Elektronik Xbox 9. nesil gamepad 2399 TL

Bu kola çöp diyenler hangi kolu kullanıyor çok merak ettim.
Ben 2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum, ikinci el konsol aldım ondan gelen kol bir süre sonra drift sorunu yaptı ama bu biraz da kullanıma bağlı.
Çağ dışı kalmış neye dayanarak söyleniyor anlamak mümkün değil.
Ergonomisi çok güzel ayrıca. Saatlerce oynasanız bile elinizi ağrıtmıyor.
Xbox kontrolcülerinin tek alametifarikası ergonomisiydi. Diğer firmalar da bunu yıllar önce kopyaladı veya daha ileri taşıdı zaten.

Çağdışı çünkü sektör standardı olan hiçbir unsuru yok. Daha kötü gecikme, daha kötü bağlantı, bozulmaya teşne, hassasiyeti düşük analoglar, daha kötü titreşim, başka kontrolcülerin zaten barındırdığı özellikler için ayrıca aparat satın alınması gerekmesi, yetmiyormuş gibi daha yüksek fiyat... Bunlar objektif olarak geri kalmış, zamana ayak uyduramamış şeyler.

Mesela Dualsense'in bile oyuncu deneyimini geliştirmeye yönelik hamleleri var. Titreşimleri, trigger tuşlarının geri tepkileri vs.

Bunda hiçbir şey yok.

Ben neden kullanıcı dostu hiçbir hamlesi olmayan bir firmanın kontrolcüsüne para vereyim daha uygun ve/veya iyi alternatifler mevcutken?

Bakın, zaten elinizde bu kontrolcü vardır ve kendi deneyiminiz içinde memnunsunuzdur. Bu başka bir şey. Güzel günlerde kullanmaya devam edersiniz dilerim.

Ama bu yeni bir ürün almak konusunda bir öneriye gelince maalesef sizin deneyiminiz, güncel incelemeler ve bilgiler düşünüldüğünde konunun bağlamından uzakta kalıyor.

Bu ürüne para verince diyoruz ki "Kardeşim siz kullanıcı için hiçbir şey yapmasanız, hatta en ufak fırsatta cüzdanıma göz dikseniz de ben size para vericem." E neden peki?

Daha iyi, parasını hak eden kontrolcü yapsınlar. Kâr etmeyi hak etsinler. O zaman Xbox alalım, Xbox önerelim.

Lisanslı kontrolcü isteyenler için çok fazla seçenek yok, mesela benim için lisans önemli. Hall effect vs. çok önem verdiğim detaylar değil. Bu aralar bi hall effect modası var gerçekten, o en kaliteli dediğiniz kontrolcülerde Forza oynayın bir de şu dandik dediğiniz kontrolcüyle, farklı anlarsınız. Lisanssız kontrolcüler 360 döneminden kalma sürücüleri kullandığı için bu beğenmediğiniz kontrolcüdeki çoğu özellikten mahrumlar.

Bence şu an piyasadaki en iyi kontrolcü DualSense ama illa Xbox düzeniyse ben her zaman lisanslı kontrolcüleri öneririm.

Lisanssız kontrolcüler 360 döneminden kalma sürücüleri kullandığı için bu beğenmediğiniz kontrolcüdeki çoğu özellikten mahrumlar.
Mesela bir örnek verebilir misiniz? Benim bildiğim Xbox'ta bir impulse trigger denen nane var. Onun da lisans ile alakası yok. Donanımsal bir olay. Parmağımı rahatsız etmişti🙂. Ha bu özelliğe ölene bayılana bir şey diyemem tabi😀. Yine ds5 için tetiklerde bir kaç özellik var(bu da her oyunda değil ha. Tıpkı Xbox gibi sayılı oyunda.). Onu alıp denemedim🙂. Bu lisans ile gelen özellikleri merak ettim🙂.

Mesela bir örnek verebilir misiniz? Benim bildiğim Xbox'ta bir impulse trigger denen nane var. Onun da lisans ile alakası yok. Donanımsal bir olay. Parmağımı rahatsız etmişti🙂. Ha bu özelliğe ölene bayılana bir şey diyemem tabi😀. Yine ds5 için tetiklerde bir kaç özellik var(bu da her oyunda değil ha. Tıpkı Xbox gibi sayılı oyunda.). Onu alıp denemedim🙂. Bu lisans ile gelen özellikleri merak ettim🙂.
Muhtemelen hiç kullanmadığınız için bu tarz yorum yapmışsınız çünkü Xbox One kontrolcüsü ile 360 kontrolcüsü arasındaki farkı bilmiyorsunuz. Açıklamama gerek var mı böyle bir şeyi? Trigger titreşimleri yok mesela, bir örnek. Donanımsaldan çok sürücü ile alakalı bir durum, oyun kontrolcüyü 360 olarak görürse donanımsal olarak trigger titreşimi bulunsa bile kullanamazsın çünkü kontrolcün süper donanımlı bile olsa aslında basit bir 360 kontrolcüsünden öte bir şey değil.

Muhtemelen hiç kullanmadığınız için bu tarz yorum yapmışsınız çünkü Xbox One kontrolcüsü ile 360 kontrolcüsü arasındaki farkı bilmiyorsunuz. Açıklamama gerek var mı böyle bir şeyi? Trigger titreşimleri yok mesela, bir örnek.
Trigger titreşimi dediğiniz impulse trigger işte🙂. Sınırlı sayıda oyunda kullanılan benim için olmasa daha güzel olur cinsten bir özellik😀. 1 sene 9. nesil kontrolcüyü kullandım( Forza 5 de oynadım😀). Dediğim gibi impulse trigger parmağımı rahatsız ediyordu. Ha beğenen vardır. Bir şey diyemem dedim. Nitekim bu özellik Xbox one lisanslı sürücü kaynaklı bir özellik değil(donanımsal özellik). Bahsettiğiniz Xbox one sürücüsü ile xbox 360 sürücüsü arasındaki farklar/özellikler nelerdir diye soruyorum.
8.nesil Xbox one s kontrolcüyü de 6-7 sene kullandım(Kenarda duruyor. Yeğenler gelince onlar oynuyor🙂). Bak X360 kolunu hiç kullanmadım🙂. Nasip olmadı. O zamanlar stok sıkıntısı vardı. Yan sanayi çoktu vs. O zamanlar da ds3 alıp bilgisayarda kullanmıştım🙂.

Trigger titreşimi dediğiniz impulse trigger işte🙂. Sınırlı sayıda oyunda kullanılan benim için olmasa daha güzel olur cinsten bir özellik😀. 1 sene 9. nesil kontrolcüyü kullandım( Forza 5 de oynadım😀). Dediğim gibi impulse trigger parmağımı rahatsız ediyordu. Ha beğenen vardır. Bir şey diyemem dedim. Nitekim bu özellik Xbox one lisanslı sürücü kaynaklı bir özellik değil(donanımsal özellik). Bahsettiğiniz Xbox one sürücüsü ile xbox 360 sürücüsü arasındaki farklar/özellikler nelerdir diye soruyorum.
8.nesil Xbox one s kontrolcüyü de 6-7 sene kullandım(Kenarda duruyor. Yeğenler gelince onlar oynuyor🙂). Bak X360 kolunu hiç kullanmadım🙂. Nasip olmadı. O zamanlar stok sıkıntısı vardı. Yan sanayi çoktu vs. O zamanlar da ds3 alıp bilgisayarda kullanmıştım🙂.
Valla sizin önemseyip önemsemediğiniz, ne beni ne de başkasını bağlar. Lisanssız kontrolcü önermiyorum, benim için tetik titreşimleri önemli, bir şeyi yermeden önce avantajlarını dile getirmelisiniz. Xbox'ı belki 5 ayda bir kullanıyorum ve favori kontrolcüm bile değil ama "ben kullanmıyorum o özelliği" diyerek işin içinden çıkamazsınız.

Valla sizin önemseyip önemsemediğiniz, ne beni ne de başkasını bağlar. Lisanssız kontrolcü önermiyorum, benim için tetik titreşimleri önemli, bir şeyi yermeden önce avantajlarını dile getirmelisiniz. Xbox'ı belki 5 ayda bir kullanıyorum ve favori kontrolcüm bile değil ama "ben kullanmıyorum o özelliği" diyerek işin içinden çıkamazsınız.
Ben de öyle dedim zaten🤣. Benim burada sorduğum ya da söylediğim şey bu hiç olmadı ki🤣. Tekrar ediyorum.
İlk mesajınızda şöyle demiştiniz:
Lisanssız kontrolcüler 360 döneminden kalma sürücüleri kullandığı için bu beğenmediğiniz kontrolcüdeki çoğu özellikten mahrumlar
Sonra da örnek olarak "trigger titreşimleri yok" dediniz ama bu zaten donanımsal bir özellik dedim. Ve aşağıdaki gibi sordum.
Nitekim bu özellik Xbox one lisanslı sürücü kaynaklı bir özellik değil(donanımsal özellik). Bahsettiğiniz Xbox one sürücüsü ile xbox 360 sürücüsü arasındaki farklar/özellikler nelerdir diye soruyorum.
Ha bire yokuşa sürüyorsunuz. Bir cevap yok. Yazdıklarımın tamamını bile okuduğunuzdan şüphem var çünkü yalnızca yazdığım ilk cümleye cevap veriyorsunuz😀.

Ben de öyle dedim zaten🤣. Benim burada sorduğum ya da söylediğim şey bu hiç olmadı ki🤣. Tekrar ediyorum.
İlk mesajınızda şöyle demiştiniz:

Sonra da örnek olarak "trigger titreşimleri yok" dediniz ama bu zaten donanımsal bir özellik dedim. Ve aşağıdaki gibi sordum.

Ha bire yokuşa sürüyorsunuz. Bir cevap yok. Yazdıklarımın tamamını bile okuduğunuzdan şüphem var çünkü yalnızca yazdığım ilk cümleye cevap veriyorsunuz😀.
Çok fazla emoji kullandığınız için okumuyorum doğrudur, ciddiyetsiz geliyor. Donanımsal değil bu arada. Oyun 360 olarak gördüğü için tetik titreşimi varsa bile ekstra program vs. olmadan çalıştıramazsınız. Mesela; Forza 5. Gelen sinyal farklıdır, birisi XInput, diğeri DInput'dur. Yani iki kontrolcü arasında input işleme bakımından devasa farklar var aslında ama neyse dediğiniz gibi olsun, muhteşem donanımlı 360 kontrolcüleriyle devam.

Çok fazla emoji kullandığınız için okumuyorum doğrudur, ciddiyetsiz geliyor. Donanımsal değil bu arada. Oyun 360 olarak gördüğü için tetik titreşimi varsa bile ekstra program vs. olmadan çalıştıramazsınız. Mesela; Forza 5. İki kontrolcü arasında çok fark var. Neyse dediğiniz gibi olsun, muhteşem donanımlı 360 kontrolcüleriyle devam.
Ciddiye alınacak bir yanıt alamıyorum ki sizden. Tane tane yazıyorum. Açıklıyorum ama yine yokuş yapıp beni hedef alıp konu değiştiriyorsunuz. Bak emoji de koymadım.

Ciddiye alınacak bir yanıt alamıyorum ki sizden. Tane tane yazıyorum. Açıklıyorum ama yine yokuş yapıp beni hedef alıp konu değiştiriyorsunuz. Bak emoji de koymadım.
Şimdi şöyle, ben ilk mesajımı size yazmadım ki üzerinize alındınız. Yani siz en başta beni hedef aldınız ben size hala iki kontrolcü arasındaki farkları gerek teknikle gerekse de his bakımından anlattım zaten. Ki anlatmaya da bilirdim, daha ilk mesajda laubali şekilde "neymiş o fark ehühehe" tarzda yazdığınız için ciddiyet göremiyorum. Zaten farkları siz biliyor muşsunuz, ama "benim için önemli değil ki ehehühe" yazıyorsunuz. Her neyse hayırlı akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı