Çok teşekkür ederim, Series X yerine Ps5 Slim alsam yine hangisi dersin?Bütçe sıkıntısı yoksa çok net PS5, Series S'in gücü gerçekten az. Oyunları kalite moduna çektiğinizde 1080p 30FPS veriyor en fazla (çoğu AAA oyunda), performans modlarında da grafikler çamur oluyor 900p'lerde falan oynanıyor oyun. Ondan bence net şekilde PS5.
PC bu fiyatlara çok mantıksız, PS5 Slim parasına toplanacak bir PC kesinlikle PS5 kadar uzun ömürlü olmayacak ve olsa da o ömür süresi boyunca oyunları aynı performansta oynatamayacak. Series X düşünülebilir ama bence yine de PS5, şimdilik çok olmasa da ilerde daha exclusive oyunların geleceğini varsayarsak daha mantıklı bir cihaz oluyor.S ile PS5 aynı klasmanda değil. Hadi S ile PS4 Pro'yu anlarım da bu uymamış.
X ile olursa da kısaca şöyle.
X: -Çok daha ucuz mağaza
-Geriye dönük uyumluluk, Xbox One (PS4), Xbox 360 (PS3) ve Xbox Original (PS2) oyunları
-Quick Resume
-Game Pass ile ilk günden gelen oyunları oynama
-Özel oyunları daha çok FPS, TPS tarzında. Ancak yeni yeni hikayeli özel oyun geliyor. Bu bir eksi, PS daha önde bu konuda
-Kolu ergonomik ama teknolojisi yok PS gibi
PS5: -Pahalı mağazası, epey kazık (Steam ile de kıyaslayabilirsiniz)
-Kolu çok daha iyi, teknoloji açısından önde
-Sinematik özel oyunlar konusunda önde, hikayeli oyun seven oyuncuya hitap eden özel oyunları var ve bunlar kaliteli
-Ps Plus'a yeni oyunlar ilk günden gelmiyor
-Geriye dönük sadece PS4 oyunları var. Bir de arada 1-2 tane PS2 oyunu ekleniyor.
İkisinin de özel oyunları PC'ye geliyor. Bana kalsa PC alın derim.
Mantıksız diyorsunuz da PS5 yerine Steam'dan oyun alan biri resmen 2-3 kat ucuza oyun alıyor. Yani aradaki fark o mağaza fiyatlarından kapanmış olur.PC bu fiyatlara çok mantıksız, PS5 Slim parasına toplanacak bir PC kesinlikle PS5 kadar uzun ömürlü olmayacak ve olsa da o ömür süresi boyunca oyunları aynı performansta oynatamayacak. Series X düşünülebilir ama bence yine de PS5, şimdilik çok olmasa da ilerde daha exclusive oyunların geleceğini varsayarsak daha mantıklı bir cihaz oluyor.
Tamam ama oyun ucuz olsa ne ki sanki, Wukong aldı diyelim PS5 ile aynı ayarlarda oyunu oynamaya çalışsın. PS5'te oyun 1440p 60FPS sabit. 20k'lık bir PC'de 2K çözünürlükte sabit 60 FPS almasının ihtimali yok. Emulatör olaylarına hiç girmiyorum bu dönemde PS5 almak isteyen birinin kalkıp 1,2 oyun hariç PS2, PS3 oyunları oynamak isteyeceğini sanmıyorum. Zaten yasal bir yanı da yok emulatör kurmanın korsanla aynı şey az buçuk. Sonda dediğinize 1 kereliğine düzgün bir PC alınsa lafına katılırım normalde ama bu bütçede değil. Bütçe daha fazla olsa o zaman mantıklı olur ama bir PS5 Slim fiyatına alınabilecek bir PC için mantıklı değil diyorum.Mantıksız diyorsunuz da PS5 yerine Steam'dan oyun alan biri resmen 2-3 kat ucuza oyun alıyor. Yani aradaki fark o mağaza fiyatlarından kapanmış olur.Ve Steam'ın fiyatını sevmezse Epic var, Xbox var, GOG var. Konsollarda tek alternatif mağaza oluyor.
Gerçekten mesela Space Marine 2 ve Wukong oyunları PS'den alınırsa 5000 TL tutuyor. PC'den alınırsa 2600 tutuyor. Space Marine 1100 TL Steam'da. Wukong 1500 TL Epic'te. Ayrıca Amazon Prime'dan, Epic'ten sürekli beleş oyun dağıtılıyor. Game Pass gibi bir fırsat da var PC'de. 200 TL'ye 400'den fazla oyunu oynuyorsunuz konsol almadan. Ayrıca neredeyse bütün eski konsollar emülatörle oynanıyor. Nintendo Switch bile oynanıyor. Xbox ve PS oyunları PC'ye geliyor. Yani PC her koşulda bütün konsollardan daha mantıklı.
Ve PS5 yerine 1 kereliğine düzgün bir PC alsa her açıdan çok daha karlı olacak. Özel oyun da 1-2 tane duyuruldu sadece. Onları oynasanız ne olur oynamasanız ne olur. Sürekli kazık fiyattan oyun almaktansa 1-2 özel oyunu oynamayın daha iyi.
Tamam da hocam benim dediğim şey mağaza fiyatları o kadar uçuk ki zaten 3-4 oyunda düzgün bir PC alınacak para çıkıyor aradaki farktan.Tamam ama oyun ucuz olsa ne ki sanki, Wukong aldı diyelim PS5 ile aynı ayarlarda oyunu oynamaya çalışsın. PS5'te oyun 1440p 60FPS sabit. 20k'lık bir PC'de 2K çözünürlükte sabit 60 FPS almasının ihtimali yok. Emulatör olaylarına hiç girmiyorum bu dönemde PS5 almak isteyen birinin kalkıp 1,2 oyun hariç PS2, PS3 oyunları oynamak isteyeceğini sanmıyorum. Zaten yasal bir yanı da yok emulatör kurmanın korsanla aynı şey az buçuk. Sonda dediğinize 1 kereliğine düzgün bir PC alınsa lafına katılırım normalde ama bu bütçede değil. Bütçe daha fazla olsa o zaman mantıklı olur ama bir PS5 Slim fiyatına alınabilecek bir PC için mantıklı değil diyorum.
Yurt dışından al geç imkanın varsa hiç düşünme bile, inanılmaz temiz fiyat. O paraya PC tarafında anca bi ekran kartı alırsınYurt dışı plastation 5 Slim 11 bin TL'ye denk geliyor galiba sizce ithalatçı garantili yurt içinden mi almak yoksa yurt dışından direkt 11 bin TL'ye mi almak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.