Xbox Game Bar ekran görüntüsü bildirimi nasıl kapatılır?

Mor

Kilopat
Merhaba. Birkaç gün önce bilgisayarıma Windows 10 Pro 21H1 sürümünü kurdum. Her zaman olduğu gibi favori programlarımı vesaire yükledim ve sıra oyun oynamaya geldi. Uzun zamandır oyun oynarken ekran görüntüleri çekmek için Fraps'ı kullanıyordum. Oyunları 16:9 en boy oranındaki çözünürlüklerde oynamayı sevmediğimden çoğu zaman 4:3 ya da 5:4 ya da mümkünse 1:1 gibi aşırı uç ve geniş çözünürlüklerde oynamayı tercih ediyorum. Uzun zamandır farkında olduğum üzere Fraps ile bu çözünürlüklerde ekran görüntüsü aldığımda, alınan ekran görüntüleri monitörün en boy oranı olan 16:9'a genişletilmek yerine oyunun en boy oranında kalıyordu:

SkyrimSE 2021-08-31 16-23-36-11.jpg

SkyrimSE 2021-08-31 16-26-34-75.jpg

SkyrimSE 2021-08-31 16-19-37-71.jpg

Örneğin bunlar 1280x1024 çözünürlükte Fraps ile aldığım ekran görüntüleri. (Oyun: Enderal: Forgotten stories)
Daha sonrasında Windows Game overlay - Xbox Game Bar ile ekran görüntüsü almayı denetim ve sonuç tam da istediğim gibiydi:

Skyrim Special Edition 31.08.2021 19_06_44.png

Skyrim Special Edition 31.08.2021 18_33_47.png

Skyrim Special Edition 31.08.2021 18_18_30.png

Not: Bazı sol üstteki FPS sayacı Fraps'ın fakat, ekran görüntüleri Xbox Game Bar aracılığıyla alındı.
Not-2: Fark edeceğiniz üzere ikinci resim grubu daha basık ve geniş duruyor. Bu 5:4 en boy oranına sahip olan 1280x1024 çözünürlükte oynamamdan kaynaklı.
Fakat tam da arzu ettiğim gibi aldığım bu ekran görüntüleri esnasında genellikle hızlıca birden fazla ekran görüntüsü aldığımdan arka arkaya bir sürü Windows bildirimi alıyordum. Bunun üzerine Windows'un Xbox Game Bar bildirimlerini kapamış ve sorunu çözmüş. Her şey çok iyiydi... Ta ki Xbox Game Bar'ın eski bir sürümünü kullandığımı anlayıncaya kadar:

x72e3t146qd51.png

Eğer sizler de Windows'u yeni kuran biriyseniz ve mağazadan Xbox Game Bar'ı indirmediyseniz size gelen varsayılan Xbox Game Bar bu şekilde olacak. Yani Windows + G'ye bastığınızda sadece bunu göreceksiniz. Widget vesaire yok.
Şimdi gelelim benim problemime... İşte Xbox Game Bar'ın eski sürümünü kullandığımı fark ettiğimde mağazan yeni sürümünü indirdim ve ekran görüntüleri almak için oyunuma girdim ve başladım ekran görüntüleri almaya. Dediğim gibi hızlıca birden fazla ekran görüntüsü aldığım oluyor. Bu genellikle hızlı geçen altyazıları, oyun içi notları, kitapları, tek seferlik diyalogları kaydetmek için hızlıca ekran görüntüsü almamdan kaynaklı. Eğer hızlıca 5 ekran görüntüsü alıyorsanız, 5 tane Windows bildirimini tetikliyorsunuz ve her birini bildirim sesi çıkartıyor, ekrana geliyor, 3 saniye kalıyor, ve ikincisi geliyor, ikincisi bildirim sesi çıkartıyor, ekrana geliyor, 3 saniye kalıyor, ve üçüncüsü geliyor... İşte o eski Game bar sürümünde bildirimleri kapattığımda bu soruna basitçe çözmüştüm. Fakat yeni Game Bar'da her ekran görüntüsü aldığımda şu bildirimi (pop-up) görmek zorundayım:

dllhost_5eS8MdUirr.png

Bunu kapatmanın bir yolunu ne kadar araştırsam da bulamadım. Bu durumda ya eski sürüme bir şekilde dönmem ya da bu bildirimi bir şekilde kapatmam gerek. Fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı