Xbox Game Pass ve EA Play sorunsuz çalışmıyor

Kulinda

Hectopat
Daha fazla  
Bundan 1.5 ay önce hem geriye dönük oyunları oynayabileyim hem de ucuza geniş bir kütüphanem olsun diye PC Game Pass aldım ama burnum noktan çıkmadığı için indirdiğim her oyunda ayrı bir sorunla karşılaştım. Bütün sorunlarımı aşağıya sıralayıp çözüm önerisi isteyeceğim:

1. Stardew Valley: Arkadaşımdan görüp beraber oynayabilmek için Xbox uygulamasından indirdim. Oyun açılıyor ama ne yeni oyun kurabiliyorum ne de co-op oyuna girebiliyoruz. Oyunu açıp yeni oyun kurduğum zaman introyu izletiyor sadece ama izlesem de geçip devam da etsem oyun başlamıyor ve herhangi bir hata kodu veya uyarı vermeden siyah ekranda kalıyor.

2. FIFA 21: EA Play oyunlarını Game Pass'ten indirip oynayabilmek için EA Desktop indirmem gerekiyor. Onu da zaten kendi Installer'ı değil buraya yazan bir arkadaşın yardımıyla indirebiliyorsun. Ayrıca oyunu indirsen bile açabilmen için EA Desktop hesabının açık olması lazım. EA Desktop da yıllardır çıkmadığı ve hala betada olduğu için hatalarla dolu bir uygulama. Uygulamaya her giriş yaptığımda ''Keep Me Signed In'' (beni hatırla) butonunu açmama rağmen buton çalışmıyor ve her seferinde uygulamaya tekrar giriş yapmam gerekiyor. Dolayısıyla bir oyuna girebilmek için her seferinde uygulamayı açıp hesabına giriş yapıp FIFA'yı seçip play tuşuna tıklamam gibi bir eziyete dönüşüyordu.

3. Forza Horizon 5: İnternet hızım çok kötü olduğu için bu oyunu indirebilmek için 3 gün bekledim. 3 günün sonunda oyun Xbox uygulamasında hem inmiş gözüküyor hem de hata veriyordu. Hatayı düzeltmek için reload yapabiliyordum ama yapmıyordu. İnmiş gözüküyordu demiştim ya işte Xbox uygulamasını kapatıp PC de biraz gezinince oyunu gördüm, açmayı denedim ve açıldı. O gün birazcık oynayabildim. Ertesi gün bilgisayarı tekrar açtığımda oyunun hatasını düzeltmek için 12.8 GB'lık bir patch çıkardı Xbox uygulaması bana ama interneti kullanmam gerektiği için ve reload zaten yavaş olan internetimi felç edeceği için durdurur sonra yaparım diye düşündüm ama pause tuşuna defalarca basmama rağmen çok garip bir şekilde indirme durmadı. Sonra da interneti kullanabilmek için iptal etmek zorunda kaldım bu sefer iptal edince oyunun 12.8 GB'lık indirmesi yanına inmiş olan 90 GB'lık kısmı da alıp gitti. Anlayacağınız oyun tek bir iptal tuşuyla direkt silindi.

4. Crysis: Bu oyunu da bugün indirdim ama öz uygulamam EA Desktop bizim oyunumuz deyip işin içine girdi yine. Sıkıntı şu dostlar ben bu oyunu indirdim. Sonra EA Play uygulamasına giriş yaptım ama masaüstünde kısayolu olan oyun EA Desktop uygulamasında gözükmüyordu. EA Desktop'u açıp Crysis'i bulup açtığımda play tuşunun yerinde loading yazıyordu. Biraz bekledim Xbox uygulamasında ve masaüstünde indirme bitmiş gözüküyordu ama EA aynı fikirde değildi. Neyi loadluyorsa loadlasın da girip iki ''dıkşın dıkşın'' yapayım diye bekledim biraz. Bir şey değişmeyince de bilgisayarı kapatıp çıktım. Akşam geldiğimde düzelmişti. Play tuşuna bastım EA uygulaması falan yok oldu. Ben de oyunun açıldığını sanıp birden içime bir huzur bir neşe hissetmeye başladım ama çok uzun sürmedi ki yok olan uygulama tekrar geri geldi ve oyun açılmadı. Tekrar ve tekrar çok garip bir şekilde uygulamaya girip oyunu bulup play tuşuna basıyorum, EA uygulaması falan gidiyor oyun açılıyormuş gibi oluyor ama açılmadan uygulamadaki Crysis sayfası play butonuyla birlikte geri geliyor. Tekrar tekrar denememe rağmen hep aynı şey oldu. Playledim, uygulama gitti, geri geldi ve bir oyun serüvenim de daha başlamadan bitmiş oldu.

Bu sorunların yanında çözmek için çektiğim çilelerden ve indirmek için gösterdiğim peygamber sabrından bahsetmiyorum bile. Yani zaten halihazırda başka platformların da verdiği gayet basit işleyen bir hizmeti nasıl bu kadar aksak ve sorunlu verebiliyorlar anlamıyorum. Xbox ve EA servisleri fiyat olarak çok makul ama verdiğim parayı da burnumdan getirdiler açıkçası. Bu kadar basit bir hizmet en fazla bu kadar kötü uygulamalarla (EA Desktop) ve bu kadar kötü şartlarla sağlanabilirdi zaten. Yani insanlara sağladığın bir hizmeti daha çıkarmadığın, hatta kendi sitenden bile indirilemeyen hatalarla dolu bir uygulama üzerinden vermenin nesi mantıklı çözebilmiş değilim. Hani ya servisi sağladığın uygulamayı düzgün çalışır bir şekilde çıkarırsın ya da o hizmet için o uygulamayı zorunlu kılmazsın yani. Bir kişi de çıkıp dememiş mi ya arkadaş biz insanlara bir abonelik servisi veriyorduk ve o servis için zorunlu kıldığımız uygulamayı da bir düzeltelim de insanlar rahat rahat oyunlarını oynasınlar. Söylediklerimin bir kısmı Xbox için de geçerli. Madem insanlara bir hizmet veriyorsun. O hizmet için koyduğun şartı da layıkıyla yerine getir. Bunun bir çözümünü bulamazsam bu ayki aboneliğimi yenilemeyeceğim. Paramla rezil olmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox Insider uygulamasına katılın son güncellemeleri bayağı iyi. Ben uzun zamandır bir sorun ile karşılaşmadım. Bu arada Stardew Valley sorunu Stardew Valley ile ilgili biz de arkadaşımla denediğimizde sorun oluyordu.
Bu arada ortak hesap kullanmıyorsunuz değil mi?

Xbox Insider uygulamasına katılın son güncellemeleri bayağı iyi. Ben uzun zamandır bir sorun ile karşılaşmadım. Bu arada Stardew Valley sorunu Stardew Valley ile ilgili biz de arkadaşımla denediğimizde sorun oluyordu.
Bu arada ortak hesap kullanmıyorsunuz değil mi?
Xbox İnsiderı deneyeceğim teşekkür ederim. Kimseyle ortak hesap kullanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı