Lemavora
Megapat
Xbox kontrolcülerinin tek alametifarikası ergonomisiydi. Diğer firmalar da bunu yıllar önce kopyaladı veya daha ileri taşıdı zaten.Bu kola çöp diyenler hangi kolu kullanıyor çok merak ettim.
Ben 2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum, ikinci el konsol aldım ondan gelen kol bir süre sonra drift sorunu yaptı ama bu biraz da kullanıma bağlı.
Çağ dışı kalmış neye dayanarak söyleniyor anlamak mümkün değil.
Ergonomisi çok güzel ayrıca. Saatlerce oynasanız bile elinizi ağrıtmıyor.
Çağdışı çünkü sektör standardı olan hiçbir unsuru yok. Daha kötü gecikme, daha kötü bağlantı, bozulmaya teşne, hassasiyeti düşük analoglar, daha kötü titreşim, başka kontrolcülerin zaten barındırdığı özellikler için ayrıca aparat satın alınması gerekmesi, yetmiyormuş gibi daha yüksek fiyat... Bunlar objektif olarak geri kalmış, zamana ayak uyduramamış şeyler.
Mesela Dualsense'in bile oyuncu deneyimini geliştirmeye yönelik hamleleri var. Titreşimleri, trigger tuşlarının geri tepkileri vs.
Bunda hiçbir şey yok.
Ben neden kullanıcı dostu hiçbir hamlesi olmayan bir firmanın kontrolcüsüne para vereyim daha uygun ve/veya iyi alternatifler mevcutken?
Bakın, zaten elinizde bu kontrolcü vardır ve kendi deneyiminiz içinde memnunsunuzdur. Bu başka bir şey. Güzel günlerde kullanmaya devam edersiniz dilerim.
Ama bu yeni bir ürün almak konusunda bir öneriye gelince maalesef sizin deneyiminiz, güncel incelemeler ve bilgiler düşünüldüğünde konunun bağlamından uzakta kalıyor.
Bu ürüne para verince diyoruz ki "Kardeşim siz kullanıcı için hiçbir şey yapmasanız, hatta en ufak fırsatta cüzdanıma göz dikseniz de ben size para vericem." E neden peki?
Daha iyi, parasını hak eden kontrolcü yapsınlar. Kâr etmeyi hak etsinler. O zaman Xbox alalım, Xbox önerelim.