Xbox Controller sıkıntılı çalışıyor

Yusufh4n

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, herkese iyi günler. Ben bundan 1 hafta önce Amazon Germany'den 9.Gen Xbox Controller aldım yanında adaptörlü olanından. Yaklaşık 1 saat önce elime ulaştı ama kolda sorun var. Gamepad tester sitesine girdim ve eksenlerde ufak bir kayma mevcuttu ek olarak içinden çıkan Game Pass Ultimate kodu kullanılmış ve Microsoft'ta garanti süresine baktığım zaman sona erme tarihi 30.09.2026 olarak gözüküyor. İade talebi oluşturmayı düşünüyorum, ne yapmalıyım? (kol bilgisayarın cihazlar kısmında XINPUT destekli HID cihazı olarak gözüküyor ve ayarlarına girdiğim zaman Xbox One Controller yazıyor)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 4.PNG
    Ekran Alıntısı 4.PNG
    210,8 KB · Görüntüleme: 90
  • Ekran Alıntısı 5.PNG
    Ekran Alıntısı 5.PNG
    83,4 KB · Görüntüleme: 84
Selam arkadaşlar, herkese iyi günler. Ben bundan 1 hafta önce Amazon Germany'den 9.Gen Xbox Controller aldım yanında adaptörlü olanından. Yaklaşık 1 saat önce elime ulaştı ama kolda sorun var. Gamepad tester sitesine girdim ve eksenlerde ufak bir kayma mevcuttu ek olarak içinden çıkan Game Pass Ultimate kodu kullanılmış ve Microsoft'ta garanti süresine baktığım zaman sona erme tarihi 30.09.2026 olarak gözüküyor. İade talebi oluşturmayı düşünüyorum, ne yapmalıyım? (kol bilgisayarın cihazlar kısmında XINPUT destekli HID cihazı olarak gözüküyor ve ayarlarına girdiğim zaman Xbox One Controller yazıyor)
Garanti süresi normal. Dilerseniz eve geçtiğimde bendekini test etmem adına site ve yaptığın işlemleri anlatırsanız aynısını yapıp paylaşabilirim. Son olarak kablolu olarak dener misiniz ?

Garanti süresi normal. Dilerseniz eve geçtiğimde bendekini test etmem adına site ve yaptığın işlemleri anlatırsanız aynısını yapıp paylaşabilirim. Son olarak kablolu olarak dener misiniz?

Tamamdır hocam ama içime sinmedi. Kablo ile deneyeceğim bu arada adaptör ile denediğim zaman Fortnite oynamaya çalıştım ama karakter çok çok yavaş bir şekilde hareket ediyordu ellemediğim halde.

Dediğim gibi eve geçince yardımcı olmaya çalışacağım. 6.30 - 7 gibi görsel atarım. Garanti normal. Elinize ulaşınca değil alındığında başlar, zaman zaman çeşitli ufak zaman kaymaları olabiliyor. Normal bu durum. Fakat kalibrasyon sıkıntısı var gibi gözüküyor. Çözülebilir mi ? Donanımsal mı ? Ya da hepsi mi böyle bilmiyorum. Dener görürürüz. Zira ben F1 oynuyorum. En hassasta. Joystick'i çevirmiyorum bile viraj alıyorum, o derece hassas ve düzgün. Sizin böyle bir sıkıntı yaşamanız üzücü olmuş.

Tamamdır hocam ama içime sinmedi. Kablo ile deneyeceğim bu arada adaptör ile denediğim zaman Fortnite oynamaya çalıştım ama karakter çok çok yavaş bir şekilde hareket ediyordu ellemediğim halde.
Garanti süresi normal. Dilerseniz eve geçtiğimde bendekini test etmem adına site ve yaptığın işlemleri anlatırsanız aynısını yapıp paylaşabilirim. Son olarak kablolu olarak dener misiniz ?
Hocam isterseniz hiç uğraşmayın çünkü kablo ile denedim ama her şey aynı. İade edeceğim.

Bu arada adaptör ile denediğim zaman Fortnite oynamaya çalıştım ama karakter çok çok yavaş bir şekilde hareket ediyordu ellemediğim halde.
Fn deadzone ayarlarini gösterir misin?
Deadzone ayarlarini yasadigin olay olmayana kadar yükselt veya azalt. Controller yeni oldugundan 10-15 üzerinda olmamasi gerekiyor.
Eger daha yüksekse kullanilmis üründür.

Son düzenleme:
Deadzone diyorsanız gayet normal durumda gözüküyor. Onun dışında kayma var mı yok mu oyunlarda bir test edin. Bir de rica edersem denetim masası - aygıtlar üzerinden kontrol ederseniz güzel olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı