Xbox Controller iade/değişim

Metint

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bu konuda anlatacaklarımı yaşamış olanlardan veya bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Xbox Series X Controller'ım da oluşan bir sorundan dolayı Microsoft Türkiye ile iletişime geçip değişim sürecini başlattım. Ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi 5 Temmuz'da başlattığım ve UPS Kargo ile evimden kurye aracılığı ile alınan Xbox Controller'ımden hala ses seda yok. UPS Kargo tarafından Microsoft Türkiye tarafına kargom teslim edilmiş gözüküyor. Bu durum beni; acaba mağdur olacak mıyım? Diye endişelendiriyor. Ayrıca Microsoft sitesinde de "30 gün içinde cihazınızı bize göndermezseniz servis siparişiniz iptal edilir" bilgisi yer alıyor. Yani zaman da daralmaya başladı, hala bu şekilde devam ederse sonucu ne olacak merak ediyorum. Xbox müşteri hizmetleri sitesinden beni aramaları için telefon numaramı paylaşıyorum fakat asla geri dönüş alamıyorum. Şu anda hiçbir şekilde ürünüme erişimim yok. Bu süreçlerden geçen veya bilgisi olan kullanıcılardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 102
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    38,9 KB · Görüntüleme: 91
Hocam ben kontrolcümü göndermiştim microsofta. Bu site biraz geç güncellenmişti ama birkaç gün sonra ellerine ulaşmıştı. 1 hafta sonra da bana direkt sıfır kutulu göndermişlerdi. Endişe etmenizi gerektiren bir durum yok. Birkaç gün daha beklemenizi öneririm

Hocam ben kontrolcümü göndermiştim microsofta. Bu site biraz geç güncellenmişti ama birkaç gün sonra ellerine ulaşmıştı. 1 hafta sonra da bana direkt sıfır kutulu göndermişlerdi. Endişe etmenizi gerektiren bir durum yok. Birkaç gün daha beklemenizi öneririm
İçime su serptiniz şuan yanıtınız için teşekkür ederim. Bir sorum olacak size. Tekrar sıfır kutulu gönderdiklerinde öncesinden mail veya telefon ile bilgi veriyorlar mı? yoksa sessiz sedasız kargo ile kapınıza mı geliyor?

İçime su serptiniz şuan yanıtınız için teşekkür ederim. Bir sorum olacak size. Tekrar sıfır kutulu gönderdiklerinde öncesinden mail veya telefon ile bilgi veriyorlar mı? yoksa sessiz sedasız kargo ile kapınıza mı geliyor?
Sessiz sedasız kargo kapıma gelmişti. Siteden güncellemişlerdi ama durumu ürünün yola çıktığına dair. UPS de mesaj atmıştı tabi. Bildiğim kadarıyla kontrolcülerde tamir gibi bir durum yok hocam. Direkt yenisiyle değiştiriyorlar. Benimki o zaman kullanıcı hatasından bozulmuştu ben ücretli tamir vs beklerken bi baktım yenisini yollamışlar sıfır kutulu

Sessiz sedasız kargo kapıma gelmişti. Siteden güncellemişlerdi ama durumu ürünün yola çıktığına dair. UPS de mesaj atmıştı tabi. Bildiğim kadarıyla kontrolcülerde tamir gibi bir durum yok hocam. Direkt yenisiyle değiştiriyorlar. Benimki o zaman kullanıcı hatasından bozulmuştu ben ücretli tamir vs beklerken bi baktım yenisini yollamışlar sıfır kutulu
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam, biraz daha sabırla bekleyeceğim.

Güncelleme 1: Ürün tekrardan havalı poşete sarılı bir şekilde elime ulaştı. İlk başta tamir edip gönderdiklerini sandım seri numarasından da benim ürünüm olduğunu doğruladım. Birkaç oyuna girip deneme yaptım ve tadaaaa hiç bir şey yapmadan bana tekrardan aynı şekilde göndermişler. 1 aydır bunun için mi bekliyorum ben! her neyse... Kargo poşetinin üzerinde yazılı olan not dikkatimi çekti. Notta tam olarak şu yazıyor: ''Yetkisiz müdahale olduğundan Microsoft bilgisinde iade edilmiştir.'' Gerçekten çıldırmak üzereyim arkadaşlar, hiç bir şekilde ben bunun içini açmadım. Pil koyma kısmındaki etiketi de kaldırmışlar sonra tekrar yapıştırmışlar! Böyle bir şeyi nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Tekrardan arayıp durumu anlatıp değişim talep edeceğim. Bu bilgiyi paylaşmak istedim, ilerde benzer bir durum yaşayan olursa rehber niteliğinde olsun. Bir sonraki güncellemeyi paylaşmayı da ihmal etmeyeceğim.

Son düzenleme:
Güncelleme 1: Ürün tekrardan havalı poşete sarılı bir şekilde elime ulaştı. İlk başta tamir edip gönderdiklerini sandım seri numarasından da benim ürünüm olduğunu doğruladım. Birkaç oyuna girip deneme yaptım ve tadaaaa hiç bir şey yapmadan bana tekrardan aynı şekilde göndermişler. 1 aydır bunun için mi bekliyorum ben! her neyse... Kargo poşetinin üzerinde yazılı olan not dikkatimi çekti. Notta tam olarak şu yazıyor: ''Yetkisiz müdahale olduğundan Microsoft bilgisinde iade edilmiştir.'' Gerçekten çıldırmak üzereyim arkadaşlar, hiç bir şekilde ben bunun içini açmadım. Pil koyma kısmındaki etiketi de kaldırmışlar sonra tekrar yapıştırmışlar! Böyle bir şeyi nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Tekrardan arayıp durumu anlatıp değişim talep edeceğim. Bu bilgiyi paylaşmak istedim, ilerde benzer bir durum yaşayan olursa rehber niteliğinde olsun. Bir sonraki güncellemeyi paylaşmayı da ihmal etmeyeceğim.
Geçmiş olsun hocam hiç microsoft servisinden beklenmeyecek bir durum. Umarım en kısa sürede çözülür

Güncelleme 2: Bugün tekrar teknik servise zar zor ulaşıp ''Güncelleme1'' de bahsettiğim durumları anlattım ve kesinlikle bu sorumluluğu kabul etmiyorlar. Cihazın garanti dışı kaldığını söylediler. (Ben hiç bir şey yapmadığım halde!) Eğer cihazı tekrar gönderirsem ve yine red verirlerse ürünü imha edeceklerini söylediler. Ben de korkumdan tekrar göndermeyeceğim tabii ki. Bu ne ya gerçekten şaka gibi, paramla aldığım ürünü resmen bana geri göndermemekle tahdit ettiler! Belki binde bir yaşanan durumdur ya da bu firma sürekli bunu yapıyordur bilemem ama çok mağdur edildim. 1 aydır beklemenin sonucunda bunların yaşanması çok üzücü. Dostlar biliyorsunuz malum elektronik cihazların pahalılığını... Ben bunu aldığım zaman 600 TL para ödemiştim, şimdi ise 2000 TL'yi geçti. Ekonomik durumum çok iyi değil. Bu durumda yeniden almam çok ama çok zor. Artık kendi imkanlarımla içini açıp tamir etmeye çalışacağım. Ya tamamen yok olacak ya da tamir olacak. Yorumlarınız ve ilgileriniz için teşekkür ediyorum. Bu yolculuğun sonu buraya kadar! Teşekkürler Microsoft!

Geçmiş olsun hocam hiç microsoft servisinden beklenmeyecek bir durum. Umarım en kısa sürede çözülür
Teşekkürler hocam, güncelleme 2 yi de paylaşmış bulunuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı