Xbox, Kaleyi Feth etti!

Sony'nin kalesi olarak bilinen Japonya'da, Xbox satışları rekor kırıyor. Stokları çıktığı gibi anında tükenen Xbox, yavaş yavaş Japonya'yı Sony'nin elinden alıyor.

Şu an fark ettim. Profil fotoğrafınız Sony'i temsil ediyor sanırım. :D
 
XBOX konsol olarak her daim PS'den üstündü, tek ve çok büyük sorunları oyun olmamasıydı ve onu da çözdüler. Şimdi 60 birim para olarak düşünüyorsunuz siz, oyunlar ucuz geliyor, herkesin rahat rahat haftada 3-5 oyun alabileceğini düşünüyorsunuz ama öyle değil. 60 TL değil oyunlar, 60 euro, 60 dolar. İnanın Avrupa'da da, ABD'de de çoğu insan indirim bekleyip alıyor. 60 dolarla alabileceğiniz çok fazla şey var, aynı 400 TL'yle olduğu gibi. Siz 400 TL verseniz açlıktan ölmezsiniz ancak içiniz gitmiyor, o 400 TL'yi veremiyorsunuz çünkü onunla alabileceğiniz tonla alternatif şey geliyor aklınıza. Çok daha önemli şeyler. Aynısı 60 euro için de geçerli. 50 euroya bir aylık market alışverişini karşılıyor Fransa'daki tanıdığım. Böyle büyük parayı oyuna veremiyor işte insanlar. Dolar kuru düşükken, TL değerliyken bile Türkiye'de oyun alımı yaygın mıydı? O zaman 120 TL, 180 TL veriyor muydu insanlar?

XBOX burada devreye giriyor. GamePass sadece bizim gibi zayıf ekonomileri cezbetmiyor. Ayrıca Microsoft'un satın aldığı stüdyolar, onlara yaptırdığı özel oyunlar vs. de düşünüldüğünde ve bunların GamePass'e de çıktığı anda geleceğini hesaba katınca şaşırtmayan bir olay. İnsanlar daha güçsüz ve daha pahalı bir makineye yönelmek istemiyorlar, sırf özel oyunlar yetmiyor artık cezbetmek için.
 

Geri
Yukarı