Xbox gamepad Bluetooth olmayan PC'ye bağlanır mı?

Bendeki Xbox 9. nesilin menü tuşundaki membrane patladı daha sonra gitti 30 santimden bile kısa mesafeden düştü. Kendi standı var oradan düştü şimdi içinde bir parça şıngırdıyor. Kolu açmam için gereken vida ucunu da kaybettiğim için içini de açamıyorum.

Hocam almayı düşünüyorum. İndirim beklenir mi? İndirim olursa ne kadara düşer?

Şahsen hiçbir zaman kullanmayacağım özellikler. Gyro en son PS 3'te saçma sapan şeyler yaparken zorunluluktan kullandırttılar millete. 4 tane programlanabilir ekstra buton, zaten üzerindekiler gayet yeterli daha ne tuşu ekleyeceğim ki? Bu butonları zaten bunlar da ara ara ekliyor bilmem ne özel seri diye, emin olun bir Allahın kulu onu kullanmıyordur. Klavyeden kurtulma amacı zaten daha az tuşla her şeyi yapabilme mantığı. Elimin altında 40 tane tuşa da gerek yok. Tetik mesafesi ayarlama özelliği dediğiniz ne bilmiyorum ama Dualsense gibiyse bunu en son COD oyununda yaptılar gerçekten mükemmeldi ama onlar bile bıraktı. Hall effect içinse bir şey diyemeyeceğim drift sorunu zaten artık gamepadlerin sorunu değil ne Dualsense ne Xbox tarafında drift sorunu neredeyse hiç yaşanmıyor. Bir de o 1000 HZ ile bağlanıyor bu 250 HZ olayı da tamamen kağıt üzeri veriler. Ben şu ana kadar bir kişiden bile ya bu Xbox Gamepad de bir gecikme var ya sanki dediğini duymadım. Tamamen kağıt verisi o.
Burada tek elle tutulur şey 2500₺ olması ama üzerine 800 daha koyarım giderim Xbox Gamepad alırım kafam rahat eder.
İşte fark bu sen daha burada anlattığım hiçbir özelliği dahi bilmiyorsun haliyle bilmediğin için abi Xbox gamepad alır geçerim diyorsun. Xbox gamepad alabilirsin. Ama 1 sene sonra analogları stick drift yaptığı zaman veya kenarı köşesinde bir yeri bozulduğu zaman 1000 liradan aşağı tamir parası çıkmayacak. Xbox kendi bile çoğu duruma garanti vermiyor daha geçen seneye kadar Stick drift yaşayanlara kullanıcı hatası deyip geçiştiriyordu garanti vermiyordu.

Bu sadece kol ile alakalı değil ki başka bir ürün içinde geçerli 2000TL'ye klavye fare alacak ol ben sana Türkiye'de az bilinen bir markanın ürününü önereyim veya TR piyasasına yeni giren bir markayı gene sen gider bilinen markayı seçersin ama işin ehli biliyor az bilinen markanın ürününün aslında daha kaliteli olduğunu.

2500TL - 3000TL aldığın bir koldan daha PC'ye bağlamak için USB alıcı çıkmıyor. Bazı insanlar da gidip araştırmak yerine alıyor sırf o yüzden bilindik markalar inovasyon yapmamak için direnip Logitech gibi 14 senelik kolu satmaya devam ediyorlar mesela.

Keza gidip esnaftan 0 kutulu yurtdışı malı aldıysan 6 ay 1 sene sonra ürün arza verdiğinde 1 kol parası tamire verirsin artık.
Arkadaşın yazdıklarına katılıyorum. Sadece Hall effect sensörler için bile alınır. Bende şuan Xbox gamepadi var. Ne zaman drift yapacak diye saatli bomba gibi bekliyorum. Attıkları gamepade bakıyorumda bir çok özelliği var ve daha ucuz. Boyutlarıda Xbox gamepadine çok benziyor. Bi farkı galiba şarjlı. Sıkıntı olursa oradan olabilir oda ne zaman olur kim bilir. (Bu şarj pil olayı zevklere göre değişiyor. Kimi diyor sürekli pil tak çıkar zor iş. Kimi diyor ya içindeki pil bozulursa değiştirme masrafı var. O yüzden %50 50)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı