak getirdi. Yarı fiyatına satıyor.
Yine Vader 4 pro X360 sürücüsü kullanıyor diyorsunuz ama tetiklerde titreşim var diyorsunuz( ki tetiklerde titreşim var ve video testlerinde x360 gamepad'i olarak görünüyor).
Şimdi direct input diyorsunuz beni yine kaybediyorsunuz. Directinput bilgisayarda istenmeyen bir giriş biçimidir. Yani kontrolcüyü directinput olarak bağlarsanız oyunlarınız kontrolcünüzü algılamaz/ doğru çalıştırmaz. Yapay zekanın yaptığı listeyi paylaşır mısınız?Ek program vasıtasıyla kullanılıyor sanırım Vader 4 Pro'da. Yani yazılımsal bir engel söz konusu. Genel olarak dediğin gibi hepsi XInput gözükür ama bunların içinde sürümler var, çoğu üçüncü parti kontrolcü yada en azından lisanssızların tamamı diyelim, XInput'un 360 kontrolcüsündeki sürücüleri kullanır. One kontrolcüleri ise DirectInput'a eş değer bir sürücü kullanır, yada direkt DInput da diyebilirsin. İşte bu aradaki ufak farklar tetik titreşimini, gecikmeyi, nereden titreşimin geldiğini net olarak sinyale döken sürücüdür. Yani donanımsal olarak çok iyi bir kontrolcüye bile sahip olsan Vader 4 Pro gibi yine yazılımsal engelin bulunuyor.
Eki Görüntüle 2506835
Nasıl fark yok? Ben sana saatlerdir diyorum ki, bu X360 ve Xbox One gözükmesi tetik titreşimlerini etkiliyor sen hala fark yok diyorsun. DualSense'de bile PC'de XInput'a sinyal geçişi yaparken titreşimlerin tam olarak çalışmama nedeni de tam olarak bu. One kontrolcüleri ile X360 kontrolcüleri arasında sinyal işleme bakımından devasa farklar var, bu nedenle donanımında tetik titreşimi olsa bile kullanamıyorsun. Hatta sana şöyle diyeyim, üçüncü parti kontrolcülerde dongle olma sebebi senin hayrına değil bu sürücünün limitasyonundan kaynaklanır ve çoğu üçüncü parti kontrolcü BT ile gecikmeyi arşa çıkarır, bu sebeple dongle ile bunu dengelerler.Xinput olduktan sonra cihazın x360 veya xbox one olarak görünmesi arasında bir fark yok.
Yahu ben de size saatlerdir diyorum ki bu tetik titreşimi hadi xbox one/360 farkından dolayı olsun. Başka fark var mı? diye. Halen ona cevap vermeyip tetik titreşimi de tetik titreşimi diyorsunuz. Yapay zekanın verdiği cevap istediğim cevaptı.DirectInput Benzeri dedim zaten ama PC'de DirectInput kullanabilirsin, kullanamazsın diye bir şey yok. Sadece oyunun destek vermesi lazım.
Nasıl fark yok? Ben sana saatlerdir diyorum ki, bu X360 ve Xbox One gözükmesi tetik titreşimlerini etkiliyor sen hala fark yok diyorsun. DualSense'de bile PC'de XInput'a sinyal geçişi yaparken titreşimlerin tam olarak çalışmama nedeni de tam olarak bu. One kontrolcüleri ile X360 kontrolcüleri arasında sinyal işleme bakımından devasa farklar var, bu nedenle donanımında tetik titreşimi olsa bile kullanamıyorsun. Hatta sana şöyle diyeyim, üçüncü parti kontrolcülerde dongle olma sebebi senin hayrına değil bu sürücünün limitasyonundan kaynaklanır ve çoğu üçüncü parti kontrolcü BT ile gecikmeyi arşa çıkarır, bu sebeple dongle ile bunu dengelerler.
Eki Görüntüle 2506845
Eki Görüntüle 2506846