Xbox Gamepad vs DualSense5

Jellyjwl1q

Centipat
Daha fazla  
Hangisini tercih edersiniz ve neden tercih edersiniz?

Daha güçlü titreşimi ve mobil+PC'de ekstra program gerekmeden sorunsuz çalışması nedeniyle Xbox tercih ederim.

Hiç Xbox kolu kullanmadım ama 1 senedir DS5 kullanıyorum PC oyunlarında. Emulatörde hiç sorun yaşamadım bütün oyunlar rahat rahat oynanıyor DS5 ile lakin ben alırken adaptif triger falan filan bekliyordum tabii bilgisizdim oysaki çoğu oyunda titreşimler bile tam performans çalışmıyor bu beni bayağı üzdü. Tekrar alacak olsaydım uyumluluk ve bütün özelliklerini kullanabileceğim için net Xbox kolu alırdım.

Xbox'a yakın fiyatı olmasına rağmen çok daha fazla özellik sunan DualSense. 20 Saat Elden Ring oynadım kendisiyle tuş takımının Xbox görünmesi hariç herhangi bir sıkıntısı da olmadı. Ayrıca program meselesi o kadar da büyütülecek bir şey değil zaten Steam'in gayet iyi bir desteği var o da olmadı DualsenseX veya DS4Windows ile 5-6 dakikada hemen her oyuna oynayabilirsiniz. Ek özellik bakımından da batarya, touchpad ve en önemlisi jiroskop var Xbox'a göre.

Jiroskop nedir hocam? Ve touchpad dediğiniz laptoplardaki touchpad mi?

Jiroskop nedir hocam? Ve touchpad dediğiniz laptoplardaki touchpad mi?

Touchpad derken evet DS4'de gelen touchpad kısmını mouse olarak kullanabiliyorsunuz ayrıca birkaç farklı kombinasyonla örneğin PS tuşu + üçgen'i klavye tuşlarına atama yapabiliyorsunuz hatta onu geçtim direk gamepad tuşlarına klavye tuşları verebiliyorsunuz böylece ben çok rahat bir şekilde Roblox oynamıştım.

Jiroskop ise FPS oyunlarında bir nimet TPS oyunlarda ise bayağı eğlenceli bir eklenti. Direk kontrolcüyü çevirerek analoglara dokunmadan ince ayar yapmanızı sağlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan jiroskop desteği ile normal bir gamepad kullanmaktaki hız farkını net bir şekilde görebilirsiniz.

Güzelmiş. DS5'in tetik tuşlarındaki sertleşme olayı çok hoşuma gidiyor. Ayrıca videodaki "GYRO" jiroskop oluyor değil mi?

Güzelmiş. DS5'in tetik tuşlarındaki sertleşme olayı çok hoşuma gidiyor. Ayrıca videodaki "GYRO" jiroskop oluyor değil mi?

Aynen öyle Gyroscope İngilizcesi. Ayrıca tetik tuşları ve haptic Feedback'e olan destek hala yeterli değil sadece kabloluda çalışıyorlar. Muhtemel yakında DualSense'e özel driverlar çıkacak PC'ye yakın zamanda Firmware güncelleme aracı gelmişti kontrolcüye PC'ye yeni Sony oyunu çıktıkça görürüz durumu zaten.

Ben Dualsense aldım memnunum zaten Xbox kolu özellik olarak dolu bir kol değil. Dualsensenin faresinin bile çalışması artı olarak bir batarya ile geliyor olması fiyatının ucuz olması benim için artı taraflarıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…