Xbox.com PayPal Sorunu - Your purchase cannot be completed at this time

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X | RTX 3070
Selam arkadaşlar. PayPal hesabımla Xbox.com üzerinden alışveriş yapmaya çalıştığımda "Your purchase cannot be completed at this time. Please try again." hatası alıyorum. Sorunun PayPal ile ilgili olduğunu sanmıyorum zira az önce Windows Phone mağazasından aynı hesapla oyun satın aldım ve herhangi bir sorun çıkmadı.

Xbox 360 üzerinden de oyunu satın almaya çalıştım ancak yine hata verdi.

Bu sorunu daha önce yaşamış olan veya sorunla ilgili önerisi olan var mı? (US Xbox Live hesabı kullanıyorum. Gerek Xbox Live'daki, gerekse Microsoft Commerce'taki adres bilgilerim de ABD üzerine)

Bilgileri değiştirmek için hesabı taşımak gerek. Bunun için de son taşımadan bu yana 3 ay geçmesi lazım. Ben daha geçen hafta US'e geçtim. Bu yüzden Türkiye hesabına dönmem şu an için mümkün değil. Ayrıca Türkiye'den PayPal ile alışveriş yapılamıyor Xbox Live'da.

ZenMate açık/kapalı iki türlü de denedim maalesef olmadı. Az önce Xbox Support ile görüştüm. Destek elemanının dediğine göre 1 aylık ücretsiz Gold üyelikten sonra yaşanan bir şey yüzünden hesap alışverişe kapatılmış. 72 saat içinde açılacak diyor ama bakacağız.

Güncelleme: Sorunun kaynağını öğrendim. Microsoft, son birkaç aydır kendi bölgesi dışında hesabı olan kullanıcıların (Örnek: Türkiye'de yaşayıp US hesabı olan) PayPal ile alışveriş yapmasını engelleyici önlemler almış. Eğer Microsoft hesabının ülkesi ile PayPal hesabının ülkesi birbirini tutmuyorsa işlem engellenebiliyor. Hatta bazı kullanıcıların hesabının dahi bu yüzden engellendiğini duydum, ne kadar doğru bilmiyorum tabii. İşin ilginç yanı, bir başka Microsoft servisi olan Windows Phone marketinde böyle bir korumanın olmaması.

Sonuç: Şu aralar kendi bölgeniz dışındaki bir hesabı kullanıyorsanız ya uluslararası geçerli bir kredi kartı kullanacaksınız, ya da Amazon'dan kredi kartınızla (Varsa PayPal Nakit veya ininal kart da olabilir) Xbox para kartı satın alacaksınız ki şu aralar en mantıklı seçenek de bu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı