Çok uzun süredir PC oyunculuğu yapmama rağmen tatmin olduğumu düşünüyorum. R5 1600 ve GTX 1080 oyun sistemimi satmaya başladım, gerek kullanmadığım için gerek de PC oyunculuğunu bıraktığım için.
Kız arkadaşım ile beraber oyun oynayabileceğim bir platform istiyorum. İlk olarak aklıma ona düşük bütçeli bir sistem toplamak geldi, sonra da hem şu an piyasa fiyatları hem de PC ile ufak tefek zorluklar yaşayabileceği için aklıma alternatif olarak PS4 ve Xbox One geldi. Bütçe olarak maksimum 1200 düşünüyordum. PC ile oynarken Origin Access çok işime yaradı, aynısı Xbox'da da bulunuyormuş. Sorularım şöyle olacak:
1) Xbox One veya bu bütçe ile (1200 Maksimum) hangi Xbox alınır? TV vesaire önemsiz bu durumda, maksat geleceğe dönük olması.
2) Xbox platformu araştırdığım kadarıyla Game Pass ve EA Access barındırıyor. Ağzına kadar oyun dolu ve inanılmaz bir şekilde fiyatları uygun. PS4 önerecekler bunu da göz önünde bulundursun lütfen. Bildiğim kadarıyla PS platformunda Game Pass veya EA Access gibi şeyler yok.
3) Xbox One veya Xbox One S aldığımda bütün Game Pass ve EA Access oyunları oynanabilir olacak mı?
4) Son olarak Maksimum 1200 TL bütçe ile hangi platformu önerirsiniz, neden öneriyorsunuz?
Amacım "cep dostu" platformda ucuz bir şekilde oyun oynamak. PS4 veya Xbox veya PC fark etmez, en ucuz yolu arıyorum. Sonuçta öğrenciyiz.