Xbox Game Pass vs. Steam Forza Horizon 4

raster

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben Forza Horizon 4 almak istiyorum fakat karar veremedim. Acaba Game Pass'ten mi alsam, yoksa Steam'den mi? Ayrıca Game Pass'in benim için bazı avantajları var. Mesela Game Pass alırsam 1 ay oynadım oyunları sıkıldım ve diğer ay almam. 2.'si, Game Pass'te Forza Horizon 4 dışında başka oynayabileceğim oyunlar da var. Mesela Among Us, Dirt 5 belki oynarım, Minecraft Dungeons, Football Manager 2021, Forza Motorsport 7 ve The Long Dark oyunlarını da oynayacağım. Steam'den Forza Horizon 4 alırsam da bazı paketleri alma gibi düşüncelerim var. Sizce Game Pass mi alsam daha iyi olur, yoksa Steam'den sadece Forza Horizon 4 almam mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ultimate Edition alıp rahat rahat oynamalısınız bence. Daha sonra sıkılırsanız ileride Game Pass de alabilirsiniz. Olur da sadece bu oyunu beğenirseniz ömür boyu her ay ücret ödemek sıkıcı olacaktır.

Forza Horizon 4 Steam sürümü şuan tam oturmuş halde değil. Oyun hakkında kendi incelemem:

"Arkadaşlar, öncelikle oyunun Ultimate sürümüne sahibim ve oyuna ilk defa sıfırdan başlayacağım için XBOX Save karmaşası benim meselem değil ve ilgilenmiyorum o yüzden onunla alakalı olumlu ya da olumsuz bir yorumum olmayacak fakat genel açıdan bakarsak oyun şu haliyle tamamen Rus ruleti. Kendi sistemimde (RTX 2060 - Ryzen 5 3600 - 2x8 RAM ... ) daha introyu bile göremeden ve bir hata vermeden yüzüme kapanıyor. Ve sizinde bu durumu yaşama olasılığınız var. Biraz araştırma yaptığımda çoğu kişide bu kronik sorunun olduğunu gördüm zira sadece bu problem için açılan bir discord grubu bile mevcut. O yüzden Steam'dan bu meseleyle ilgili bir güncelleme bekliyoruz. Sonuç olarak şuanlık oyunu hemen almanızı çok tavsiye etmem ama oyunun fiyatının değişip değişmeyeceği konusuda muallakta olduğu için (malum Dünya üzerinde dolara kıyasla en makul fiyatta 1.Sırada Türkiye var.) "ya ben alayım dursun kenarda sorun çözülürse girerım" diyorsanız mantıklı bir karar olabilir. Ben ve küçük masum kırık kalbim oturduk oyunun düzelmesini bekliyoruz.

NOT: Güncelleme geldiğinde inceleme değiştirilecektir."

Sonuç itibariyle: Fiyatı dolayısıyla alınabilir ancak hemen rahatlıkla oynamayı beklemeyin. Güncellemelere ihtiyacı var.

Oyunun Steam versiyonu sorunlu ama 10 saati devirdim. Sadece anlık FPS düşmeleri ve ara sahnelerde donmalar oluyor. Bende ayarları en düşüğe çekip oynuyorum.
Bana kalırsa bunlara rağmen 2 aylık Gamepass ücretine değer. Sonuçta oyun sınırsız sizin, istediğiniz zaman oynayın.
Başka sorunlar da yaşayanlar vardır illaki ama hepsi düzeltilecektir.

Xbox tabiki. Başlat + G tuşu ile hızlıca arkadaş davet edebiliyor, ark. isteği kabul ediyor, konvoy daveti atıyor/kabul edebiliyorsun.

Xbox tabiki. Başlat + G tuşu ile hızlıca arkadaş davet edebiliyor, ark. isteği kabul ediyor, konvoy daveti atıyor/kabul edebiliyorsun.
Bunların hepsi Steam'de de oluyor. Neden Xbox'ın daha iyi olduğunu anlayamadım. Sonuçta Steam'de Türiye özel fiyatlandırma söz konusu. Yabancılarda 60 USD olan oyun bizde 13 USD'ye denk geliyor. Gamepass seçeneğine göre çok daha makul.

Peki sizce şöyle yapsam olur mu? 1 ay Game Pass alırım. Forza Horizon 4 oyununu beğenirsem ve diğer oyunları da beğenirsem sürekli Game Pass alırım. Ancak Forza'yı beğenip diğer oynayacağım oyunları beğenmezsem Steam'den Forza alırım.

Peki sizce şöyle yapsam olur mu? 1 ay Game Pass alırım. Forza Horizon 4 oyununu beğenirsem ve diğer oyunları da beğenirsem sürekli Game Pass alırım. Ancak Forza'yı beğenip diğer oynayacağım oyunları beğenmezsem Steam'den Forza alırım.
Öyle yapabilirsiniz tabii.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı