Xbox kontrolleri zor mu?

Xbox kontrolcüsü kullanmadım, hatta hiç deneyimleme şansım olmadı. Uzun yıllar klavye, mouse ikilisini kullanan biri olarak PS4 ile FPS oyunları oynamak işkence oldu. Hatta o kadar kötü bir deneyim oldu ki sadece oynadığım oyunlar bir elin beş parmağını geçmedi. DualShock ile bu duruma alışmak pek kolay değil, ancak Xbox kontrolcüsü ile durum farklı olabilir.
 
Son düzenleme:
4-5 sene önce PS4 ile konsol hayatıma başladım. FPS oyunları önce çok zor geldi ama oynadıkça İLLAKİ alışıyorsun. Ben yapamıyorum edemiyorum deme herkes nasıl alışıyorsa sen de alışıyorsun merak etme. Ben Apex ile başlamıştım en zor oyunlardan biridir ilk başlarda adamın üzerine tutamazdım şimdi iyi olduğumu düşünüyorum. PS4 macerasından sonra Xbox Series X konsoluna geçtim. Tuş düzeni ters oldukları için alışma sürecinden sonra baktım ki Xbox Controller çok daha pratik kalıyor. Şu an PS4 kolunu elime aldığımda çok daha kötü gelmeye başladı. Tabii aralarında nesil farkı da vardır illaki ama PS5 kolunu da tutmuştum özetle Xbox kolu daha pratik geliyor bana. Genel olarak Xbox kolu daha çok seviliyor zaten.

Aim asist muazzam bir şey. Alıştıktan sonra sana çok kolaylık sağlıyor. Apex ile aran ne kadar iyi bilmiyorum ama Apex'i çok iyi oynayanlar genelde Controller oyuncuları oluyor. Konsol hayatından sonra turnuvalara katılmak için ve yüksek FPS için PC'ye geçen oyuncular kontroller ile devam ediyorlar çünkü daha kolay geliyor artık. PC oyuncuları da öldükleri adamlara kontroller kullanıyor diye ağlıyorlar.
 
Kendi şahsımca katacağım yorum şudur ki, o yürüme/hareket kısmının yukarıda olmasına aşırı şaşırmış biri olarak şu güne kadar oynadığım en rahat baş parmak pozisyonlamasına sahip kol diyebilirim.
Gerçekten ergonomik, rahat, oyun oynarken sıkıp sarılacak bir kontroller kendisi. Sadece ben Dark Souls oynarken o kadar geriliyorum ki çok sıkı tuttuğumdan elim terliyor. Bir kılıf vb falan ile kombine edilirse en rahat kontroller gerçekten xbox kontrolcüsü.
 

Geri
Yukarı